Bodrum Gündem

TÜRKONFED’İN BODRUMLU İLK ÜYESİ  BESİAD  OLDU…

BESİAD TÜRKONFED ÜYESİ (9)Bodrum Sanayici ve İş Adamları Derneği (BESİAD),Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED)bünyesine dail edilen Bodrum’daki tek dernek oldu.

 

Bodrum Gündem Haber

Geçtiğimiz günlerde  Güney Ege Sanayiciler ve İşadamları Federasyonu (GESİFED) ve Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) 12 derneğin katılımı ile “İç İletişim Toplantısı“ gerçekleştirdi.

GESİFED üye olduğu üst kuruluşu TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu’nu, Başkan Yardımcısı Ali Eroğlu’nu ve Denizli, Muğla, Aydın bölgelerinden katılan 12 dernek temsilcisini ağırladı.

Toplantı TÜRKONFED’in tanıtım videosu ile başladı ve ardından Genel Sekreter Arda Batu tarafından TÜRKONFED Faaliyet Sunumu gerçekleştirildi. GESİFED’in 5. Kuruluş yılı olması sebebi ile GESİFED Kurucu Başkanı Mehmet Salih Başöz’e plaket verildi. Ardından GESİFED’e yeni üye olan Bodrum Sanayiciler ve İşadamları Derneği (BESİAD)’nin üyelik töreni gerçekleştirildi. Bu sayede TÜRKONFED çatısı altına dahil olan BESİAD Başkanı İbrahim Emre Köroğlu’na TÜRKONFED rozeti takıldı. GESİFED Başkanı Gültekin Okay Salgar bundan sonra her zaman BESİAD’ın yanında olacağını belirtti. BESİAD Başkanı Köroğlu, teşekkür konuşmasında  “GESİFED’in kurucu derneklerinden biri olarak tekrar GESİFED çatısı altında olmaktan çok memnun olduk. Yerel ve bölgesel değerlere sahip çıkmak adına yapacağımız projelerde hep beraber olacağımızı ümit ediyorum. En kısa zamanda Bodrum’da buluşmak istiyoruz. Bölgesel ve sektörel iş dünyası temsil örgütlerinin çatı kuruluşu olan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türkiye’nin her bölgesine yayılmış etkin üye yapısı ve sayısı ile Türkiye’nin en büyük iş dünyası örgütüdür. TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu ve GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Okay Salgar ile birlikte BESİAD ın üyeliğini imza altına aldık. Bu imza ile tüm Bodrum iş dünyasını ulusal ve uluslararası düzeye taşımış olduk. Bodrum adına emeği geçen tüm Yönetim Kurulu arkadaşlarıma teşekkür ederim.” dedi.

Toplantıya katılan Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) adına Başkan Yardımcısı Orçun Alptekin, Denizli Sanayiciler ve İşadamları Derneği (DESİAD) adına Başkan Ahmet Yavuzçehre, Denizli İnşaat Malzemesi Satıcıları İş Adamları Derneği (DİMSİAD) adına Başkan Murat Tuncer, Girişimci Kadınların Desteklenmesi Derneği (GİKAD) adına Başkan Ayşe Balkanay, Denizli Soroptimist Kulübü (DENSOR) adına Başkan Aysel Kuvvetoğlu, Makine Sanayici İşadamları Derneği (MAKSİAD) adına Başkan Yardımcısı Yavuz Aki, Avrasya Yönetici ve İşadamları Derneği (AYSİAD) adına Başkan Hüseyin Erikler, TOSYÖV Denizli Şubesi adına Başkan Seçil Tok, MÜSİAD Denizli Şubesi adına Başkan İsmail Biltekin, Didim Genç İşadamları Derneği (DİGİAD) adına Başkan Özgür Deniz, Nazilli Genç İşadamları Derneği (NAZGİAD) adına Başkan Ali Başol, Bodrum Sanayiciler ve İşadamları Derneği (BESİAD) adına Başkan Emre Köroğlu dernekleri hakkında bilgiler verdi.

TÜRKONFED Başkanı Kadooğlu, konuşmasında şunları söyledi  “TÜRKONFED 2004 yılında kuruldu ve o günden bugüne 22 bölgesel 3 sektörel olmak üzere 25 federasyonu, 190 derneği, 24.100 iş insanını ve 40.000 şirketi temsil etme gücüne ulaştık. Amacımız ülkeye katma değer sağlayabilmek ülkenin geleceği için istihdam yaratabilmek. 2014 yılında Brüksel de temsilcilik kurduk. Geçen sene TÜRKONFED İnternational’ı faaliyete geçirdik. Salon değil saha konfederasyonu olduğumuzu ortaya koyduk. Sorunları yerelde dernekler, bölgeselde federasyonlar, Türkiye ve dünya çapında konfederasyon aracılığı ile çözmeye çalışıyoruz. Türkiye 50 yılda yaşanmayacak şeyleri son 1 yılda yaşadı. Özellikle 15 Temmuz’dan sonra programlarımızı seyahatlerimiz iptal etmedik. Moral ve motivasyon için derneklerimizi federasyonlarımızı gezdik ayakta olmamız gerektiğini iş dünyasının elini işinden çekmemesi gerektiğini dile getirdik. Ekonomi bakanlığı başkanlığında ekip kuruldu. Türkiye algısını düzeltmek için kampanyalar, toplantılar seyahatler gerçekleştirdik” dedi.

Son olarak Kadooğlu, “gün birlik beraberlik günü, ülkemiz için çalışmamız gereken gün, bu krizde bu sıkıntılardan el birliği ile çıkacağız gün ayrışma değil toplaşma günüdür. En büyük bedelleri iş dünyası ödüyor. Herkes kendi şirketinde kendi krizini yaşıyor. Bugün böyle bir sorun içindeyken kenetlenmemiz gerekiyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.