Bodrum Gündem

CHP İLÇE GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI SALİH YANIK İFADEYE ÇAĞRILDI…

chp ilçe gençlik kolları başkanı salih yanık ifade verdi (17)CHP Bodrum Gençlik Kolları Başkanı Salih Yanık, sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle polise ifade verdi.
Bodrum Gündem Haber 
Gençlik Kolları Başkanı Salih Yanık, sosyal medya paylaşımlarından dolayı, kimliği açıklanmayan bir şahsın şikayeti üzerine sabah saat 11.00’da Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Kale Nokta’ya ifade vermeye çağrıldı.

chp ilçe gençlik kolları başkanı salih yanık ifade verdi (13)CHP Bodrum Gençlik Kolları Başkanı Salih Yanık’a, İlçe Başkanı Recai Seymen, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, CHP Muğla Gençlik Kolları Başkanı Tufan Erkan Yakar, bazı CHP’li belediye meclis üyeleri, İlçe Gençlik Kolları üyeleri ile kimi partililer eşlik etti.

chp ilçe gençlik kolları başkanı salih yanık ifade verdi (14)“Kimseye hakaret içeren bir cümle yazdığımı da düşünmüyorum”…
İfade vermeye girdiği sırada bir açıklama yapan Salih Yanık, sosyal medyada yaptığı kimi paylaşımlar nedeniyle ifade çağrıldığını belirterek şunları söyledi “Ne ile suçlandığımı bilmiyorum. İçeri girdiğimde öğreneceğim. Sonuçta ben muhalefet partide siyaset yapan bir insanım. Her insan gibi kendi özgür düşüncelerim var ve bunu sosyal medyada yaymanın en doğal hakkım olduğunu düşünüyorum. Kimseye hakaret içeren bir cümle yazdığımı da düşünmüyorum” dedi.
Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu da “Sadece sosyal medya paylaşımları ile ilgili çağrıldığını biliyorum. Suçlamayı bilmiyorum. Öğreneceğiz biraz sonra” diye konuştu.

CHP Muğla İl Gençlik Kolları Başkanı Tufan Erkan Yakar ise arkadaşlarının sonuna kadar yanında olduklarını ifade ederek “Kardeşim Salih Yanık sosyal medya paylaşımlarından dolayı kimliği belirsiz kişiler tarafından şikayet edilip, emniyet tarafından ifadeye çağrılmıştır. Akabinde ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Seviyeli ve hiç kimseye zarar vermeden yürüttüğümüz Referandum çalışmalarını, sakin bir şekilde geçirdiğimiz şu günlerde bu yıpratma ve tehditlere karşı sinmiyoruz, yılmıyoruz ve korkmuyoruz. Geleceğimizi tek bir kişiye teslim etmeyeceğiz” dedi.

chp ilçe gençlik kolları başkanı salih yanık ifade verdi (28)CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen ise  “Herhangi bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum ama tam referandum öncesinde böyle bir şey olması bizi düşündürmeye yetti. Ama polis arkadaşlarımız bunun zaten rutin bir şey olduğunu, referandumla bir ilgisinin olmadığını, sadece bir şikayet üzerine çağrıldığını söylediler. Birazdan ifade biter, arkadaşımız da yanımıza gelir. Tabi ki ifade almak polisin görevi. Bu ifadeler savcılığa gönderilecek, ondan sonrası savcımızın takdiri” dedi.

Avukatları eşliğinde yaklaşık 2 saat ifade veren Salih Yanık, çıkışta da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gazetecilerin sorduğu “ne ile suçlandın” sorusuna Yanık “Bir süre bunun gizliliğini koruyacağız. Üzerime isnat edilen suçlarla ilgili kendi düşüncelerimi söyledim. Beni şikayet eden şahıs belli değil. İfademi verdim, ilerleyen süreçte ne olacak, onu bekleyeceğiz” şeklinde yanıt verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.