Bodrum Gündem

2016-2017 DÖNEMİ MESLEK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

karia rotary 2016 2017 meslek ödülleri (32)Karia Rotary Kulübü’nün 2016-2017 Dönemi Meslek Ödülleri dün akşam yapılan törenle sahiplerini buldu. Bireysel Meslek Hizmet Ödülünü Füsun&Erhan Yürüt, Melek Bar Elmas, Çiğdem&Mehmet Öcan alırken, Kurumsal Meslek Hizmet Ödülü de İçkale A..Ş’ye verildi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Karia Rotary Kulübü tarafından,  Rotary Kulüplerinin mesleki erdem ve meslekte üstün ahlak değerlerini geliştirme alanındaki geleneksel uygulaması olan Bireysel ve Kurumsal Meslek Hizmet Ödülü için dün akşam tören yapıldı.

karia rotary 2016 2017 meslek ödülleri (2)Bir iş veya mesleği sıradanlığın ötesine taşıyarak topluma ve meslektaşlarına örnek olanları  ödüllendirmek ve toplum adına teşekkür etmek amacıyla Karia Rotary Kulübü 2016-2017 Dönemi Bireysel Meslek Hizmet Ödülünü Füsun&Erhan Yürüt, Melek Bar Elmas, Çiğdem&Mehmet Özcan alırken, Kurumsal Meslek Hizmet Ödülü de İçkale A..Ş’ye verildi.

Karia Rotary Kulübü Dönem başkanı Afet Aksu ödül töreninde yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi ”Karia Rotary Kulübü olarak, iş ve meslek onurunuzu, gösterdiğiniz bu ışığı ve hizmet idealimizi yücelten bu katkınızı şükran ile anıyor ve bugün takdim edeceğimiz Rotary meslek ödülü ile bu onuru gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz. “ dedi.

karia rotary 2016 2017 meslek ödülleri (21)“Marka; Sadece Satışla, Ciroyla, Çalıştırdığın Kişi Sayısıyla Büyümüyor”…

Daha sonra Kurumsal Meslek Hizmet Ödülü alan İçkale A.Ş. adına bir konuşma yapan Uğur İlhami Özden, İçkale Bodrum’un bugün Türkiye’deki En büyük firmalarından birisi olduğunu, bunun da ötesinde  Bodrum’un yarattığı ve Bodrum’dan Bütün Ege bölgesine yayılan Bodrum markası bir firma olmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını kaydetti. Özden konuşmasına şöyle devam etti “Marka sadece satışla, ciroyla, çalıştırdığın kişi sayısıyla büyümüyor. Bence Firmaların doğduğu, yaşadığı yerleri ya da büyüdüğü yerlerde sivil toplum örgütlerine, Spor kulüplerine ve sizin gibi platformlara yaptığı katkılar ile büyür. Maddi ve manevi olarak, bizzat içerisinde olmalarıyla, yöresel özellikleri ile güç kazanır. Bence markayı marka yapan en büyük nedenlerden bir tanesi yöreye, ya da bulunduğu bölgeye yaptığı katkılar, verdiği değerlerdir. İçkale olarak bunlara çok dikkat ediyoruz, çok özen gösteriyoruz. Bu konuda hemen hemen gelen bütün sponsorluk taleplerinin elimizden geldiği ölçüde maddi, manevi içerisinde bulunmaya özen gösteriyoruz. Bu ödül bizim için çok önemli. Bu ödülü ortağım Zeki Güner ve tüm çalışanların adına kabul ediyorum ve teşekkür ediyorum. “dedi.

karia rotary 2016 2017 meslek ödülleri (23)Eşi Füsun Yürüt ile birlikte Bodrum’un ilk şarap markasını oluşturan Erhan Yürüt, teşekkür konuşmasında şu ifadeleri kullandı “Bu ödülü çok zor eğitim şartlarından geçmiş biri olarak, cezanın  ağırlıklı olduğu bir eğitimden geçen insanlar olarak çok anlamlı ve kıymetli buluyorum. Ülkemizde ceza almamış olmanın bile ödül olarak adlandırıldığı bir eğitimden geçtik. Fakat bugün burada çok anlamlı ve özel bir ödül aldığımızı düşünüyorum. Bunun değerini anlatmak, ölçmek mümkün değil. Bu bizi çok motive etti. Çok zor bir işi yaptık. Bundan sonrası için bize müthiş bir destek olacak bu ödül için hepinize çok teşekkür ediyoruz”.

karia rotary 2016 2017 meslek ödülleri (24)Bodrum yöresi halk oyunlarını yarımadanın geneline yayarak yaptıkları çalışmalar ile Türkiye ve dünya ölçeğinde aldıkları ödüllerle Bodrumluların sevgisini kazanan Çiğdem&Mehmet Özcan çifti aldıkları ödül için teşekkür ederken Mehmet Özcan, Rotary Kulübü’nün başkan ve üyelerine teşekkür ederken, “Bu ödülle beraber bir kez daha yaptığımız işte çocuklarımıza, kültürümüze daha fazla nasıl katkı koyabilir diye düşünmeye başladık bile” dedi.

karia rotary 2016 2017 meslek ödülleri (33)“Bu Ödülü Canım Annem Fatma Bar İçin Alıyorum”…

Amerika ve İngiltere de dahil dünyanın pek çok ülkesinden çeşitli ödüller almasına rağmen doduğu ve büyüdüğü Bodrum’dan böyle bir ödül almaktan son derece mutlu olduğunu dile getiren Melek Bar Elmas, “Şimdiye kadar aldığım en organik ödül bu. Çünkü beni burada çok fazla Melek Bar Elmas olarak tanımıyor insanlar. Bodrum’da Ben Veysel’in Kamil’in Fatma’nın meleğim. Dikiş makinesi tamir eden  Veysel, elektrik döşeyen Kamil’in bilgisayar mühendisi kızı Meleğim ben. Buraya gelmeden önce Ben Bodrum için ne yaptım diye düşündüm, bunu hak etmek için? Her zaman her yerde Bodrum’da olmayı çok gururla benimsedim ve söyledim. Bugün Türkbükü’nde ki birçok girişimci kadın benim sayemde oturuyor burada hepsi arkadaşım ve bodrumu çok dinlediler benden. Birkaç bilgisayar bağışım oldu. Üniversite sınavına hazırlanması için 2 Bodrumlu genci bir yıl boyunca evimde misafir ettim. Yaptıklarıma baktığımızda kendi yaşıtlarım içinde ilginç bir kariyer hikayem var. Dolayısıyla bunun birçok gence Bodrum’da, Türkiye’de ve dünyada ilham olduğumu biliyorum.  Bu yaptıklarım ödül için yeterli mi diye düşünüyorum? Amerika, İngiltere’de ödül verdi bana, ama ben onlar için hiçbir şey yapmamıştım. Bizi eğiten, başkalarına yardım etmek için fazlasıyla teşvik eden, annemin gerçekten ödülün sahibi olması gerektiğini düşünüyorum. Bu ödülü canım annem Fatma Bar için alıyorum. Bugün kadar Yaptıkların yapacaklarının teminatı olsun söz Bodrum için daha iyi şeyler yapacağım” dedi.

2016-2017 dönemi Meslek Ödüllerini Karia Rotary adına başkan yardımcısı Aliye Muslu, sekreter Tufan Sepetçi, üyeler Mustafa Öztabak ve Şule Kükrer tarafından verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.