Bodrum Gündem

BAŞKAN GÜRÜN’DEN İNCE İNCE MESAJLAR…

Başkan Osman Gürün, Bodrum Basını İle Bir Araya Geldi (19)

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Üç yılda Muğla’da yaptıkları hizmetler ve 2017 yılında yapacakları projeler ile ilgili Bodrum basını ile bir araya geldi. Başkan Gürün toplantının sonunda gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün yaklaşık 3 saat süren sunumunda teknik konuları anlatırken, sözlerinin arasına ustaca yerleştirilmiş siyasi mesajları da dikkatlerden kaçmadı…

Bodrum Gündem Haber

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, her yıl olduğu gibi bu yılda Bodrum ulusal ve yerel basın mensupları ile Bitez’de bulunan hizmet binasında bir araya geldi. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak hedeflerini hizmetleri ile bir bir gerçekleştirdiklerini kaydeden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, görev süreleri boyunca verdikleri sözleri tek tek yerine getirerek 2019 yılında yapılacak olan seçimlerde vatandaşlarının karşısına huzurla çıkacaklarını belirtti.

Muğla Büyükşehir Belediyesinin göreve geldikleri 31 Mart 2014’den 2016 yılı sonuna kadar gerçekleştirdikleri ve 2017 yılında yapılması planlanan hizmetlerin anlatıldığı basın toplantısına ulusal ve yerel basın mensupları ile birlikte, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban ve bazı il Yöneticileri, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen ve bazı ilçe yöneticileri, CHP Muğla Gençlik Örgütü Başkanı Tufan Erkan Yakar, Bodrum Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, CHP Bodrum Gençlik Kolları Başkanı Salih Yanık, Bodrum Belediye CHP’li Meclis Üyeleri Önder Batmaz, Ali Öztürk, Mustafa Saruhan, Özden Baysal, Dursun Göktepe, Funda Pekdemir Akçalı, Mehmet Melengeç, Mehmet Özalın, Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ile yöneticiler katıldı.

Başkan Osman Gürün, Bodrum Basını İle Bir Araya Geldi (18)BÜYÜKŞEHİR OLMASIN DEMEK DOĞRU DEĞİL…

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Büyükşehir yasasını 31 Mart vak’ası olarak değerlendirirken,  “Bulundukları mevkilerde güç kaybedenler Büyükşehir’e karşı çıkıyor ve olmasın diyorlar. Bu doğru değil. Karşı durmak yerine, Büyükşehir daha iyi nasıl olabilir demek gerekiyor.” diyerek oldukça dikkat çeken bir değerlendirme yaptı. Başkan Gürün “Muğla, 2014 yerel seçimlerinden sonra Büyükşehir Belediyesi oldu. Yasanın aksayan yönlerini, köylerimizin kapatılmamasını hep dile getirdik. Ama Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasının yararlarını, hizmetlerin bütüncül tek elden yerine getirilebilmesini de vatandaşlarımıza bilgilendirme toplantıları ile anlattık. Muğla Büyükşehir Belediyesi olduğu için üç yılda devletten 618 milyon TL aldı. Bu gelir nedeni ile Büyükşehir olmak isteyen şehirler var.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, yaklaşık 3 saat süren sunumunda teknik konuları anlatırken, sözlerinin arasına ustaca yerleştirilmiş siyasi mesajları da dikkatlerden kaçmadı.

