Bodrum Gündem

BODRUM BAHÇEŞEHİR ÖĞRENCİLERİNİN YAPAY DNA ve ROBOT PROJESİ…

bodrum bahçeşehir okulları bilim ve teknoloji takımı (5)

First Lego League 13. Türkiye Turnuvası öncesi Bodrum Bahçeşehir Okulları öğrencileri yenilikçi robot bileşenleri üretmeye devam ediyor. Yarışmaya katılmak için seçtikleri; deney hayvanları için yapay DNA ve robot” ise çok dikkat çekiyor. Bahçeşehir öğrencilerinin turnuvaya katılacak olan bu projesi çalışır ve uygulanabilir durumda…

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Bahçeşehir Okulları öğrencileri, Pazar günü İzmir’de gerçekleştirilecek olan First Lego League 13. Türkiye Turnuvasına hazırlıklarının sonuna geldiler. Bodrum Bahçeşehir Okulları öğrencilerinin katılacağı, Bilim Kahramanları Buluşuyor/FIRST LEGO League (FLL) turnuvalarının amacı, gençlere bilim ve teknolojiyi sevdirirken, onların sosyal sorumluluklarının farkında olan, takım çalışması yapabilen, çevresindekilere, doğaya, topluma duyarlı birer birey olmalarına katkıda bulunmak. Sezon boyunca gençler bir taraftan; “hayvanlar: yaşam ortaklarımız” temalı bir proje üretip geliştirirken, diğer taraftan tasarladıkları ve programladıkları robotlarla, temayla ilgili görevleri çözüyorlar. Bodrum Bahçeşehir öğrencileri projeleri ile bu turnuvada oldukça iddialılar.

bodrum bahçeşehir okulları bilim ve teknoloji takımı (12)KOBAY HAYVANLARI YERİNE YAPAY KOBAY ÜRETMEYİ AMAÇLADILAR…

Bodrum Bahçeşehir Okulları da bu turnuvaya oldukça iddialı bir şekilde hazırlandı. İlker Eren, Arda Mert Çavuşoğlu, Eren Özsu, Barış Akgün, Asım Berk Ekmen, Alp Doğaner, Anıl Arda Mersin, Sinan Aydın, Efekan Kul, Alper Dinçol’dan oluşan 10 öğrenci ile birlikte hazırladıkları projenin son kontrollerini yapan Bilişim Teknolojileri ve Robotik Öğretmeni Kaan Özsayıner, deney hayvanlarının yani kobay hayvanlarının yerine kullanılabilecek robotik bir sistem yada yapay DNA olarak adlandırılabilecek bir proje hazırladıklarını ve bu projeden çok umutlu olduklarını söylüyor.  Bilişim Teknolojileri ve Robotik Öğretmeni Kaan Özsayıner “Biz hayvanların kobay olarak kullanılmasını istemiyoruz. Çünkü onların rızası alınmadan bu işlemler yapılıyor. İnsan olarak aslında bu hayvanlara eziyet ediyoruz. Öğrencilerimiz First Lego League 13. Türkiye Turnuvası için olarak yenilikçi ve duyarlı bir çözüm için bir proje ürettiler. Bu proje doğrultusunda da yapay canlı simülasyonu ürettik. Böylelikle bir çok canlının kobay olarak kullanılmasına gerek kalmayacak. Bundan sonra yapay simülatörler, yani yapay canlılar kullanılacak…” dedi.

bodrum bahçeşehir okulları bilim ve teknoloji takımı (1)BU PROJE ÇALIŞIR VE UYGULANABİLİR BİR PROJEDİR…

Özsayıner “Aslında bu gelecek için uygulanılacak bir proje değil. Bu sistem günümüzde var olan bir sistem. Biz bu proje ile bu sistemin aslında başka alanlarda da kullanılabileceğini göstermenin amaçlandığı bir proje. Şu anda savaş pilotlarından, doktorlara kadar bir çok meslek grubu bu simülasyonu kullanmaktalar. Günümüzün önemli kalp yada kanser gibi hastalıklarda geleceğe dönük araştırmalarda bu tür simülasyonlar kullanılabilmektedir. Örneğin Neptün gezegeni simülasyon projsi sayesinde keşfedilmiş bir gezegendir…” bilgisini verdi. Özsayıner bu projenin şu anda çalışır ve uygulanabilir bir proje olduğunu kaydederek, daha güçlü bilgisayarlar ile çok daha net sonuçlar alınılabileceğini sözlerine ekledi.

Bodrum Bahçeşehir Okulları Robotik Bilim Takımının maskotu olan Fiko adlı Hampster ise geleceğin bilim adamlarının adeta ilham kaynağı olmuş. Barış Akgün yaptıkları projenin sunumu ile ilgili çalışmaları tamamladığını belirterek, projeleri ile iddialı olduklarını, bu proje ile bir çok kobay hayvanının hayatını kurtaracaklarını veya bu kobay hayvanların sakat kalmasını engelleyeceklerini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.