Bodrum Gündem

1 MİLYON 160 BİN KİŞİ MAVİ BODRUM’U İZLEDİ… 

1 MİLYON 160 BİN KİŞİ MAVİ BODRUM’U İZLEDİ… 

2017 yılı turizm çalışmaları kapsamında hazırlanan “Mavi Bodrum” tanıtım filmi basın toplantısı, Trafo Bodrum Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya, Bodrum Belediye Başkanı ve Bodrum Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ummahan Yurt ve “Mavi Bodrum” filmini hazırlayan Özay Kartal  katıldı.

Bodrum Gündem Haber 

Bodrum Limanı ve Sualtı Arkeoloji Müzesi’nden başlayarak, Bodrum’un önemli duraklarında Orak Adası, Kara Ada, Adaboğazı, Çatalada, Kaşık Adası, Apostol Adası ile Kisebükü, Kargı, Bitez, Kaçakçı, Yalı, Gündoğan, Torba ve Kuyucak koylarındaki eşsiz güzelliklerin havadan yapılan çekimlerle tanıtıldığı 3 dakika 44 saniyelik filmin gösterimi ile başlayan toplantıya, öncelikle Sevgililer Günü’nü kutlayarak başlayan Bodrum Belediye Başkanı ve Bodrum Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kocadon şunları söyledi: “Önce bugün çok özel bir gün, sevgililer günü. Bu özel günde hırslarımızın, mantığımızın ve sevgimizin önüne geçmeyen bir sevgililer günü diliyorum. Sadece bir gün değil bir ömür diliyorum…”

mavi bodrum tanitimi (5)TURİZM BODRUM EKONOMİSİNİN LOKOMOTİFİ…

Bodrum’un tanıtımı için çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Başkan Kocadon, “Bodrum Yarımadası’nın en büyük geçim kaynaklarından bir tanesi turizm. Şöyle bir Türkiye’nin geneline baktığımızda; turizmde gerçekten büyük düşüşler yaşanıyor ama buna rağmen mücadelesini bırakmadan her zaman Bodrum’u tanıtan ve tanıtmak için de büyük gayret sarf eden hem yerel yönetim olsun, hem sivil toplum örgütleri olsun hem de birçok özel kuruluşlarla beraber bu mücadelemizi sürdürüyoruz. Çünkü bizim bir geçim kaynağımız var o da turizm, başka yok…” dedi.

ENSEYİ KARARTMAYALIM…

Turizmde birinci konunun merak olduğuna dikkat çeken Başkan Kocadon konuşmasını şöyle sürdürdü; “İnsanlar merak ettiği yere geliyorlar ve Bodrum’u merak ettirmek için sizin de gördüğünüz gibi bir tanıtım yaptık. Bodrum’un koylarını gösteren, Tanrı’nın bize bir lütfu olan Bodrum’un koylarını, Bodrum’un güzelliklerini, maviliklerini bir tanıtım filmine çektik ve bu çekim aşamasında, hem sivil toplum örgütleri olsun hem bu filmi çeken kuruluşumuz olsun gerçekten çok güzel bir çalışma çıkardılar. Şu anda da arkamda gördüğünüz gibi 1 milyonun üzerinde bir erişimi yakaladık. Onun için ben, tanıtım mücadelemize devam etmek için elimden gelen her türlü gayreti göstermeye devam edeceğim. Sadece Bodrum değil, bütün Türkiye’nin turizmden geçinen genel yöneticilerine buradan seslenmek istiyorum: Asla enseyi karatmayın, asla mücadele etme ruhunuzu bırakmayın. Yerelin bütün gücünü, yerlerimizin tanıtımı için sivil toplum örgütleriyle beraber yapmaya devam edin. Ancak mücadele ederek bu zor süreçleri açarız. Eskiden savaşlar topla, tüfekle oluyordu; şimdi ekonomik yönde oluyor…” dedi.

mavi bodrum tanitimi (3)BAŞKAN BANKALARI ve YÖNETİCİLERİNİ UYARDI…

Başkan Kocadon, Bodrum’da herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini de ifade ederek Bodrum’da yüze yakın banka şubesi olduğuna dikkat çekerek “Türkiye’nin hiçbir ilçesinde bu kadar banka şubesi yoktur. Bodrum’da 70’in üstünde banka şubesi olmasının nedenlerinden bir tanesi; Bodrum’un ekonomik gücüdür. Peki, bu ekonomik gücü nereden geliyor Bodrum’un? Turizmden geliyor arkadaşlar, inşaat sektöründen geliyor ve birçok esnafımızın katkısıyla geliyor. Peki, bu güne kadar Türkiye ekonomisine bu kadar katkı sağlayan Türk turizmcisinin Bodrumlu yatırımcısının, Bodrumlu turizmcisinin biraz zorlandığı bu günlerde, ben buradan bu banka şube müdürlerimize, genel müdürlerimize seslenmek istiyorum, niye yanımızda değilsiniz? Niye yardımcı olmuyorsunuz? Bu kadar banka şubesini belediye başkanının karakaşına kara gözüne mi açtınız? Ekonomik gücünden dolayı açtınız…” dedi.