Başkan Osman Gürün, Bodrum Basını İle Bir Araya Geldi (4)“HEDEFLERİMİZİ BİR BİR GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak hedeflerini hizmetleri ile bir bir gerçekleştirdiklerini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, görev süreleri boyunca verdikleri sözleri tek tek yerine getirerek vatandaşlarının karşısına huzurla çıkacaklarını belirtti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla’ya üç yılda Büyükşehir ve MUSKİ olarak 565 milyon TL, Bodrum’a 66 milyon yatırım yaptık. 2017 yılında Muğlamıza 470 milyon Bodrum’a yaklaşık 100 milyon yatırım bütçesi ayırdık. Muğla’da sorumluluk alanımızdaki 2600 km yolun bakım ve onarımını, sadece 2016 yılında 160 milyon yatırımla 1000 km asfalt çalışması yaptık. Bu rakam bugüne kadar Muğla’da gerçekleştirilen önemli bir rakam. Bodrum’da 174 km yolun 115 km sinde yol çalışması, 60 km sinde sıcak asfalt çalışması yaptık. MUSKİ olarak 28 suyu olmayan köye ve mevkiyi içme suyu ile buluşturduk. Üç yılda Bodrum’da 590 DSİ patlağına müdahale ettik. Bodrum’a dünya bankasından sağladığımız 67 milyon Euro kredinin 30 milyon Euro’sunu yani 120 milyon TL’yi MUSKİ olarak yatırımlarda kullanacağız. Ulaşımda dönüşümde Muğla genelinde yüzde 84’e ulaştık. Bugüne kadar Muğla’da kooperatiflerimizle birlikte yaklaşık 3 milyon ücretsiz yolcuya hizmet verdik. Evde bakım hizmetinde 83 bin rakamına ulaştık. Türkiye’de ilk Kısa Mola ve Mor Yaşam projesini hayata geçirdik. Büyükşehir olduktan sonra Muğla genelinde bir olan hafriyat alan sayısını 7’ye çıkardık. Yerel tohum merkezimizi, tarımsal amaçlı Toprak Sulama suyu bitki laboratuvarını kurduk.” dedi.

bodrum_içme_suyu_isale_hattı_2BODRUM’DA 3 SENEDE 590 SU PATLAĞI…
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, konuşmasının büyük bölümünü MUSKİ’nin çalışmalarını ayırdı. Anlatılanlar içinde en çok dikkat çeken konu ise 3 sene boyunca Bodrum İçme Suyu İsale Hattında 590 patlak meydana gelmesi ve yeni su kaynaklarının bulunması gerektiği oldu. Başkan Gürün İçme Suyu İsale hattının yaptıkları incelemeler sonucu uygun malzemeler ve uygun standartlarda
yapılmadığını tespit ettiklerini kaydetti.

Başkan Gürün “Bütün bu isale hatlarının değiştirilmesi lazım. Prosedür olarak yapamıyorsanız bize yetki verin biz kış boyunca bunu yapalım ve yaza bu arızayla girmeyelim, bu boruları değiştirmiş olalım dedik. Bize o yetkiyi vermediler. Hala bu isale hattıyla ilgili bir işlem yapılmış değil. Yani önümüzdeki yaz acaba kaç patlak olacak konusunda karşılıklı tahminlerde bulunacağız, maalesef.” dedi.

bodrum katı atık mhp açıklama (1)KATI ATIK PROJESİNİ BİRİLERİ YAPTIRMADI…

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, katı atık projesini birilerinin engellediğini ifade ederek “Bütün bakanlıklardan her türlü izni aldık, diğer birimlerin onayı ile birlikte herkesten her türlü izni aldık. Büyük bir heyecanla Bodrum’un bu çöp konusunu halledelim diye ihaleye çıktık. Ondan sonrasını siz benden daha iyi biliyorsunuz. Niye engellenir? Biz kimseyi aldatmayız. Yani, hallediverelim yok. Ne ise onu söylüyoruz. Yapacağımız tesisin çevre açısından hiçbir şekilde koku ve başka türlü bir zararı olmayacak. Çağdaş bir depolama alanı kurulacak. Muğla’daki bitiyor. Açılışını beraber yapacağız, onu da göreceksiniz. Ama Bodrum’daki şu anda mahkemede.” dedi.

Başkan Gürün Bodrum’un çöp sorununu ile ilgili olarak “Ama çözeceğiz. Ne olursa olsun çözeceğiz. Orada olmaz ise burada olur. Ben çözmeye geldim, oturup salya sümük ağlamaya gelmedim.” şeklinde oldukça dikkat çeken ifadeler kullanırken, bu projeyi engellemeye çalışanlara net bir mesaj gönderdi.

hasan kablı'dan osman gürün açıklaması (6)TOPLU TAŞIMA KONUSUNDA DURUŞUMUZ BOZMADIK…

