Bodrum Gündem

BÜYÜKŞEHİR T VE S PLAKALARDAN ARTIK ÜCRET ALAMAYACAK…

BÜYÜKŞEHİR T VE S PLAKALARDAN ARTIK ÜCRET ALAMAYACAK…
hasan-kablı bodrum gündemBodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı tarafından T ve S plakalarla ilgili açılan davayı Muğla Büyükşehir Belediyesi kaybetti.   Büyükşehir artık T ve S Plakalardan ücret alamayacak.
Bodrum Gündem Haber
Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı tarafından Büyükşehir aleyhine açılan davada mahkeme
Oda Başkanı Hasan Kablı ve yardımcısı Hüsnü Altaç lehine karar verdi. Buna göre Muğla Büyükşehir Belediyesi ticari taksilerden (T Plaka) alınan Uygunluk ve Çalışma İzin Belgeleri, ticari servis (S Plaka) araçlarından alınan Güzergah İzin Belgesi ve Araç Uygunluk belgelerinden ücret alamayacak.
Muğla Vergi Mahkemesinde açılan dava ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:  “Bodrum Şoför Esnafımıza, Muğla Büyükşehir Belediyesinin haksız dayatmalarına, mahkememiz şoför esnafı lehine kararlar vermiştir. Oda Başkanımız Hasan Kablı ve Başkan vekilimiz Hüsnü Altaç adına açılan ticari taksilerden (T Plaka) alınan Uygunluk ve Çalışma İzin Belgeleri, ticari servis (S Plaka) araçlarından alınan Güzergah İzin Belgesi ve Araç Uygunluk Belgesi ücretlerinin alınmaması konusunda, T.C. Muğla Vergi Mahkemesine açılan iptal davaları sonuçlanmıştır. Alınan bu ücretlerin yasal faizi ile birlikte geri iade edilmesine mahkeme karar vermiştir.

Ayrıca “TM” plakalı ticari Minibüslerimizden talep edilen ve 20.000 TL’leri bulan güzergah bedeli ücretlerinin, yürütmesinin durdurulması konusunda Muğla Büyükşehir Belediyesi aleyhine açılan davada; 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 27. Maddesinin 5. Fıkrası uyarınca tüm bilgi ve belgelerin aslı veya onaylı okunaklı suretlerinin mahkemeye verilmesi için idareye 20 günlük süre verilmiştir. 20 gün sonra Yürütmenin durdurulması hususunda şoför esnafımızın lehine bir karar çıkması beklenmektedir. Ayrıca şoför esnafımız adına kazanılan bu davalar emsal niteliği taşımaktadır. Kamuoyuna önemle duyurulur” denildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.