Bodrum Gündem

GENÇLİK VE SPOR MERKEZİ MAYIS AYINDA AÇILIYOR…

GENÇLİK VE SPOR MERKEZİ MAYIS AYINDA AÇILIYOR…

GENÇLİK MERKEZİ MANŞETAK Parti Bodrum İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen basın açıklamasında Bodrum Gençlik Merkezi ve Spor Salonu’nun önümüzdeki Mayıs ayında faaliyete gireceği müjdesi verildi.
Bodrum Gündem Haber 
Teşkilat binasında gerçekleştirilen basın açıklamasını Spor Komisyonu Başkanı Ayşe Funda İpçi yaptı.
Açıklama öncesinde kısa bir konuşma yapan AK Parti Medya ve Tanıtım Başkanı Yener Çelik, “Ak Parti Bodrum Teşkilatı olarak “Sorunları Çözüyoruz” adı altında bir basın açıklaması yapıyoruz. Bu hafta da Bodrum Gençlik Merkezi ve Spor Salonu’muzun detayları için burada toplandık” dedi.
AK Parti Bodrum İlçe Teşkilatı Spor Komisyonu Başkanı Ayşe Funda İpçi Gençlik Merkezi ve Spor Salonunun önümüzdeki Mayıs ayında hizmete gireceğini anlatarak şunları söyledi: “Teşkilat olarak yatırımın bölgemize alınması, projelendirilmesi ve yapılması sürecinde takipçisi olduğumuz Bodrum Gençlik Merkezi ve Spor Salonu Mayıs 2017 ayında faaliyete gireceği müjdesini sizinle paylaşmak istiyorum. Hepimizin bildiği üzere yıllardır, Bodrumumuzun eksiklerinden biri olan Gençlik merkezi ve kapalı spor salonu idi. Partimizin girişimleri ve takibiyle Bodrum’a çok kısa zamanda bu iki kompleks kazandırılacaktır. Önümüzdeki Mayıs ayı içerisinde bu gençlik ve spor kompleksimizin açılışını inşallah hep beraber yapacağız. Bu kompleks ihale şartlarına göre yüklenici firma tarafından 1 Eylül 2016 tarihinde teslim edilmesi taahhüt edilmişti. Bu süreç uzayarak bugünlere geldi. Biz bu süreci hızlandırmak için komplekslerin Bodrumumuza biran önce kazandırılması için gerek bakanlığımız, gerek Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürlüğümüz nezdinde taşeron firmanın kendi problemlerinden dolayı işin durma sürecini yaptığımız girişimlerle çözerek tekrar hız kazandırdık. Tesis Mayıs 2017’de hizmete girecek. Az önce söylediğimiz üzere teslim tarihini yakın zamana alarak Bodrumumuzun, gençlerimizin hizmetine sunacağız” dedi.
Bu tesislerden binlerce genç ve öğrenci yararlanacak diyen İpçi, açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Bodrum’da 71 spor kulübü, 7500 lisanslı oyuncu, 1580 civarı okul sporları yapan sporcularımız bulunmakta. Spor salonu dışında gençlik merkezine ihtiyaç var çünkü gençlik merkezimizde folklorcu arkadaşlarımıza, Resim sanatıyla ilgilenen arkadaşlarımıza, Müzik odalarına ihtiyaç duyan, müzik sanatı icra eden çalışan gençlerimize, plastik sanatlarla uğraşan gençlerimize, satranç odalarına ihtiyaç duyan gençlerimize, tam teşekküllü kütüphaneye ihtiyaç vardır. Bunların hepsi her iki kompleksimizde mevcuttur. Spor salonumuzda nizami hentbol, basketbol, voleybol sahaları bulunmaktadır. Bu kompleksler sayesinde daha çok çocuğumuza spor ve sanatı sevdirip sağlıklı bireyler yetişmesini sağlayacağız. Bu projenin tamamlanması ile sportif olarak faydası olduğu kadar sosyal alanda da Bodruma çok büyük katkıları olacaktır. Bu durumda tam teşekküllü spor salonu ve gençlik merkezimiz geçlerimizi spora teşvik edecek ve Bodrum’a istihdam sağlayacak sportif organizasyonlara da ev sahipliği yapacaktır.”
Söz konusu tesislerin hem istihdam sağlayacağını hem de kış turizmine katkıda bulunacağını sözlerine ekleyen Ayşe Funda İpçi konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu tesisler istihdam sağlayacak. Çünkü yıllardır hepimizin konuştuğu ve hayal ettiği, gibi kış turizminin canlanabilmesi istihdam oluşabilmesi için tıpkı Antalya’da olduğu gibi Bodrum olarak yapmamamız için bir sebep kalmamıştır. Sürekli büyüyen bir Bodrum var rahatlılıkla dışarıdan gelen spor okulları ve spor kulüplerinin antrene olup kamp ihtiyaçlarını karşılayacak merkez haline gelmemesi için bu komplekslerimiz sayesinde hiçbir engel kalmamıştır.”
Projenin oluşum sürecinde emeği geçen herkese teşekkür eden AK Parti Bodrum İlçe Teşkilatı Spor Komisyonu Başkanı Ayşe Funda İpçi, Bitez Mahallesi’nde yapılması planlanan su sporları ve yelken tesisi ile ilgili de bilgiler vererek sözlerini şöyle noktaladı: “Bu projenin oluşumu sürecinde AK Parti Bodrum İlçe Teşkilatında yer alan ve emeği geçenlere, İlçe Başkanımız Sayın Macit Gündoğdu’ya, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, bu süreçte özveriyle çalışıp takip eden Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz’a teşekkür ediyorum. Az önce almış olduğum müjdeli haberi sizlerle paylaşmak istiyorum. Ak Parti Bodrum Teşkilatı olarak sporla alakalı girişimlerimiz devam ediyor. Sayın Valimizden, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Serkan Öcalmaz ile birlikte Bitez’de su sporları ve yelken ile ilgili olarak bir yer istemiştik. Bu yer tahsisi onaylandı. Bitez’de 8 dönümlük bir arazide, su sporları ve yelken okulları yeri yapılacak. Bu bizim için çok önemli bir şey. Bodrum’da yelkenle uğraşan sporcularımızın yanı sıra yurt dışından gelen takımlarında antrenman yapabilecekleri bir yer olacak” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.