Bodrum Gündem

HAYRET!!! YANAN ORMANIN YERİNE YENİ FİDANLAR DİKİLDİ…

bodrum yanan ormanlara fidan dikimi (4)Torba Kavşağı’nda geçtiğimiz 28 Temmuz günü çıkan yangında yanan 6 hektarlık alanda yaklaşık 500 öğrencinin katılımıyla fidan dikimi gerçekleştirildi. Alışılagelmişin dışında gerçekleştirilen bu etkinlik yurttaşlar tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Yurttaşlar “Daha önce yanan ormanların yerine fidan yerine oteller yada residanslar dikilmişti. Şimdi fidan dikilmesine şaşırdık dorusu. Umarız bu bir başlangıç olur ve yanan ormanlara yeniden fidanlar dikilir…” şeklinde yorum yaptılar. Yaklaşık 8 bin çam, harnup, hünnap fidanın dikildiği etkinlikte, 8 okuldan 500 öğrenci öğretmenleri ve orman işçileriyle birlikte fidanları toprakla buluşturarak can suyunu verdi…
Bodrum Gündem Haber
28 Temmuz öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle Torba Kavşağı’ndaki makilik ve ormanlık alanda yangın çıkmış ve 6 hektarlık alan kül olmuştu. Bugün sabah saatlerinde yanan alanda fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.
Etkinliğe Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, Bodrum İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Faruk Karaşahin, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Geçin, Bodrum Orman İşletme Şefi Mutlu Mercan, Bodrum TEMA ve Bodrum Tohum Derneği gönüllüleri, orman işçileri ile Yarımada genelinden 8 okuldan yaklaşık 500 öğrenci ve öğretmenleri katıldı. Etkinliğe çok sayıda Bodrumlunun da bireysel olarak katılım göstermesi dikkat çekti.
bodrum yanan ormanlara fidan dikimi (2)Etkinlikte ilk fidanı diken Kaymakam Bekir Yılmaz, daha sonra fidanın can suyunu verdi. Yılmaz basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ormanlarınız varsa yangın çıkması kaçınılmaz fakat önemli olan yanan yeri yeniden ağaçlandırarak eski haline getirmek. Bugün de orman teşkilatındaki arkadaşlarımız, öğrencilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, kurumlarımız, hep birlikte bu yanan yeri ağaçlandırıyoruz. 8 bin fidan dikeceğiz ve burayı eskisinden iyi hale getireceğiz…” 
Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik ise ormanlık alanların önemine dikkat çekerek; “Burada yangın çıktığı gün yaptığım açıklamada şunu söylemiştim; inşallah önümüzdeki dikim sezonunda bu alanı yeniden ağaçlandıracağız demiştim. Daha iyi bir konuma getireceğimizin sözünü vermiştik. Sahayı hazırladık ve bugün buraya 8 bin boylu, tüplü fidanlar dikiyoruz. İnşallah 2017 yılında daha az yangınlı bir sezon geçiririz. Çünkü ormanlarımız bizim ciğerimiz nefesimiz. Bunların zarar görmesini istemiyoruz. Ormanlık alanda görülen bir ateşi anında haber vermelerini vatandaşlarımızdan rica ediyoruz. Bu alanda atılan bir sigara izmariti büyük bir felakete sebep olabiliyor. Bu konuda dikkatli olunması çok önemli. Sadece ağaçların yanmasıyla kalmıyor oradaki canlılar da yanıyor. Bu da ülkemizin kaynaklarına zarar vermekte…” dedi.
Muğla ve Aydın’da 2016 yılında yanan alanların tamamında ağaçlandırma çalışmalarının sürdüğüne işaret eden Çelik, “Zarar gören alanların aynı yıl içinde ağaçlandırılması bizim için elzemdir…” şeklinde konuştu.
Muharrem Eskiyapan Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Arzu Gülnar fidan dikimine 16 öğrencisiyle birlikte katıldığını belirterek “Böyle boş bir alanı yeniden ağaçlandırmak çok keyifli. Ben ve öğrencilerim bu çalışmaya katıldığımız için çok mutluyuz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.