Bodrum Gündem

KİRPİNİN DANSI, BODRUM’A ÖDÜL GETİRDİ…

KİRPİNİN DANSI, BODRUM’A ÖDÜL GETİRDİ…

hamdi topçuoğluİstanbul Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen Vedat Günyol Deneme Ödülü yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Törende Bodrumluların yakından tanıdığı yazar Hamdi Topçuoğlu da Bodrum’daki kültür ve sanatı anlattığı “Kirpinin Dansı” kitabıyla ödüle layık görüldü.

Burak Alper Kuş/Demeç Gazetesi 

Kartal Belediyesi tarafından ilk defa düzenlenen Vedat Günyol Deneme Ödülleri yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

74 deneme yazarının başvurduğu yarışmada, Anadolu’nun Umudu Aydınlık isimli yayınlanmamış eseriyle Öner Yağçı, Vedat Günyol Deneme Ödülü’nün sahibi oldu. Kirpinin Dansı eseriyle Hamdi Topçu, Aklımın Söz Kanatları eseriyle Ayşe Yamaç ise seçici kurul özel ödülüne layık görüldü.

2004 yılında hayatını kaybeden yazar Vedat Günyol’un adını yaşatmak amacıyla Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen Vedat Günyol Deneme Ödülleri için Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi. Törene Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Vedat Günyol Deneme Ödülleri seçici kurulunda yer alan Celal Ülgen, Haluk Hepkon, Hüseyin Özbek, Hüsnü Yeşilyurt, Rengin Cemiloğlu, Tahir Şilkan ve Uğur Kökden ile çok sayıda davetli katıldı.

Ödül töreni öncesinde Vedat Günyol’un hayatından kesitler sunan kısa bir video programa katılanlara izletildi. Ödül töreninin düzenlenmesine büyük katkılar sunan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Vedat Günyol’un doğum gününde sizleri Kartal’da ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Bizim en büyük artımız bu aydın insanları hem hatırlamak hem de hayırlısıyla onlarla beraber yolumuza devam etmektir” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından avukat Celal Ülgen, Süleyman Balkan ve Cengiz Bektaş, Vedat Günyol ile ilgili anıları ve onun çok yönlü kimliğine yönelik anlatımlarda bulundu. Yarışmada Vedat Günyol Deneme Ödülü’nün sahibi olan Öner Yağçı ödülünü Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ile Mustafa Köz’ün elinden alırken seçici kurul özel ödüllerinin sahibi olan Hamdi Topçuoğlu ve Ayşe Yamaç’a ödüllerini seçici kurulun elinden aldı.  Seçici kurul yarışmaya katkı sunanlara çiçek takdim etti.

“Eserde Bodrum’un Kültür ve Sanatını Anlattım”…

Törende “Kirpinin Dansı” isimli eseri ile ödül alan Hamdi Topçuğlu, duygu ve düşüncelerini şu ifadelere yer verdi:  “Aldığımız ödül Türkiye çapında prestijli bir ödül, edebiyat deneme ödülü. Kitap Bodrum Kültür Sanatını anlattığı için de son derece önemli. Şu ana kadar pek çok ödül aldım. Bu ödül benim için de önemli ve gurur duyduğum bir ödül. Bunun birinci nedeni Vedat Günyol gibi düşündüğü şekilde yaşayan, yaşadığı gibi düşünen, gerçek bir aydın adına konumlu bir ödülü almak. İkincisi ise “Karya’dan İyonya’ya Güneşli Yağmurlar” isimli kitabımda bu bölgenin süreç içerisindeki kültürünü anlatmıştım. Tarihini, mitolojisini, dansını anlatmıştım. “Kirpinin Dansı” adlı eserimde ise günümüzde bu bölgenin Karya’nın özellikle de Bodrum’un kültür ve sanatını ele aldım. Yani bu denemeleri onlardan yazdım. Bu denemelerde Bodrum Balesi’nin değerlendirmeleri var, Bodrum’da açılan sergilerle ilgili denemeler var, Bodrum’da yapılan Klasik Türk Müziği ile ilgili yapılan çalışmaların denemeleri var. Kısacası Bodrum’un yaşayan kültür sanat dünyasının anlatılması söz konusu. Bu da benim için son derece önemli. Çünkü Bodrum’un gerçek anlamda bir kültür şehri olduğu görüşünün bir şekilde ödülle taçlandırılması söz konusudur” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.