Bodrum’un ekonomik gücünü asla düşüremeyeceğiz diye konuşan Başkan Kocadon  “Bu tanıtım filmlerini yapmaya devam edeceğiz, yatırımcının önünü açmaya devam edeceğiz. Hatta icap ediyorsa Bodrum Belediyesi’nin iş makinelerini de orada çalıştırırım…” dedi.  Tanıtım filminin, Atlas Global’in yurt içi ve yurt dışı uçaklarında dönmeye başladığının bilgisini de veren Başkan Kocadon “Özellikle TAV Holding’e burada bir defa daha teşekkür ediyorum bize sağlamış olduğu katkılardan dolayı. Bunun yanında ileride göreceksiniz, bu tanıtımlardan bu güzel filmlerimizden dolayı dünya devlerinden bir tanesi, dünyada ilk otelini Bodrum’a açacak. Bunu ileriki yıllarda sizlerle hep beraber paylaşacağız. Bu da Bodrum’un ne kadar büyük bir dünya markası olduğunun bir göstergesidir. Bakın, dünyada ilk otellerini diyorum. Türkiye’de değil, Avrupa’da değil, Amerika’da değil, dünyada diyorum. Tek otellerini Bodrum’da açmak üzereler…” şeklinde konuştu.

BODRUM TANITIM TIRLARI TÜM ANADOLU’YU GEZECEK…

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon konuşmasının sonunda basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.  2017 yılı beklentileri ve bu süreçte hangi turizm fuarlarına katılacakları konusundaki soruya şu cevabı verdi:  “Anadolu halkının Bodrum’u merak ettikleri ve devamlı bizi destekledikleri için Anadolu halkına teşekkür ederim. Bunun yanında özellikle TÜRSAB’la beraber iç turizmi canlandırmak için TÜRSAB’ın şubelerinin olduğu bütün illerde ve ilçelerde erişebildiğimiz kadar hazırlayacağımız bir Bodrum tanıtım tırıyla illeri ve ilçeleri gezeceğiz. Bunu  yanında artık yeni pazarlar aramak zorunda kaldığımızı hepimiz biliyoruz ve bu pazarlardan özellikle Rusya ve Rusya kuruluşuyla oluşan ülkelerde Bodrum büyük bir atılım içinde. Ayrıca İran, Azerbaycan, Kazakistan gibi yerlerde de çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle Çin ve Hindistan pazarını boşlamış değiliz. Orada tanıtımlarımız devam ediyor.  Dediğim gibi, boş durmak yok. Mücadele etme ruhumuzu asla yitirmeyeceğiz. Yeni pazarlarda Bodrum’u tanıtmaya devam edeceğiz.”

Bir başka soru da İsrail’le yeni dönemde turizm alanında nasıl bir çalışma yapılacağı idi.  Başkan Mehmet Kocadon, buna da “Evet, şu anda özellikle daha önce geçmişinde İsrail ile çalışan arkadaşlarımızdan çok sevindirici çok mutlu haberler geliyor. Bu sene Bodrum’da yine İsrailli turistleri kalabalık olarak göreceğiz.” dedi.

mavi bodrum tanitimi (2)HALİKARNOSSOS’U GÜN IŞIĞINA ÇIKARTACAĞIZ…

Başkan Mehmet Kocadon, Kral Mausolos ve stadyum çalışmalarında hakkında sorulan soruyu ise “Bodrum Tanıtma Vakfımız çok güzel çalışmalara imza atıyor ve bakın daha önce söylemiştim, yine söylüyorum 1979-1980 yılında açılan Halikarnas Disko’yu bugüne kadar pazarlayarak bugünlere geldik. Bunlar Bodrum’un marka olmasına büyük katkı sağlamış işletmelerdir. Şimdi Halikarnas’ı Halikarnassos olarak değiştirip Halikarnassos’u gün ışığına çıkarmak istiyoruz. İşte bunlardan bir tanesi stadyumumuz,  bir tanesi Mausoleum’umuz. İşte bunun gibi birçok dünya mirasını bu vakıfla beraber gün ışığına çıkarıp bunları bütün dünyaya izletmek, göstermek ve merak ettirmek istiyoruz…”

