Bodrum Gündem

BODRUM’DA EKMEK 1 LİRA 25 KURUŞ OLDU…

BODRUM’DA EKMEK 1 LİRA 25 KURUŞ OLDU…
ekmek2Bodrum da beyaz ekmeğe zam, diğer ekmeklere ise standart geldi.
Bodrum Gündem Haber
Önceki gün yapılan aylık olağan meclis toplantısında fırıncı esnafından gelen zam talebini değerlendiren Bodrum Ticaret Odası, 250 gram beyaz ekmeğin 1 tl olan fiyatını 1.25 lira yaparken, diğer çeşitli ekmeklerin gramaj ve fiyatlarını da belirledi. Önce Bodrum Ticaret Odası 1 nolu meslek komitesinde değerlendirilen zam talebi, daha sonra yönetim kurulu ve meclis toplantılarında uzun tartışmalar sonunda kesinleştirildi.
Fırıncıların una zam gelmemesine rağmen akaryakıt başta olmak üzere, işçilik, elektrik gibi giderlere gelen zamların ve Bodrum’da yaklaşık 3 yıldır aynı fiyatla ekmek sattıklarının göz önüne alınmasını istediler.
Yapılan tartışmaların sonunda daha önce 1 tl olan beyaz ekmek 1.25, 1.5 tl olan kepek ekmeğin 250 gramı 1.25, daha önce standart gramajı belli olmayan ekmek çeşitlerinin de 250 gramı 1.5 lira olarak belirlendi. Çeşitli ekmeklerin gramajının da fırıncıların isteğine göre değil 250 gr ve katları şeklinde olması kararlaştırıldı. Bu arada 120 gram simidin fiyatı 1.25 olarak belirlendi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.