Bodrum Gündem

“SİT İLE İLGİLİ PROJEYİ İPTAL ETTİNİZ Mİ?”…

“SİT İLE İLGİLİ PROJEYİ İPTAL ETTİNİZ Mİ?”…

akın-üstündağ-külliye-(7)CHP Muğla Milletvekili Av. Akın Üstündağ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına SİT İrdeleme çalışması ile ilgili kamuoyunda hala belirsizlikler ve kaygılar olduğuna dikkat çekerken TBMM’ne konunun gidişatı ile ilgili soru önergesi verdi.  
Bodrum Gündem Haber 
Gündeme geldiği andan itibaren Muğla genelindeki çevrecileri harekete geçiren ve konuyla ilgilenen il genelindeki STK’ların MUÇEP adı altında bir platform oluşturmasına neden olan SİT İrdeleme çalışması ile ilgili kamuoyunda hala belirsizlikler ve kaygılar olduğuna dikkat çeken Üstündağ’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle;
“Son zamanlarda Muğla 4 mevsim Ekolojik temelli Ekolojik çalışma raporunun iptal edildiğine dair çeşitli kaynaklardan kamuoyuna çeşitli açıklamalar yapılmakta ve bu konuda kamuoyunda belirsizlik yaşanmaktadır. Yöre halkıyla, sivil toplum örgütleri ve Belediyeler ile hiçbir istişarede bulunulmadan yapılan bu çalışmadan, ancak Muğla Büyükşehir Belediyesinden görüş bildirilmesi istendiğinde vakıf olunmuştur. Muğla’daki çeşitli Belediyeler bu projenin birçok noktasına itiraz etmiştir. Muğla’da tarım alanlarını, köyleri, bakir koyları, sulak alanları, ormanları, özetle tüm doğal yaşam alanlarını tehdit eden bu projenin uygulanması Turizmden, tarıma kadar birçok alanı olumsuz etkileyeceği aşikardır ve Muğla kamuoyu bu çalışmayı endişe ile karşılamıştır. Muğla’nın betonlaşmasını sağlayacak bu projenin iptali elemdir ve Bakanlık bu tür projelerle talan ve zarara neden olmamalıdır” dedi.
Milletvekili Üstündağ’ın Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde ise şu sorulara yanıt istendi;
“1- Türkiye’nin en fazla doğal sit alanının bulunduğu Muğla’da, Bakanlığınız yetkilileri tarafından açıklanan “Muğla Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi”ni gerçekleştiren grubun yapmış olduğu çalışmalarda gelinen aşama nedir?
2- “Muğla Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi” iptal edilmiş midir? Bu kapsamda Ülke çapında iptal edilen başka proje var mıdır?
3- Eğer iptal edilmediyse, hiçbir sivil toplum örgütü ve yöre halkı ile istişare edilmeden hazırlanan bu çalışmanın devam etmesi halinde, Muğla’yı ve Türkiye Genelinde tarım alanlarını, köyleri, koyları, sulak alanları, ormanları, özetle tüm doğal yaşam alanlarını tehdit eden bu projenin iptali düşünülmekte midir?
4- Sözkonusu proje iptal edilmediyse yapılan çalışma ile ilgili Belediyelerin Bakanlığa ilettiği itiraz noktaları değerlendirmeye alınmış mıdır veya alınacak mıdır?
5- Mezkur çalışma iptal edildiyse kamuoyuyla neden paylaşılmıyor?”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.