BODRUM OTANTİK ÇARŞISI GERİ GELECEK…

Bodrum çarşısı için düşünülen projeler konusunda da şunları söyledi: “2009-2014 arasında Bodrum’da müthiş bir değişim yaşadık. Şimdi tabi büyükşehir yasasıyla bu projelerimiz biraz durur gibi olsa da özellikle çarşının içindeki projemiz devam edecek. Şu anda bunun ön çalışmaları, ihale çalışmaları devam etmekte. Bodrum çarşısının eski haline tekrar geri döneceğine inanıyorum ve biz de bu konuda desteğimizi her zaman sürdüreceğiz. Yani Bodrum’un otantik çarşısı geri gelecek.”

Başkan Kocadon sorulan bir soru üzerine İçmeler bölgesi için planlar yapıldığını ve bakanlığa sunulduğunu söyledi.

4 AYLIK BİR EMEĞİN ÜRÜNÜ… 

“Mavi Bodrum”u hazırlayan Oğuz-Özay Ajans ortağı Özay Kartal da film ile  ilgili şu bilgileri verdi: “Film için ağustos ayından başlayarak yaklaşık 4 aylık zorlu bir çekim süreci oldu. Bu süre boyunca Bodrum’un tüm kıyılarında, koylarında 39 ayrı noktada hava çekimi yapıldı. Çekimin başlamasından itibaren bu ana kadar Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüzle ve oradaki arkadaşlarımızla birlikte planlandı. Ayrıca film için özgün müzik yapıldı…”

mavi bodrum tanitimi (6)1 MİLYON 160 BİN KİŞİYE ULAŞILDI…

Kartal filmin 3 dakika yapılmasının nedeni ise şu şekilde açıkladı; “Filmin 3 dakika olmasının nedeni, film yapılmadan önce dahi özellikle en hızlı ve en yaygın ulaşım ağı, rakipsiz sosyal medya hedeflendi. Bugün en büyük fuara gitsek bile orada 3 – 4 bilemediniz 5 bin kişiye ulaşma şansı oluyor. Sosyal medya kanallarını doğru planlayıp doğru kullandığınızda işte gördüğünüz gibi bugün itibarıyla 1 milyon 160 bin kişinin üzerinde bir ulaşıma sağlandı. Bu ulaşım sadece ulusal anlamda değil özellikle reklam satın alması ile Avrupa’nın belli bir turist potansiyeli olan ülkeleri de hedeflenerek yapıldı. İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya gibi Avrupa ülkeleri de hedeflenerek facebook, instagram ve youtube kanalları çok aktif olarak kullanılarak ulaşılmaya sağlandı. Yani belediyemizle ve ajansımızla sadece filmi yapıp kenara çekilme konusunu planlamadık. Film yapıldıktan sonra da Bodrum’a turist gelmesini sağlamak üzere bu filmi hedef kitleye nasıl ulaştırırız diye de belediyemiz çalışanları ve ajansımız çalışanları ile iyi bir planlama yaptık…” dedi.

mavi bodrum tanitimi (4)KÜLTÜR TURİZMİ İÇİN ÇÖK ÖNEMLİ BİR KONFERANS YAPILIYOR… 

Özay Kartal, Herodot Kültür Merkezinde düzenlenen Akademia Vakfı etkinlikleri ile ilgili de “Özellikle Halikarnas’la değil, Halikarnassos ile turizm yapacağız ilkesinden yola çıkarak çeşitli projeler üretiyoruz. Yine Akademia Vakfımızın hamisi ve yönlendiricisi başkanımızın destekleriyle yürüyor. Bu anlamda bu cumartesi günü saat 14.00’te Herodot Kültür Merkezi’nde yine vakfımızın yürüttüğü mozole ve stadyum projeleri kapsamında Prof. Dr. Fahri Işık hocamız -ki ben onu yaşayan Cevat Şakir olarak adlandırıyorum- çok keyifli, çok neşeli ve hepiniz içinde farklı olabilecek nitelikte Kral Mausoleus’un babası Mylasa’daki Hecatomnus’un anıt mezarı ile ilgili ve mozole ile ilgili bize çok güzel bir konferans verecek.” bilgisini verdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.