Bodrum Gündem

  GAZETECİ YAZAR UĞUR MUMCU BODRUM’DA ANILDI…

 

uğur mumcu bodrum da anıldı (22)Gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün 24’üncü yıl dönümünde Bodrum Belediye Meydanı ve Trafo Hakan Aykan Kültür Merkezinde yapılan çeşitli etkinliklerle anıldı.

Bodrum Gündem Haber

24 Ocak 1993 Pazar günü aracına yerleştirilen bomba ile katledilen gazeteci yazar Uğur Mumcu için başta Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Örgütü olmak üzere Bodrum Kent Konseyi Cumhuriyet Atölyesi ile Bodrum’da bulunan aralarında ÇYDD, Muğla Barosu Bodrum Temsilciliği olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu başkan ve üyelerinin yer aldığı anma organizasyonu düzenlendi.

Bodrum belediye meydanında yapılan etkinliğe saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlandı. Havanın yağmurlu olması nedeniyle anma programı şemsiyeler altında yapıldı.  Törende bir konuşma yapan CHP Bodrum ilçe Başkanı Recai Seymen, demokrasi şehitlerini saygıyla andıklarını dile getirerek, Uğur Mumcu ve diğer faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmasını istedi.

“Bu bir haftalık süreç içerisinde yaşadığımız acı gerçeklerin neden ve niçinleri üzerinde halkımızı aydınlatma, bilinçlendirme görevini yerine getirmek sorumluluğumuzun  bulunduğuna olan inançla bugün burada toplandık. “ diyerek söze başlayan Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Avukat Cavidan Karaöz Özyiğit, gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun katledilmesi ile ilgili şunları kaydetti “. Özyiğit konuşmasına şöyle devam etti “Cinayetlerin arka yüzünün aydınlatılmasını istemek ne kadar kutsal bir görev ise, aydınlarımızın  Atatürkçü niteliklerini örnek almak, amaçları ve ideallerini yaşatmakta bir o kadar önemlidir. Yaşamları boyunca tam bağımsızlığı, demokrasiyi, çağdaşlığı, laik ve üniter devlet yapısını savunan, gericiliğin her türlüsüne karşı çıkan aydınlarımızı bu vesile ile  bir kez daha saygıyla anıyoruz. Uğur Mumcu’nun yıllar önce vurguladığı, hukuk sistemi de dahil tüm devlet kurumalarında  tarikatların yapılanmasının  bugün, gün  yüzüne çıktığını milletçe gördük. Bugün yaşadıklarımız, O günlerde aydınlarımızın gördüğü, anlatmaya çalıştıkları, ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar, tek tek önümüze gelmektedir. Demokrasilerde hukuk esastır. Hukuk her zaman, herkese gereklidir. Güçlüden güç alarak güç gösterisinde bulunanlar, bir gün gerçek hukuk ve adaletin hakim olduğu bir yargılamanın sonuçlarını elbette göreceklerdir. Yeter ki hukuktan, adaletten ve demokrasiden yana olduğumuzu bilinçli ve inançlı şekilde savlayalım. “ dedi.

Bodrum belediye meydanında yapılan etkinliğe katılanlar Uğur Mumcu resminin yanına karanfiller dağıtarak ayrıldılar.

Bodrum Kent Konseyi Cumhuriyet Atölyesi tarafından Muğla Barosu Bodrum temsilciliği katkılarıyla Trafo Hakan Aykan Kültür merkezinde gerçekleştirilen anma etkinliği ise, Çalışma Grubu üyesi Ender Taşören’ın açılış konuşmasıyla başladı.Demokrasi Şehitleri ve Uğur Mumcu’nun gazeteci kimliği ile ilgili sunumlar ve Atölye üyelerinden Nilgün Cangır’ın seslendirdiği Nazım Hikmet’in “Kuva-i Milliye Şehitleri”  şiirinin ardından Baro adına avukat  İlke Eskicioğlu Kırıcı tarafından “Türkiye’de Adalet ve Demokrasinin neresindeyiz” konulu bir sunum gerçekleştirildi. Katılımcıların da zaman zaman soru ve görüşleriyle katkıda bulunduğu etkinlik yaklaşık iki saat sürdü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.