Bodrum Gündem

VATAN PARTİSİ “HAYIR” KAMPANYASINA TURGUTREİS’TEN BAŞLADI…

vatan partisi bodrum örgütü hayır kampanyası (1)

Vatan Partisi Bodrum İlçe Örgütü 16 Nisan 2017 günü yapılacak olan Referandum için “Hayır” kampanyasını Turgutreis’ten başlattı. Vatan partisi kampanyasını “Birlik, Huzur ve Geçim İçin Hayır’da Birleş” sloganı ile yürütecek. Başkan Arif Arı “AKP ve MHP tabanına düşmanca bir tavır takınmadan neden hayır denilmesi gerektiği anlatılacak…” dedi…

Bodrum Gündem Haber-FB

Vatan Partisi Bodrum İlçesi Öncü Kadınları tarafından, Turgutreis İmge Kafe Restaurant’ta düzenlenen dayanışma kahvaltısında konuşan Vatan Partisi Bodrum İlçe Başkanı Arif Arı konuşmasında “Evet diyenler de, Hayır diyenler de vatanın bütünlüğünden yanadır ve teröre karşıdır. O nedenle Halk oylamasındaki mücadeleyi yurttaşlarımız arasındaki tercih farkları arasında mücadele olarak göreceğiz ve yürüteceğiz. Milletin saflarındaki dostluğun ve kardeşliği bozulmasına izin vermeyeceğiz…” ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi Bodrum Öncü Kadınlar Başkanı Şafak Engin Coşkun toplantının açılış konuşmasına başlamadan önce Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşuna ve ardından da İstiklal Marşını söylemeye davet etti.

vatan partisi bodrum örgütü hayır kampanyası (3)MEMURLAR PARTİZANLAŞACAK…

Vatan Partisi Bodrum Öncü Kadınlar Başkanı Şafak Engin Coşkun, AK Parti’nin ve “Evet” kampanyası yürütenlerin söylemlerine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Coşkun “Diyorlar ki; Milli irade her şeye hakim olacak. Oysa ki; Milli egemenliğimiz tek adama devredilecek. Milletin yöneticilerini denetleme hakkı ortadan kalkacak ve ülkemiz demokrasiden Oligarşik Dikta yönetimine geçecek. Diyorlar ki; Çift başlılık sona erecek. Aslında Avrupa’da bir çok saygın ülke parlamenter rejimle yönetiliyor ve çift başlılık hiçbir zaman olmuyor. Çünkü herkes hukuka uyuyor. Diyorlar ki bütokratik vesayet sona erecek. Aslında Memur güvenliği sona erecek. Memurlar partizanlaşıp partinin adamı olacak. Millet üzerinde Oligarşik vesayet başlayacak…” şeklinde konuştu.

BİZLER YARGILANIRKEN, ONLAR FETÖ YAPILANMASINA İZİN VERDİLER…

Vatan Partisi Bodrum Öncü Kadınlar Başkanı Şafak Engin Coşkun, konuşmasında; Gelişmiş ülkeler başkanlık sistemi ile yönetiliyor, Başkanlık sistemi gelince terör bitecek, Cumhurbaşkanı denetlenmeye başlayacak, Yargı hem bağımsız, hem tarafsız olacak, Meclis güçlenecek, Başkanlık sitemi ile istikrar gelecek, ekonomi büyüyecek şeklindeki söylemlerin yanlış olduğu yönündeki görüşlerini dile getirdi.  Coşkun konuşmasının sonunda ise; Hayır diyenler FETÖ’cü, PKK ve IŞİD’lidir şeklindeki söylemlerin ise ülkenin yarısını terör yanlısı yapma çabası olduğunu, AK Parti’nin FETÖ’cülerin devlet içinde yapılanmasına olanak tanırken, Vatan Partililerin ve aydın muhaliflerin FETÖ’cü polisler tarafından tutuklanıp ve yine FETÖ’cü hakimler tarafından ağırlaştırılmış müebbet hapisler ile yargılandığını anımsattı.

vatan partisi bodrum örgütü hayır kampanyası (8)DAHA YASALLAŞMADAN MİLLETİ BÖLÜYORLAR…

Daha sonra söz alan Vatan Partisi Bodrum İlçe Başkanı Arif Arı Cumhurbaşkanlığı sisteminin bir çok sakıncası olduğunu dile getirerek “Cumhurbaşkanlığı sistemi, fermanlarla yönetim getiriyor. Cumhurbaşkanına bir anlamda padişahlık yetkisi veriliyor. Arkadaşlar güçlü hükümet, yetkileri tırpanlanan bir Meclisle değil, güçlü bir meclisle kurulur. Oysa başkanlık sistemi, iktidarın tabanını daralttığı için, meclisi de zayıflatıyor. Hükümeti de zayıflatıyor, hatta Cumhurbaşkanını da zayıflatıyor. Cumhurbaşkanlığı sistemi daha yasallaşmadan milleti bölüyor. Teröre karşı aynı cephede yer alan güçler, karşı karşıya getiriliyor…” dedi.

Başkan Arı “Türkiye’de iç kavgayı kışkırtan küresel merkezlere hayır diyerek karşı koyabilir…” diyerek devam ettiği konuşmasına şu ifadeler ile devam etti; “Hayır çıkınca, Türkiye birleşir ve Emperyalistlerin sesi soluğu kesilir. ABD güdümlü PKK, FETÖ ve IŞİD terörüne karşı Türkkiye’nin birlik ve bütünlüğünü savunan herkes o birliğin içinde yer alır…”

vatan partisi bodrum örgütü hayır kampanyası (10)AKP ve MHP TABANINI ASLA DÜŞMAN OLARAK GÖRMEYECEĞİZ…

Başkanlık sistemini getirmek isteyenlerin ağır bir hata içinde olduklarını kaydeden Başkan Arı sözlerini şöyle tamamladı; “Getirmek istedikleri başkanlık sistemi ekonomik sorunları çözmeye uygun değil. Çünkü milletin geniş güçlerini birleştirmiyor. Bu nedenle halk oylaması süresince AKP ve MHP yönetimlerinin hatalı konumda olduklarını anlatacak, ancak onları kesinlikle düşman konumda görmeyeceğiz. Birlik, huzur ve geçim için Hayır’da birleşeceğiz…”

Konuşmaların sonunda Vatan Partisi üyeleri ve Hayır kampanyasına katılan yurttaşlar referandum sürecinde nasıl bir çalışma yöntemi yürütülmesi konusunda görüş alıverişinde bulundular…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.