Bodrum Gündem

ŞUBAT AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI…

şubat 2017 bodrum meclis toplantısı (3)

Bodrum Belediyesinin 2017 yılı Şubat ayı olağan meclis toplantısında, beş gündem maddesi görüşüldü. Çöp toplama ihalesi ile ilgili gündem maddesine MHP’den istifa edenler kabul, CHP’den istifa eden üye Abdülmecit Poyraz ise ret oyu kullandı…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bir önerge ve 4 gündem maddesi görüşüldüğü Bodrum Belediyesinin 2017 yılı Şubat ayı olağan meclis toplantısı, Konacık mahallesinde bulunan Bodrum Belediyesi Herodot Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi. Oldukça yoğun bir katılımın olduğu meclis toplantısına mazeretleri nedeni ile Mustafa Paşalı, Şakir Açıkgöz, Özden Baysal ve Mehmet Durmaz katılmadı. CHP’den istifa eden Abdülmecit Poyraz’da MHP’den istifa eden bağımsız meclis üyeleri ile birlikte oturması da dikkatlerden kaçmadı.

CHP’li meclis üyeleri Şubat ayı olağan meclis toplantısı öncesi grup toplantılarını da meclis toplantısının yapıldığı Herodot Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirdiler.

Şubat ayı olağan meclis toplantısına oldukça yoğun bir katılım olurken, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, MHP Bodrum İlçe Başkanı Cengizhan Sancar ve AK Parti Bodrum İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Tire ve partilerin yöneticileri de meclis toplantısını izleyenler arasında yerlerini aldılar.

Şubat ayı olağan meclis toplantısı CHP’li üyeler Taner Uslu, Önder Batmaz Niyazi Atare ve Mehmet Kocadon’un verdiği önergenin okunması ile başladı. Önerge oy birliği ile kabul edildi.

Ardından da gündem maddelerinin görüşülmesine başlandı. Gündremin ilk maddesi Bodrum Belediyesi tarafından yürütülen çöp toplama, taşıma ve kent içi temizliği işlerinin, gelecek yıllara yaygın hizmet yüklenmesi ihalesinin yapılmasının görüşülmesi ile ilgiliydi. Konu ile ilgili söz alan bağımsız meclis üyesi Süleyman Mazı bu konunun tekrar meclise gelip gelmeyeceğini sordu. Başkan Kocadon ise bu konunun tekrar gündeme gelmeyeceği ve ihaleye çıkılacağını kaydetti. Bağımsız meclis üyesi Mazı ihalenin sefer sayısı üzerinden değil de tonaj üzerinden çıkarılmasının Bodrum Belediyesine büyük bir tasarruf sağlayacağını, bu nedenle uygun görülürse bu konuda bir serh düşülmesini talep etti. Başka Kocadon da cevaben; “Bu konu komisyona sevk edilmiyor. Belediyemiz burada sadece ihale yapabilir yetkisi alıyor. İhale yapılırken sizin bu öneriniz tekrar oturulup konuşulabilir. Şartlar oluşturulurken sizleri de çağırırız. Ama burada öyle bir şart koyamıyoruz.” dedi.

Konu ile ilgili olarak söz alan Bodrumlu yurttaş Ayhan Eyikocak’ta çöplerin yerinde ayrıştırılmasının önemine vurgu yaptı. Başkan Kocadon’da bu uyarıya teşekkür ederek çöplerin yerinde ayrıştırarak bertaraf edilmesi için gerekli eğitimlerin Halk Eğitim Merkezi ve okullarda yapıldığını söyledi.

şubat 2017 bodrum meclis toplantısı (1)MHP’DEN İSTİFA EDENLER KABUL, CHP’DEN İSTİFA EDEN ÜYE İSE RED OYU KULLANDI…

Gündem maddesi ile ilgili oylamada CHP’den istifa eden Abdülmecit Poyraz hayır oyu kullanırken, diğer meclis üyelerinin tamamı kabul oyu kullandılar.

Şehir Plancısı kadrosunda, bir adet tam zamanlı sözleşmeli Şehir Plancısı çalıştırılacağından, aylık ücretinin belirlenmesinin görüşüldü. Taban fiyat artı yüzde 10 ücret oybirliği ile kabul edildi.

Şubat ayı olağan meclis toplantısının üçüncü maddesinin görüşülmesi öncesinde söz alan Bağımsız Meclis üyesi Mazlum ağan konu ile ilgili bir değerlendirme yaptı. Yapılan oylama sonucu konunun komisyona havalesi oy birliği ile kabul edildi.

DENETİM KOMİSYONU ÜYELİĞİNE ŞAKİR AÇIKGÖZ SEÇİLDİ…

Ocak ayında yapılan meclis toplantısında Denetim Komisyonu üyeliğine seçilen, ancak istifa eden Erdinç Tekinkaya’nın yerine yeni bir komisyon üyesinin seçimi gizli oy açık tasnif ile yapıldı. Oylama öncesinde söz alan Bağımsız Meclis üyesi Süleyman Mazı, Denetim Komisyonluğu üyeliğine Şakir Açıkgöz’ü aday göstereceklerini, CHP’li üyelerden de bu konuda saygı beklediklerini ifade etti. Söz alan Taner Uslu ise meclis üyelerinin her birinin mesleklerinin farklı farklı olmasına karşın, yurttaşların tercihleri ile seçildiklerini kaydetti.

Yapılan gizli oylama sonucu 20 oy Şakir Açıkgöz’e çıkarken, 6 oy ise boş, bir oy Güneri Günaydın’a çıktı. Böylelikle Şakir Açıkgöz, istifa eden Erdinç Tekinkaya’nın yerine, Denetim Komisyonu üyesi seçildi.

Oy birliği ile gündeme alınan madde ise komisyona havale edildi.

şubat 2017 bodrum meclis toplantısı (6)BODRUM ÇOK YAKINDA MODERN BİR MEZARLIĞA KAVUŞUYOR…

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından söz alan Bağımsız üye Remzi Güngör Bitez mezarlığına yoğun olarak defin işleminin yapıldığını, kısa bir süre sonra Bitez mezarlığında yer kalmayacağına dikkat çekerek, bu konuda bir çalışma yapılıp yapılmadığını sordu. Başkan Kocadon cenaze ve defin işlemlerinin şimdilik Bodrum Belediyesi tarafından yürütüldüğünü anımsatarak; “Defin işlemlerini genel olarak ikametgaha göre düzenliyoruz. Mezarlık konusunda çalışmalarımız sürüyor ve tamamlanma aşamasındayız.” dedi.

Konu ile ilgili olarak söz alan CHP’li meclis üyesi Ali Öztürk Bodrum Mezarlığı konusunda çalışmaların son aşamaya geldiğini ve birkaç ay içinde Bodrum’un modern bir mezarlığa kavuşacağının müjdesini verdi.

Bağımsız Meclis üyesi Güngör cenaze ve defin işlerinin çok başarılı bir şekilde yürütüldüğünü kaydederek, Başkan Kocadon’a teşekkür etti…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.