Bodrum Gündem

“90 GÜN KALINIR MEVZUSU YANLIŞ YORUMLANDI”…

“90 GÜN KALINIR MEVZUSU YANLIŞ YORUMLANDI”…

90-gün-yanlış-anlaşıldıDeniz Ticaret Odası (İMEAK) Yönetim kurulu üyesi ve Deniz Turizmi Temsilcisi Faruk Okuyucu, 90 gün kalacak yabancı uyruklu yatçıların Türkiye’ye uygun koşullarda girmesi durumunda yatıyla beraber 5 yıl kalabileceğini açıkladı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Deniz Ticaret Odası (İMEAK) Yönetim kurulu üyesi ve Deniz Turizmi Temsilcisi Faruk Okuyucu, yabancı uyruklu yatçıların Türkiye’ye uygun koşullarda girmesi durumunda yatıyla beraber 5 yıl kalabileceğini açıkladı.  Okuyucu “ Bir yabancı bayraklı yatçı Türkiye’ye uygun koşullarda girer, oturma iznini de alır, yatını da marinalara bağlar 5 yıl çok rahat kalır, isterse 5 yıl daha uzatır. Bu konuda herhangi bir değişiklik yoktur. Bunun gerekçesi de Turizm, Gümrük ve Göç İdaresi mevzuatımızdır.” Dedi.

 “90 Gün Kalınır Mevzusu Yanlış Yorumlandı”…

Deniz Ticaret Odası (İMEAK) Yönetim kurulu üyesi ve Deniz Turizmi Temsilcisi Faruk Okuyucu, geçen hafta Boat Show fuarında yabancı bayraklı yatların Türkiye’de kalışları ile ilgili açıklama yapan Denizcilik bakanının söylemlerinin yanlış yorumlandığına dikkat çekti. Okuyucu “Türk sahipli yabancı bayraklı tekneler sorununu çözmek için devlet iki kanun değişikliği ve bir kararname ile güncel bir şekilde devreye girdi. Bu konuda geçen hafta Boat Show fuarında Denizcilik bakanımız bu yatların Türkiye’de bir yıl içinde 90 günden fazla kalmayacakları ile ilgili açıklama yaptı ve ardından müsteşarımız da benzeri bir açıklama yapınca kamu oyunda bir 90 gün tartışması yaşandı. “

“27 Ocak’tan sonra bir Türk vatandaşı yurt dışında yabancı bayraklı tekne alıp Türkiye’de dolaşamayacak.”

Söz konusu uygulamanın Türk sahipli ikinci el yabancı bayrak taşıyan tekneler ile ilgili bir durum olduğunu kaydeden Deniz Ticaret Odası (İMEAK) Yönetim kurulu üyesi ve Deniz Turizmi Temsilcisi Faruk Okuyucu şunları söyledi  “Konunun özü şu;  öncelikle sayıları 5-6 bini bulan Türk sahipli yabancı bayraklı teknelere Türk bayrağı kazandırılması için hükümet bir dizi kararlar aldı ve teşvik edici şeyler getirdi. KDV %18 den bire indi, ÖTV sıfırlandı. Kanunun çıktığı 27 Ocak tarihine kadar dışarıdan edinilmiş ikinci el yabancı bayraklı tekneler rahatlıkla Türk bayrağına geçecekler. 90 gün meselesi 27 Ocak tarihinden sonra bir Türk vatandaşı yurt dışında yabancı bayraklı tekne alıp Türkiye’de dolaşamayacak. 90 gün şu anda geçerli bütün yabancı bayrak taşıyan tekneler için. Göç idaresinin 4-5 yıl önce çıkardığı kanuna göre hem karşılıklılık hem de gayrı kanuni göçü önlemek için bir yabancı Türkiye’de bir yılda 180 günde 90 gün ülkemizde kalabiliyor. Bu kanun herhangi bir ülkenden Türkiye’ye girmiş vatandaş için geçerli. Ancak hakiki yabancı bayraklı bir yat turizm mevzuatı uyarınca 90 günden fazla ülkemizde kalmak isterse Göç İdaresine internet yoluyla başvuruyor ve herhangi bir marinada teknesi ile ilgili sözleşmeyi göstererek  bir yıl oturma müsaadesi alıyor.  Böyle böyle beş yıla kadar ülkemizde kalabiliyor. Daha sonra küçük bir dilekçe vererek tekrar bir beş yıl daha Türkiye’de kalma hakkı kazanıyor. Bu konuda şu ana kadar hiçbir değişiklik yok. Yani gerçekten yabancı olan birinin ülkemizde en fazla 90 gün kalacak kuralı yok. Bu süreyi de bir yıl uzatmak isterse internetten ilgili yerlere  baş vurarak ülkemizde kalabiliyor. Ama bundan sonra Türk sahipli yabancı bayraklı yatların Türkiye’de dolaşımının engellenmesi için bazı tedbirler alınacak. Bu tedbirler gerçek yabancı yatçılarla ilgili olmayacak.

