Bodrum Gündem

İKTİDARI ELEŞTİREN HERKES TERÖR TORBASINA KONULUYOR…

bodrum eğitimsen 10 şubat 2017 basın açıklaması (18)

Bodrum’da KHK ile kamudan ihraç 8 öğretmenin sesini duyurmak adına Belediye meydanında toplanan Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) üyeleri bir basın açıklaması yaptı. Kanun Hükmünde Kararnamelerle on binlerce kamu emekçisinin sorgusuz sualsiz ve tamamen keyfi olarak memuriyetten çıkarıldığına ve on binlercesinin de açığa alındığına dikkat çektiler. CHP başta olmak üzere, iktidar muhalifi siyasi parti temsilcilerinden kimsenin olmaması da dikkatlerden kaçmadı…

Bodrum Gündem Haber  

Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) üyeleri ile yurttaşların da destek verdiği basın toplantısı
Bodrum Belediye Meydanı’nda gerçekleştirildi. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı basın açıklaması alışılagelmişin dışında, emniyet güçlerinin talimatları doğrultusunda Atatürk Heykeli önünde değil, deniz tarafında gerçekleştirildi. Eğitim-Sen flamaları ile üzerinde “Haberiniz var mı? Bodrum’da Eğitim-Sen’li 8 öğretmen gerekçesiz ihraç edildi” yazılı bir pankart önünde yapılan basın açıklamasını, “İşimi ve öğrencilerimi geri istiyorum” sloganı ile her gün tek başına belediye meydanında sessiz eylemlerini sürdüren Engin Karataş okudu.

Ülkenin işçileri, emekçileri, yoksullaştırılmış halkı olarak çok zor bir süreçten geçildiğine, siyasal iktidarın iç ve dış politikada attığı adımlar toplumu daha fazla kutuplaştırdığına,  barış ve huzur içinde bir arada yaşamanın da zorlaştırıldığına vurgu yapılan basın açıklamasının başında “Bugün YEDİNCİ ayı tamamlanan OHAL düzeni ile yarına, geleceğe ilişkin umutlarımızı karartan gelişmelere her gün bir yenisi ekleniyor…” ifadeleri yer aldı.

bodrum eğitimsen 10 şubat 2017 basın açıklaması (16)İKTİDARI ELEŞTİREN HERKES TERÖR TORBASINA KONULUYOR…

15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY ile mücadele için ilan edildiği söylenen OHAL siyasal iktidarın elinde gittikçe daha tehlikeli bir silaha dönüşmüş bulunuyor…” vurgusunun yapıldığı basın açıklamasında “Siyasal iktidarın anti demokratik, hukuksuz politikalarına muhalefet eden, hatta eleştiren herkes kolayca “terör torbasına” konulmakta, temel insan hak ve özgürlüklerinin ve bunun bir parçası olan sendikal hak ve özgürlüklerin ihlallinde olağanüstü boyutlarda bir artış yaşanmaktadır.” deniliyor.

bodrum eğitimsen 10 şubat 2017 basın açıklaması (5)SORGUSUZ SUALSİZ MEMURİYETTEN ÇIKARILDIK…

KHK ile öğretmenlikten uzaklaştırılan Engin Karataş’ın okuduğu basın açıklaması şu şekilde devam ediyor; Tüm toplumsal kesimler gibi kamu emekçileri olarak bizler de OHAL düzeninden payımıza düşeni alıyoruz. Bir kamu emekçisinin görevden uzaklaştırılabilmesi, memuriyetten çıkarılabilmesi için bir adli soruşturma geçirmesi, savunma hakkını kullanması şarttır. Buna rağmen OHAL’e dayanılarak çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle on binlerce kamu emekçisi sorgusuz sualsiz, tamamen keyfi olarak memuriyetten çıkarılmış on binlercesi açığa alınmıştır.”

bodrum eğitimsen 10 şubat 2017 basın açıklaması (13)1 MİLYON İNSAN MAĞDUR EDİLDİ…

Bir milyona yakın insanın mağdur edildiği ifadelerinin yer aldığı basın açıklaması şöyle devam ediyor; “Hukukun en temel kaidesi olan masumiyet karinesi yok sayılmış, neyle suçlandığını dahi bilmeyenlerden suçsuzluğunu ispatlaması beklenmiştir. Fişlemeler ve ihbarlar üzerinden başlatılan soruşturma süreçleri ile hukuksuz ihraç ve açığa almaların kapsamı genişletilmiş,  aileleri ile birlikte 1 milyon insan doğrudan mağdur edilmiştir. Kamu emekçileri güne “acaba bugün bir KHK çıkacak mı, beni de açığa alacaklar mı, ya da ihraç edecekler mi” tedirginliği ile başlar hale getirilmiştir.”

