Bodrum Gündem

GÜLEREK MÜCADELE EDELİM…

haziran hareketi hayır paneli (7)

Birleşik Haziran Hareketi Halikarnas Meclisi tarafından düzenlenen “Yeni Bir Başlangıç İçin Hayır” temalı toplantıda “Birlikte çalışmak zorunda değiliz…” anlayışı öne çıktı. İnteraktif bir şekilde gerçekleşen panelde farklı görüşlerden insanlar, referandum sürecinde nasıl bir strateji izlenmesi gerektiği konusunda fikirlerini paylaştılar. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ile Birgün Gazetesi Ankara Temsilcisi Yaşar Aydın oldukça dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu…  

Bodrum Gündem Haber

Birleşik Haziran Hareketi Halikarnas Meclisi tarafından düzenlenen “Yeni Bir Başlangıç İçin Hayır” temalı toplantı Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panelin moderatörlüğünü Belit Özükan yaparken CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ile Birgün Gazetesi Ankara Temsilcisi Yaşar Aydın da konuşmacı olarak katıldı. Katılımın oldukça yoğun olduğu panele katılanlar “Hayır” yazılı dövizler taşıdılar. Heredot Kültür Merkezinin dışında ve fuayesinde ise hiçte alışık olunmayan bir şekilde emniyet mensuplarının bulunduğu görüldü.

haziran hareketi hayır paneli (3)SADECE CUMHURBAŞKANININ YETKİLERİNİN NE OLACAĞINI ANLATSAK YETER…
CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, neden hayır denilmesi gerektiği konusunda görüşlerini dile getirerek “Cumhurbaşkanının yetkileri tek adam rejimini getiriyor. Cumhuriyet, parlamenter sistem yok oluyor. Yasama, yürütme ve yargı tamamen tek adamın eline geçiyor. Bizim sadece sokakta cumhurbaşkanının yetkilerini anlatmamız yeterli oluyor…” dedi.

haziran hareketi hayır paneli (12)GÜLEREK MÜCADELE EDELİM…

Birgün Gazetesi Ankara Temsilcisi Yaşar Aydın salondaki insanların çok asık suratlı olduğuna dikkat çekerek “Hayır kampanyasında birlikte çalışmak zorunda değiliz. Herkes kendi stratejisi doğrultusunda bir kampanya yürütebilir. Sadece birbirlerinin yoluna çıkmadan, çatışma ortamı yaratmadan bir kampanya yürütülürse hayır çıkacaktır. Gülerek mücadele edelim. Bunun örneğini gezi direnişinde gördük ve başarılı olduk…” dedi. Aydın, hayır diyenlerin toplumun sempatisini kazanamadıklarını da sözlerine ekledi.

haziran hareketi hayır paneli (9)DAHA ÖNCE HAYIR DEDİK, ŞİMDİDE HAYIR ÇIKABİLİR…

Gazeteci Yaşar Aydın 150 gazetecinin cezaevinde olduğunu anımsatarak özellikle basın mensuplarının işinin çok zor olduğu bir sürece girildiğine dikkat çekti. Aydın “İşe giderken çocuklarıma polis gelirse ne yapması gerektiğini anlatıyorum. Geçtiğimiz seçimlerin sonuçlarına bakıldığında; 58 milyon seçmen var, 23 bin 500 AKP’nin, 5 bin 500’de MHP’nin aldığı oy var. Bu rakamlara baktığınızda bu referandumdan evet oyu çıkar. Ancak 7 Haziran seçimini unutmayın. Aslında orada başkanlık seçimi oylandı ve bu seçimde Erdoğan sadece 18 bin oy alabildi. Bu nedenle bu seçim çok önemli…” ifadelerini kullandı.

