Bodrum Gündem

PROF. DR. AYHAN ÇIKIN VEFAT ETTİ….

ayhan çıkın akşam sefası şiir günü (8)Tarım Politikası ve Kooperatifçilik alanlarında Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli bilim insanlarından olan Prof. Dr. Ayhan Çıkın hayatını kaybetti.

Bodrum Gündem Haber 

Tarım ve özellikle kooperatifçilik konusunda uzman, şair ve edebiyatçı Ayhan Çıkın’ın ani ölümü sevenlerini yasa boğdu.

Prof. Dr.  Ayhan Çıkın, 2000 yılında bir gencin kalbinin kendisine nakli ile uzun yıllar yaşamış ve duygularını “Başka Yürek” adlı şiir kitabında aktarmıştı.Bodrum Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi Şiir Çalışma Grubu’nun 03 Kasım 2016 da,   Dünya Organ Bağışı Haftası Çerçevesinde düzenlenen “Akşam Sefası Şiir Günleri Etkinliği”nin konuğu olan Çıkın , başkasının kalbi ile en uzun yaşayan kişi olarak da tanınmıştı.

Ayhan Çıkın’ın cenazesi 1 Mart 2017 tarihinde öğle namazına müteakip Bornova Ali Rıza Güven camisinde kılınacak cenaze namazının ardından Güzelbahçe Yelki Mezarlığı’na defin edilecek.

Bodrum Gündem Gazetesi olarak  Ailesi ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.

PROF. DR. AYHAN ÇIKIN (1946 -2017 )

Şair ve bilim insanı (Tarım Ekonomisi). 1 Ocak 1946, Muğla doğumlu. 1968’de asistan olarak girdiği E.Ü.Ziraat Fakültesi’nde doktora (1974) öğrenimini tamamlayarak doçentliğe (1980) ve profesörlüğe (1988) yükseldi. 1999 yılında, sağlık sorunu nedeniyle, emekli oldu. 16 Eylül 2000’de geçirdiği kalp nakli ameliyatı biyolojik hayatı kadar sanat ve düşünce hayatını da etkiledi. 2007’de Muğla üniversitesinde görev aldı. Milas Sıtkı Koçman Meslek Yüksekokul müdürlüğü , Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı , Muğla Üniversitesi senato ve yönetim kurulu üyelikleri görevlerinde bulundu. Şiir ve edebi yazılarında T. Ayhan ÇIKIN imzasını kullanan yazar, İzmir-Bornova’da zamanın büyük kısmını çiftçilik ve edebiyat çalışmalarına ayırmıştır. 1970’lerde Tuğhan Ayhan, Ayhan Günhan, Aşık Köylü takma adlarıyla da yazı ve şiirleri dönemin çeşitli gazete ve dergilerinde yayınlandı 1994’de Türkiye Tütün Eksperleri Derneği ödülünü, 1995’de “ Fransız Tarım ve Gıda Kalite Plaketi” ödülünü, 2002’de Türkiye Milli Kooperatifler Birliği Kooperatifçilik iletişim ödülünü, 2012’de Muğla Gazeteciler Derneği Onur ödülünü aldı.18’i kitap ve yüzden fazla bilimsel makalesi , 100 civarında ulusal- uluslar arası düzeydeki bilimsel toplantılara bildirili olarak katılmışlığı var. Ayrıca , ikisi yayınlanmış biri yayına hazır, üç de şiir kitabı bulunmaktadır: Zaman Çiçeği (2000), Ortak Kalpler Türküsü (2005), Başka Yürek (Baskıya hazır).

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.