Bodrum Gündem

“GÖZALTINA ALINMAYINCA RUTİNİM BOZULDU”…

eğitim-sen-engin-karataş-fatih-mehmet-maçoğluEğitim-Sen’li 8 öğretmenle birlikte meslekten ihraç edildikten sonra ‘İşimi ve öğrencilerimi istiyorum’ yazılı  pankartıyla aylardır Bodrum Belediye Meydanında eylem yapan ilkokul öğretmeni Engin Karataş’a Komünist Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu destek verdi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediye Meydanındaki buluşmada tek isteğinin öğrencilerine kavuşmak olduğunu dile getiren ilkokul öğretmeni Engin Karataş, “ Dün yaptığım eylemde polisler beni ilk defa gözaltına almadılar. Şaşırdım, rutinim bozuldu” dedi.

Bodrum’daki Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olan evli 1 çocuk babası Engin Karataş, geçen 29 Ekim’deki kanun hükmünde kararnameyle kendisi gibi Eğitim- Sen’li 8 öğretmenle birlikte ihraç edilmişti.

komünist başkan eğitimsen eylem engin karataş (4)“Gözaltına Alınmayınca Rutinim Bozuldu”…

İlkokul öğretmeni Engin Karataş, Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nu karşısında görünce çok şaşırdı. Engin Karataş, belediye başkanı Maçoğlu’na haksız yere mesleğinden ihraç edildiğini ve belediye meydanında yaptığı eylemler nedeni ile defalarca göz altına alındığını ve aynı zamanda kabahatler kanunu nedeni ile para cezası da ödediğini anlattı. Karataş “Tek isteğim öğrencilerimi ve işimi geri istemek. Bunun yasalara nasıl aykırı olduğunu anlayamıyorum. Çaresizim. Sadece bu şekilde sesimi topluma duyurabiliyorum. Buna devam edeceğim. ” dedi.

Önceki gün yaptığım eylemde etrafıma öğrencilerin geldi. Okulum çok yakın olduğu için öğrencilerim tam öğlen yemeği saatinde gelip benim yanımda duruyorlardı.  Onlarla birlikte burada çok güzel resim yaptık, yelkenli tekneler yaptık. Polisler gelip onu da aldılar ama ilk defa beni götürmediler. Ona da şaşırdım,  rutinim bozuldu.  Ne yapacağımı bilemedim. Normalde hastanede olmam gerekiyordu. “ dedi.

komünist başkan eğitimsen eylem engin karataş (15)Komünist Başkan Maçoğlu “Kendimi Evimde Hissediyorum”…

Ovacık Belediye Başkanı bir süre Engin Karataş’la sohbet ettikten sonra Belediye Meydanından ayrıldı. Akşam saatlerinde Eğitim-Sen’in Bodrum Şubesini ziyaret eden Ovacık belediye başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, gittiği her yerde sendikaları özellikle ziyaret ettiğini, kendisini oralarda evinde gibi hissettiğini dile getirdi. Maçoğlu sözlerine şöyle devam etti “Bu ortamda kendimizi evimizde hissediyoruz. Çünkü 93 yılından bu yana SES Sendikasında hem üyelik hem de yöneticilik yaptım.  Şimdiyse bize yerelde bir görev verdiler.  Sendikalar, Eğitim Sen ezelden beri bizi ileriye taşıyan kurumlardır. KESK’in bize öğrettikleri bellidir. Biz Gittiğimiz her yerde sizlere uğramayı görev biliyoruz. Aramazsak kendimizi eksik hissediyoruz. Bütün arkadaşlarla görüştüğümüzde kitle örgütlerine gitmemiz gerektiğini konuşuyoruz. Gittiğimiz bu yerlerin evimiz olduğunu düşünüyoruz. Dışarıda kaldığımızda kendimizin sığınağı olarak görüyoruz.” Dedi. Maçoğlu, görevden alınan öğretmenlerle ilgili olarak da şunları söyledi “Burada resmi olarak görevlerinden almış olsalar da onlar bizim vicdanlarımızda en iyi yerdeler. Türkiye’de bugün KESK’e yönelik saldırıların hiçbirinin insanlık vicdanında kabul gördüğü söylenemez.  Biz, her alanda, her yerde arkadaşlarla dayanışmayı borç biliriz. Biz de bunun bir parçasıyız. Hayatımda ilk olarak Bodrum’a geldim ve Burada da KESK’in temsil edildiği bir yerde misafir olmak çok güzel.” Dedi.

Eğitim Sen Bodrum Şube Başkanı Ahmet Paksoy, Ovacık belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun kendilerini ziyaret etmelerinden dolayı son derece mutlu olduklarını söyledi. Paksoy “Belediye başkanımızın buraya geldiğini geleceğini duyduğumuzda çok sevindik. Biz zaten görüşmek için talepte bulunacaktık. Bu yoğun gündemde, baskıların altında her gün yeni kaygılar oluşuyor. Öğretmenlerimiz bugün benim adım var mı atılanlar arasında diye her gün listelere bakar oldu. Ovacık Belediye başkanımızın  ziyareti bize büyük moral oldu, değişik bir hava oldu. Bu gün ki ziyaretinden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.