Bodrum Gündem

İDDİALIYIZ MUĞLA’DAN YÜZDE 50 EVET ÇIKARACAĞIZ…

ak-parti-basin-toplantısı-nihat öztürk- 2

Bodrumlu gazeteciler ile bir araya gelen Ak Parti Muğla milletvekili Nihat Öztürk, Referandum çalışmalarından, Muğla’da SİT güncellemesine kadar bir çok konuda görüşlerini paylaştı. Öztürk çok dikkat çeken şu açıklamayı yaptı;  “Referandum konusunda ‘evet’ diyen de ‘hayır’ diyen de olacaktır. Bizim buna en ufak bir söz söyleme lüksümüz yok. Aynı şekilde başkalarının da yok. Bizim, nasıl ‘hayır’ diyenleri ayrı bir yere koyup, toplumu bölme hakkımız yoksa, ‘evet’ diyenlerin de bizleri ayrı bir yere koymasına tahammülümüz yok…” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Macit Gündoğdu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen basın toplantısında Bodrum gündemi ve referandum ile ilgili çalışmaların başladığını ifade eden AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, oldukça dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Başbakan Binali Yıldırım’ın referandumda “Hayır” diyenlerin terör örgütleri birlikte hareket ettikleri yönünde yaptığı açıklamanın tam aksine, hoşgörülü bir şekilde, “Referandum konusunda ‘evet’ diyen de ‘hayır’ diyen de olacaktır. Bizim buna en ufak bir söz söyleme lüksümüz yok…” söylemi dikkat çekti.

ak-parti-basin-toplantısı-macit gündoğ4BÜYÜKŞEHİR DOLMUŞÇULAR İLE UZLAŞMAYI BAŞARAMAYACAK…

İlk sözü alan Bodrum İlçe Başkanı Macit Gündoğdu, Nihat Öztürk’ün parlamentodaki en çalışkan vekillerden biri olduğunu Söyledi. Başkan Gündoğ Bodrum’un çok uzun bir süredir gündemden düşmeyen konusu olan Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Başkanlığı ile Bodrum Şoförler Odası arasındaki tartışmalara kendilerinin de müdahil olduğunu belirterek  “Dolmuşçularımızın Büyükşehir Belediyesi ile yaşadığı sorunları hem biz takip etmekteyiz, hem de milletvekillerimiz takip etmekte. Ben isterdim ki Büyükşehir Belediyesi ile dolmuşçular arasında kademeli bir geçiş olsun. Üzüntü yaratmadan hem halkımızın yararına hem de dolmuş esnafının yararına çözümler bulunsun. Ancak görüyoruz ki Büyükşehir Belediyesi bunu başaramayacak. Dolmuşçularla arasındaki problemi devam ettirmeyi tercih etti. Biz iki tarafa da yakın bir anlayışla olaya bakıyoruz. Mühim olan insanların hakkının hukukunun takip edilerek hiç kimsenin kırılmadan bu işlerin çözülmesidir. Dilerim ki Büyükşehir Belediyesi de bu yolda ilerleyerek dolmuşçularımızın problemlerini çözecektir…” dedi.

ak-parti-basin-toplantısı-nihat öztürk- 7MUĞLA SİT GÜNCELLEMESİ ŞİMDİLİK RAFA KALKTI…

Başkan Macit Gündoğ bu değerlendirmesinin ardından sözü Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’e bıraktı.  Nihat Öztürk ilk olarak Muğla ve Bodrum Gündeminde yer alan en önemli konulardan birisi olan SİT değerlerinin revizyonu ile ilgili olarak “Özellikle Muğla’daki bu SİT güncellemesi şimdilik rafa kalkmış durumda. Bunu da herkes böyle bilsin. Bu söylediğim Muğla için geçerli. Başka yerlerdeki durumu bilemem…” dedi.

BETONLAŞMANANIN SORUMLUSU BİZ DEĞİLİZ…

Öztürk bu konu ile ilgili olarak “Daha önce ben birkaç kez açıklama yapmıştım. Demiştik ki; biz Karaada’nın, Kissebükü’nün betonlaşmasını istemiyoruz. Ama bir takım çevreler burayı kavga alanına çekmek istiyorlar. Biz kavgadan yana değiliz, tam tersi çözülsün istiyoruz. Samimiyiz bu konuda. Ne Karaada’nın, ne Kissebükü’nün ne de Bodrum’un değerlerinin beton yığınlarına çevrilmesini istemiyoruz ve bunu söylerken de bir şey daha söylemiştim. Bunu herkes atlıyor. Demiştim ki; ‘40 yıldan beri Bodrum’u biz yönetmiyoruz. Burada bir betonlaşma, bir sıkıntı varsa bunun sorumlusu geçmiş belediyelerdir veya buraya ruhsat kesenlerdir’ demiştim. Bunun da arkasındayım…” ifadelerini kullandı.

ak-parti-basin-toplantısı-nihat öztürk- 1BİR SEFERDE HEM YASAMAYI, HEM DE YÜRÜTMEYİ SEÇECEĞİZ…

Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ise 16 Nisan tarihinde gerçekleşecek olan referandum konusunda da ezber bozan açıklamalarda bulundu. Öztürk halkın bilinçli olarak yönlendirildiğini, söylediklerinin doğru olmadığını ve halkın kafasını karıştırdıklarını kaydederek şöyle konuştu;  “Referandumda yeni bir şey icat etmiyoruz. Milletimizin seçim hakkını, seçme hakkını güçlendiriyoruz. Milletimiz daha önceden sadece yasamayı seçerken tek sandıkta, tek oy vererek artık bundan sonra Türk milleti bir seferde hem yasamayı, hem de yürütmeyi seçecek. Türk milleti, 80 milyon kendi hür iradesiyle kendi vicdanı ile baş başa kalıp kendi Cumhurbaşkanını seçmiş olacak. Bu yeni sistemde yürütmenin başı olan Cumhurbaşkanına ve dolayısıyla onu oluşturacak Bakanlar Kurulu’na da oy vermiş olacağız. Yani yetki karmaşası yok, her şey net. Seçim bitecek ve o akşam kimin başkan kimin milletvekili olduğu belli olacak. Tek adamlık diye bir sistem söz konusu değil…”

ak-parti-basin-toplantısı-nihat öztürk- 5MİLLET NE OY VERİRSE BAŞIMIZIN TACIDIR…

Referandum konusunda ‘evet’ diyen de ‘hayır’ diyen de olacağını belirten Öztürk, “Bizim buna en ufak bir söz söyleme lüksümüz yok. Aynı şekilde başkalarının da yok. Bizim, nasıl ‘hayır’ diyenleri ayrı bir yere koyup, toplumu bölme hakkımız yoksa, ‘evet’ diyenlerin de ayrı bir yere koyulup sanki yapıyormuş gibi muamele görmesine ve başka işler yapmasına tahammülümüz yok. Tam tersine bu referandum olacak. 16 Nisan’da da Allah izin verirse bir referandum yapacağız, milletimiz ‘evet’ veya ‘hayır’ diyecek. Ne oy verilirse verilsin milletimiz bizim başımızın tacı, bu konuda en ufak bir şeyimiz yok…” dedi.

FARKLILIKLARIMIZ ZENGİNLİĞİMİZDİR…

Ne Cumhuriyet ile, ne cumhuriyetin değerleri ile, ne de laiklik ile problemlerinin olmadığını söyleyen Öztürk, “Ne Bodrum’da, ne de Marmaris ve Fethiye’de yaşayan kardeşlerimizin sosyal yaşantısı ve onların düşünceleri ile alakalı bir problemimiz var. Biz, bunları zenginlik olarak görüyoruz. Farklılıklarımız bizim zenginliklerimiz…” dedi.  Öztürk 18 yaş meselesi ile ilgili de gençlerin önünün açılıyor olmasını önemsediklerini dile getirdi.

CHP’YE SERT ELEŞTİRİ…

HDP ile ilgili görüşlerinin sorulması üzerine, PKK ve FETÖ’nün de hayır için görüş bildirdiklerini iddia eden Öztürk, CHP’yi kastederek; “Cemil Bayık’ın o teröristin yapmış olduğu bir açıklama var. Çok açık net diyor adam. Ki bu PKK’nın iki numaralı adamı. ‘Bu referandum MHP ile AK Parti’nin PKK’yı bitirme planıdır’ diyor. Nihat Öztürk olarak, milletvekili olarak ‘ Cemil Bayık mıdır Bıyık mıdır?’ ne ise onun ile aynı yerde, doğru bile olsa adımın anılmasını istemem, FETÖ’cülerle adımının olmasını istemem…” dedi.

ak-parti-basin-toplantısı-nihat öztürk- 3MUĞLA’DAN YÜZDE 50 EVET OYU ÇIKACAK İDDİALIYIZ…

Yeni sistemin asla tek adamlık sistemi olmadığına da vurgu yapan Öztürk “Bu bir rejim değişikliği asla değildir. Tek adamlık da değildir. Cumhurbaşkanlığı sisteminde bir kişi en fazla beş artı beş, on yıllığına başta kalabiliyor. Bunun neresi tek adamlık? Eğer her şey KHK ile çözülseydi Şoförlerin sorununu da bir KHK ile çözüverirdik değil mi?” dedi.

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk konuşmasının sonunda Muğla’dan bu güne kadar hiç alınmamış oranda oy alacaklarını iddia ederek “Yapılan anketler var. Bizimde yaptırdığımız anketler var. Ben onlarınkini de gördüm. İnşallah bu referandumda Muğla’dan yüzde 50’ye yakın evet oyu alacağız. Bu konuda iddialıyız. Olmaz diyenler ellerindeki anketleri açıklasınlar hodri meydan…” dedi.

Yaklaşık bir saat süren toplantının sonunda Öztürk’ün “Ben başka bir partiye yetki verilir ise ne olacağını bilmiyorum. Ama herkes AK Parti’nin ne yapacağını biliyor…” şeklindeki son cümlesi ise önümüzdeki günlerde Muğla gündeminde çokça konuşulacak  gibi görünüyor.

AK Parti Muğla Milletvekili Öztürk ve ilçe teşkilatı üyeleri basın toplantısının ardından Muhtarlarla bir araya gelmek üzer İlçe Başkanlığından ayrıldılar…

Yorumlar

  1. birol oymaklı dedi ki:

    Muğla lılar akıllıdır her zaman hayırlı işlere imza atarlar.