Bodrum Gündem

“HALKIN HASSASİYETİ BASINA YANSIYOR…”

“HALKIN HASSASİYETİ BASINA YANSIYOR…”

can pulak süleyman akbulut (3)

Türkiye Cumhuriyeti 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın Başdanışmanı Can Pulak Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut’u ziyaret etti. Can Pulak, “Türkiye’nin en çok kamuda şeffaflığa ihtiyacı var. Eğer bu çözülür şeffaflık sağlanırsa, gazeteciler mesleklerini o zaman tam anlamıyla yapabilirler…” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Türkiye Cumhuriyeti 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın Başdanışmanı Can Pulak Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut’u ziyaret etti.

can pulak süleyman akbulut (1)Türkiye’de kolay olan işlerin büyütüldüğünü, her sektörün kendi içinde güçlenmesi gerektiğini dile getiren Can Pulak, “Türkiye’nin en çok kamuda şeffaflığa ihtiyacı var. Bugün gazeteciler bilgiye kamunun izin verdiği ölçüde erişebiliyor. Böyle olunca eksik ve yanlış bilgi sayısı artıyor. Halkı ülkedeki gelişmelerle ilgili bilgilendirmekle görevli olan gazeteciler bilgi eksikliği nedeniyle mesleklerini tam olarak icra edemiyorlar. Örneğin ben Türkiye’nin dış borcunu tam olarak bilemiyorum. Ekonomi yazarlarının her biri farklı bir rakam veriyor. Bu ülkenin borcunun net bir şekilde yazılamamasının nedeni kamudan alınan eksik bilgiler. Eğer bu çözülür şeffaflık sağlanırsa, gazeteciler mesleklerini o zaman tam anlamıyla yapabilirler…” dedi.

Kamu ve basın arasındaki ilişkileri Muğla’da geliştirmeye çalıştıklarını anlatan Akbulut ise, Muğla basınına bakışın bu zor süreçten sonra çok farklı bir boyut kazandığını dile getirdi. Akbulut, “Muğla basını ülkemizin içinde bulunduğu zor günlerde, özellikle Marmaris’te yaşanan suikast girişimi sonrası yaptığı haberlerle kendini kanıtladı. Muğla halkının hassasiyetinin basın emekçilerine yansıması bizi mutlu ediyor…” dedi.

can pulak MGC

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.