Bodrum Gündem

KIVIRCIK ALİ, TÜRKÜLERLE BODRUM’DA ANILDI…

bodrum alevi bektaşi kültür derneği kıvırcık ali anma gecesi (8)Türk Halk Müziğinin önemli seslerinden Ali Özütemiz (Kıvırcık Ali) için Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafından anma gecesi düzenlendi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

6 yıl önce bir trafik kazasında yaşamını yitiren Türk Halk Müziği’nin önemli seslerinden Ali Özütemiz (Kıvırcık Ali) için Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafından anma gecesi düzenlendi.

Konacık’ta bulunan dernek merkezindeki anmaya çok sayıda üye katıldı. Anma gecesinin açılış konuşmasını dernek başkanı Cem Yalçın yaptı. Yalçın “Bildiğiniz gibi dernek yönetimi olarak her ay Hakka yürüyen ozanlarımızı anmak ve onların hatıralarını yaşatmak adına geceler düzenliyoruz.  Bu ayda 6 yıl önce geçirdiği trafik kazasında 42 yaşında aramızdan ayrılan Kıvırcık Ali lakaplı Ali Özütemiz’i anmak için bir aradayız. Bizler onun bestelerini, türkülerini yaşatmak istiyoruz. Kendisi genç yaşta aramızdan ayrılmış olsa da türküleri bizler dinledikçe ve çalmaya devam ettikçe yaşamaya devam edecektir” dedi.

Programda daha sonra Kıvırcık Ali’nin hayatı okundu, ayrıca kendisinin özel bir televizyon kanalı ile yapmış olduğu röportajı yayınlandı.

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği merkezinde gerçekleşen Kıvırcık Ali anma gecesine dernek korosu tarafından seslendirilen türkülerle devam edildi. Yaklaşık iki saat süren gecede duygulu anlar yaşandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.