Bodrum Gündem

2 BİN 400 YILLIK LELEG YOLUNDA YÜRÜDÜLER…

2 BİN 400 YILLIK LELEG YOLUNDA YÜRÜDÜLER…
leleg yoluHer hafta Muğla ve çevresi başta olmak üzere Türkiye’nin farklı noktalarında yürüyüşler yapan Bodrum Doğa Severler Kulübü (BODOSK), bu hafta tarihi Leleg Yolu’nda yürüdü. Gürece’den Turgutreis’e kadar 15 kilometrelik parkurda yürüyen Bodrumlu doğaseverlere Muğlalılar da eşlik etti.
Bodrum Gündem Haber
1998 yılından beri Bodrum’da faaliyet yürüten, Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) üyesi BODOSK’un bu haftaki parkuru 2 bin 400 yıllık Leleg Yolu’ydu. Kulüp kurucularından Rehber, Harita ve Kadastro Mühendisi Hıdır Çam’ın rehberliğinde sabah saatlerinde Gürece’de toplanan Bodrumlu doğaseverlere Muğlalı doğaseverler de katıldı. Yaklaşık 100 kişiden oluşan grup Gürece’den başladıkları yürüyüşü Turgutreis Şevket Sabancı Parkı’nda tamamladı.
Hıdır Çam parkur boyunca katılımcılara Leleg Yolu ve bölgenin tarihi hakkında bilgiler verdi. Hıdır Çam yol üzerindeki tarihi yapılar hakkında da bilgiler aktardı. Geçtikleri patikanın Turgutreis ile Bodrum arasını bağlayan bir deve yolu olduğuna işaret eden Hıdır Çam şunları söyledi:  “Karayolu yokken insanlar bu yolu kullanıyorlardı. Bu yol Leleg Yolu projemizin de bir kısmını oluşturuyor, bir bağlantı yolu. İslamhanerleri’nin aşağısından geçerek en yüksek tepeye çıkacağız, oradan da Turgutreis Şevket Sabancı Parkı’na ineceğiz. Molalar dahil 6 saatlik bir yürüyüş olur. Leleg Yolu çalışmaları kapsamında bu yol açıldı, temizliği de yapıldı. Bu yol normalde Mumcular’dan Turgutreis’e kadar gelen bir patika. İleriki dönemlerde yolun tamamını yürüyeceğiz. O günü sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.
Bodrum Ticaret Odası’nca hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) tarafından da desteklenen ve bir yıldır da çalışmaları devam eden Leleg Yolu Projesi’nin de mimarlarından olan Hıdır Çam, kültür ve doğa yürüyüşü projelerinden olan Leleg Yolu Projesi’ndeki son durumu anlattı.  Güzergahdaki temizlik çalışmalarının bitmek üzere olduğunu aktaran Çam, “Tabela ve işaretleme çalışmalarına geçilecek. Yaza kalmadan bitirmeyi planlıyoruz. Anayol 88 kilometre, bağlantı yollarıyla birlikte 200 kilometreye yakın. Aralarda kamp yerleri de olacak” dedi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.