Bodrum Gündem

“KADINA YÖNELİK ŞİDDETTİN CEZASI AĞIRLAŞTIRILSIN”…

öz büro iş sendikası bodrum temsilciliği 8 mart (1)Bodrum Devlet Hastanesini ziyaret eden Öz-Büro İş Sendikası temsilcileri, kadın çalışanlara ve hastalara karanfil dağıtarak günlerini kutladı.

Bodrum Gündem Haber 
Öz Büro İş Sendikası Bodrum Temsilciliği tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, Bodrum Devlet Hastanesinde basın açıklaması yapıldı.

öz büro iş sendikası bodrum temsilciliği 8 mart (2)Sendikanın Bodrum Temsilcisi Kamuran Tabak, 8 Mart’ı kadınların, eşitlik, adaletsizlik ve ekonomik haksızlıkların giderilmesi, cinsiyet ayrımcılığının sona erdirilmesi, kadınlara uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi için verilen mücadelenin simgesi olarak gördüklerini kaydetti. Tabak konuşmasına şöyle devam etti “Son yıllarda kadınlar lehine kuşkusuz önemli adımlar atılmıştır. Bu adımlar çalışma hayatında ve sosyal yaşamda kadınlara cesaret ve güven vermiştir. Ancak tüm olumlu adım, teşvik ve düzenlemelere rağmen, bugün yine evini eşini, ailesini, dünyayı şekillendiren kadınları yönetim kademelerinde yeterince göremiyoruz. İş hayatında baskı ve yıldırmalarla karşılaşıyoruz. İnsan onuruna yakışır bir iş ve saygın bir yaşam için mücadele etmek, çalışma hayatında kadınların hak ettiği yeri bulması için çaba sarf etmek, insan olarak da kurum olarak da sorumluluğumuzdur. Karar alma mekanizmalarında kadınları daha fazla görmek istiyoruz, eşit işe eşit ücret alması ve kadının toplumda hak ettiği yeri bulması için çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi.

öz büro iş sendikası bodrum temsilciliği 8 mart (5)“Kadına Yönelik Şiddette Cezaların Ağırlaştırılsın”…
Kadına yönelik şiddette cezaların ağırlaştırılmasını isteyen Öz-Büro İş Sendikası temsilcisi Kamuran Tabak, “Ülkemizde çalışma yaşamında yeni bir kavram olmasına karşın iş hayatında sıklıkla karşılaştığımız mobbingin son bulmasını istiyoruz. Kadın, anne ve baba gibi bazı değerlerin bir günlük anmalara sıkıştırılması, başka bir anlatımla tüm zamanların en yüce değerlerini bir gün içinde konuşuyor olmak başka bir tartışma konusu olsa da tüm kadınlarımızın bu anlamlı ve onurlu gününü yürekten kutluyoruz” dedi.
Açıklamanın ardından üyelere ve hastaneye gelen kadınlara karanfil verildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.