“ dedi.

“Kara Turizmin Başkenti Antalya İse, Deniz Turizmin Başkenti De Bodrum’dur.”

Sadece bir avuç tekne sahibini teşvik etmek için bu mevzuat çıkarılmadığının altını çizen Deniz Turizmi Temsilcisi Faruk Okuyucu sözlerine şöyle devam etti “Bütün amaç amatör denizciliğimizi teşvik etmek, amatör denizcimizin sayısını arttırmak ve denizci bir ülke yaratmak.  Bunun da çok geniş bir tabandan sonra gerek ticari denizciliğime, gerek askeri denizciliğimize gerekse her türlü uluslar arası rekabetimize denizci bir millet olarak katkıda bulunulmasını sağlamak.  Nasıl kara turizmin başkenti Antalya ise, deniz turizmin başkenti de Bodrum’dur.  Bodrum bu konuda rakipsiz. Dolayısı ile Bodrum’a ve deniz turizmine katma değer yaratmak çok önemli. “

“Yabancılar İçin 90 Gün Süre Sınırı Getirirseniz Marinalarımızda Ve Çekek Yerlerimizde  Tekne Kalamaz”…

Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Bodrum Şube Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, 90 gün şartının teknelere değil, tekne sahiplerine uygulandığını belirtti. Nalbantoğlu 90 gün şartı yat sahibi için geçerli, yatlar için değil. Yat beş sene ülkemiz marinalarında kalabilir. Basında bu konu ile ilgili çıkan haberler doğru değildir.  Yabancılar için 90 gün süre sınırı getirirseniz marinalarımızda ve çekek yerlerimizde  tekne kalamaz. Biliyorsunuz buraya kışlamaya gelen, bakımı yapılan çok sayıda yabancı yat var. Dolayısı ile onlara verilecek 90 günlük süre kesinlikle yeterli olmayacaktır. Konu oyundaki bu yanlış anlamanın önüne geçmek için böyle bir açıklama yapma gereği duyduk.

Burada esas amaç Türk bayrağı altındaki tekneleri çoğaltmak, yani bayrağımızı daha fazla görünür hale getirmek. Bunlar özel tekneler olduğu için daha ziyade turizme direk etkisi olmasa da bu insanlar teknelerini burada tuttukları sürece bir takım masrafları ve alış verişleri dolayısı ile bağlı oldukları limanlara katkıları olacaktır.  “ dedi.

 

Yorumlar

  1. MURAT Ağrı dedi ki:

    Ben türk vatandaşıyım birinci derece ikametim Almanya’da ve bir tekne alacağım ikinci el Türk bayrağına gecemedigime göre Alman bayrağı ile Türkiye de teknemi nasıl kullanabilirim bu 90 gün mevzusu gerçek olursa bayrak geçişinde ikinci el tekneye getirilen yasak Türkiye’deki yerli üreticiyi desteklemediği gibi zarar veriyor zira bu ikinci el teknelerin bakım ve onarım giderleri bu işi yapan esnafa ve ülke ekonomisine katkıda bulunur şu anda Türkiye’de ikinci el tekne fiyatları sıfır teknelerle aynı buda amatör denizciliğe vurulan bir darbedir sosyal medyada tekne evrakları neden ve niçin satılır hepimiz biliyoruz