AÇIĞA ALINANLAR İNTİHARA SÜRÜKLENİYOR…

KESK olarak emek ve demokrasi karşıtlarının hedefinde olduklarının iddia edildiği basın açıklamasında “Bugün de, 15 Temmuz sonrasında KESK’i “darbe destekçisi” olarak itham edemeyeceklerini bilenler yıllardır kararlılıkla sürdürdüğümüz emek ve demokrasi mücadelemizi “suç” gibi göstermektedir…” ifadeleri dikkat çekti. Açığa alınan insanların intihara sürüklendiği kaydedilirken, açıklama şu ifadeler ile devam ediyor; “Başbakan  hukuksuz açığa almalara, ihraçlara karşı çıkanlara “mağduriyet edebiyatı yapmakla” itham ediyor. Hiç kimsenin bizden, ihraç edilen-açığa alınan on binlerce kamu emekçisinin işsiz bırakıldığı hatta intihara sürüklendiği koşulları görmezden gelmemizi istemeye hakkı yoktur. Yaşanan haksızlık-hukuksuzluk karşısında susmamızı isteyenlere sendika olmanın, konfederasyon olmanın temel şartının üyelerinin hak ve çıkarlarını korumak, geliştirmek olduğunu hatırlatıyoruz…”

İHRAÇ GEREKÇELERİNİ AÇIKLAYIN…

KESK olarak sadece kendi üyelerimizin değil, hukuksuz bir şekilde ihraç edilen, açığa alınan tüm kamu emekçilerinin haklarını korumaya, yaşadıkları sorunları kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceklerinin de kaydedildiği basın açıklamasının son bölümünde ise şu ifadeler yer aldı; “İhraç edilen, alınan tüm üyelerimiz tekrar görevlerine dönene kadar kesintisiz bir mücadele yürütmeye kararlıyız. Bu nedenle yaşadığımız sorunları halkımızla paylaşmak için “İşimi Ekmeğimi Geri İstiyorum!” şiarıyla alanlardayız. Karanlığın en koyu olduğu an aydınlığın da en yakın olduğu zamandır. Biz yarının aydınlığa daha fazla yakınlaştığımız bir gün olacağına olan inancımızı koruyoruz. Biz Kazanacağız! Çünkü bir sendikanın, konfederasyonun;  anayasa ile yasalarla, ülkemizin altında imzası bulunan uluslararası sözleşme ve anlaşmalarla güvence altına alınmış bulunan sendikal hak ve özgürlükleri kullanması “suç” değildir. Sendikal hak ve özgürlükler mücadelesi yürüttüğü için açığa alınan, ihraç edilen yönetici ve üyelerimiz de “suçlu” değil, kamu emekçileri mücadelesinin onurudur. OHAL’in arkasına sığınmayın, ihraçların gerekçesini açıklayın. Emekçiyiz ,haklıyız kazanacağız…”

Basın açıklaması sırasında polis ekiplerinin çevrede geniş güvenlik önlemleri aldığı dikkat çekerken, basın açıklamasının ardından 50 kişiden oluşan gurup bir saat boyunca sessiz bir şekilde eylemlerini sürdürdüler. Basın açıklaması sırasında “Susma sustukça sıra sana gelecek”, “Haklıyız Kazanacağız”, “Faşizme karşı omuz omuza” gibi sloganlar attılar.

Yoldan geçen bazı yurttaşların “Burada ne oluyor? Şeklindeki sorularını da KESK üyeleri “Öğretmenlikten atılan öğretmenlerimizin hakları için buradayız” şeklinde yanıt verdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.