Bir gazetecinin Bodrum Şoför esnafı ile sürekli bir tartışma ve kavga içinde olduklarını anımsatarak, son durumun ne olduğu yönündeki sorusuna ise yine çok dikkat çeken bir yanıt verdi. Başkan Gürün “Kavga iki taraflı olur. Ben kavga etmiyorum. Birileri gelip bana vuruyorsa ona kavga değil, taciz denir dedi. Ben iki yıl bekledim, dönüşüm sağlansın ve şoför esnafı mağdur olmasın diye. Muğla’nın tüm ilçelerinde çözüm bulduk, bir tek Bodrum’da sorun var. Yüzde 37 dönüm oldu, kalanlarda süreç içinde dönüşüme katılacak başka çareleri yok. Ben seçimlerde söylediğimden farklı bir uygulama yapmadım. O zaman ne dediysek şimdi onu uyguluyoruz. Muğla genelinde yüzde 84 dönüşüm sağlandı. Daha ne diyeyim.” dedi.

GEREKİRSE BENİMDE DİLİM DÖNER, HEM DE İYİ DÖNER…

Başkan Gürün görev süresince kavga etmediğini vurgulayarak oldukça dikkat çeken şu sözleri söyledi; “Ben siyasi değilim. Bu göreve kavga etmek için gelmedim. Lakin şu da bilinsin ki benimde dilim döner. Bir şey söylemek ve yapmak gerekirse bende alasını yaparım. Bana vururlar tekmelerler kimi fındık atar, kimi taş atar. Dediğim gibi kavganın iki tarafı vardır, bir taraf kavga etmiyor ise diğer taraf taciz ediyor demektir.” Başkan Gürün kavga içine girmediğini ve girmeyeceğini, ancak bağrış, çığrışla da geri adım atmayacağını da sözlerine ekledi.

Başkan Osman Gürün, Bodrum Basını İle Bir Araya Geldi (25)BÜYÜKŞEHİR ÜZERİNDE BİLEREK YANLIŞ BİR ALGI YARATILIYOR…

Liman İşletmelerinin Büyükşehir tarafından işletilmesinin yasal bir zorunluluk olduğuna dikkat çeken Başkan Gürün “Bütün Liman İşletmelerini standart bir hale getireceğiz. Bununla ilgili projelerimiz tamam. En kısa zamanda bu projeler hayat geçecek. Liman işletmelerinin ilçe belediyelerine işletme devri yasal olarak sözkonusu olamaz. Bu şekilde bir algı yaratılıyor ama bu yanlış.” şeklinde yanıtladı. Liman işletmelerinden gelen gelirden çok daha fazlasını limanların iyileştirilmesi ve standart hale getirilmesi için harcanacağını da sözlerine ekledi.

Bir gazetecinin Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un toplantıya davet edilip edilmediği ve bu toplantıya neden katılmadığını sorması üzerine Başkan Gürün “Bir bilgim yok. Sayın başkanımızın mutlaka bir problemi vardır, bir işi vardır. Ama ondan öğrenmenizde yarar var” şeklinde yanıt verdi.

chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu bodrum halkı ile buluştu (118)HİÇ BİR SİYASİ HEDEFİM YOK…

Toplantının sonunda bir gazetecinin, 2 yıl sonra Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına mı yoksa Muğla Milletvekilliğine mi aday alacaksınız? şeklindeki sorusuna “Politik yanıt vermeyeceğim, samimiyetimle söylüyorum benim hiçbir hedefim yok. İki yıl sonra, beş yıl sonra nasıl seçilirim diye bir düşüncem olursa hizmetler aksar. Çünkü kafa oraya takılır. Ben ikinci dönem seçilirken Muğla Cadde ve sokakları çamurdan geçilmiyordu. Her yer şantiye gibiydi. Bana dediler ki;  ‘Hizmeti toprağa gömme, birazda görünür şeyler yap.’ Ben ise alt yapı tamamlanmadan üst yapı yapılamaz dedim. Vatandaşlar da bunu gördüler ve yine beni seçtiler. O nedenle inanın ailem ile torunlarım ile gelir Bodrum sahillerinin tadını çıkartırım.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün ardından kürsüye gelen MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, MUSKİ çalışmaları ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

Toplantının ardından CHP Bodrum İlçe Başkanlığına geçerek partilileri ile bir araya gelen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün “Hayır’lı bir toplantı yapmak için geldim.” dedi. Basına kapalı olarak yapılan parti içi toplantıda Nisan ayında yapılacak olan Referandum sürecinde neler yapılması gerektiği ve nasıl bir strateji izleneceği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.