haziran hareketi hayır paneli (17)BODRUM’U SOKAK SOKAK ANALİZ ETTİK…

Panelde başta CHP olmak üzer çeşitli siyasi görüşlerden temsilcilerde görüşlerini dile getirdiler. CHP Bodrum ilçe Başkanı “Bu bir parti kampanyası değildir. Bu seçim demokrasi ve özgürlük mücadelesidir. Biz parti olarak tecrübeli bir örgütüz. Referandum sürecinde miting yada toplantılar yapmak yerine birebir kişileri ziyaret ederek neden hayır denilmesi gerektiğini anlatacağız. Bodrum’da 120 bin seçmen var ve biz her sokağımızı analiz ettik. Kim nereye oy vermiş, kaç oy nereye çıkmış. Çoğunluğu kadınlarımızdan oluşan 150 kişilik bir ekip kurduk ve sokak sokak çalışmaya başladık. Herkes gelip bizim ekibimize katılabilir ve birlikte çalışabiliriz…” dedi. CHP Muğla İl Gençlik Kolları Başkanı Tufan Erkan Yakar da üniversiteli gençlerin oy kullanabilmeleri için, onların ikametgahlarını okullarının bulunduğu yerlere aldırmaya çalıştıklarını söyledi.

haziran hareketi hayır paneli (19)HDP YÖNETİCİSİ ÇOK İLGİNÇ BİR YÖNTEM ÖNERDİ…

HDP Yönetim kurulu Üyesi olduğunu ifade eden bir yurttaş ise oldukça dikkat çeken bir konuşma yaptı. HDP Yönetim Kurulu üyesi referandum sürecinde evet oyu vermeyi düşünenlerin nasıl ikna edileceğini oldukça dikkat çeken bir şekilde anlattı;     “AKP’lilere durumu şöyle anlatmalıyız; Eğer tüm yetkileri bir adamda toplarsanız, hani terörist diyerek içeri attığınız HDP Genel Başkanları Selahattin Demirtaş bir şekilde Cumhurbaşkanı olursa neler yapabileceğini bir düşünün. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hasbelkader Cumhurbaşkanı olur ise o zamanda sizlerin başörtülü bacılarınız işten çıkartır. Sizin liderinizden başka birisi Cumhurbaşkanı olur ise çok başınız ağrır. O nedenle sizde hayır demelisiniz…”

haziran hareketi hayır paneli (18)EKMELEDDİN İHSANOĞLU KONUSU HATAYDI…

Referandum sürecinde nasıl bir yöntem uygulanması konusunda önerilerin de tartışıldığı interaktif panelde en dikkat çeken sorulardan birisi de CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’a soruldu. Panele katılan bir dinleyici, CHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmelettin İhsanoğlu’nu dayatması konusunda ne düşündüğünü sordu. CHP Milletvekili Tarhan’da “Bizler iktidarın FETÖ ile ilgili söylediği gibi aldatıldık diyerek işin içinden sıyrılamıyoruz. Bizler aldatılmadık. CHP olarak bu konuda hata yaptık, yanlış bir karardı…” açıklamasını yaptı.

haziran hareketi hayır paneli (20)ENGİN KARATAŞ’TA KONUŞTU…

Panelin sonunda ise 29 Ekim’de yayınlanan kararname ile öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen ve “Okulumu ve Öğrencilerimi geri istiyorum…” diyerek her gün Belediye Meydanında yaptığı pasif eylemleri ile gündemden hiç düşmeyen, Engin Karataş ihraç edildiği günden bu yana geçen süreci ve birçok kez gözaltına alındığı bireysel eyleminin gerekçelerini panele katılanlar ile paylaştı. Konuşmasının uzaması üzerine, panele konuşmacı olarak katılan Birgün gazetesi Ankara Temsilcisi gazeteci Yaşar Aydın sandalyesini Engin Karataş’a vererek konuşmasına oturarak devam etmesini söyledi.
Birleşik Haziran Hareketi Halikarnas Meclisi tarafından düzenlenen Referandum süreci ve stratejilerin paylaşıldığı “Yeni Bir Başlangıç İçin Hayır” temalı interaktif panel yaklaşık iki saat sürdü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.