Bodrum Gündem

CUMHURİYET ATÖLYESİ’NDEN ARYALI KUTLAMA…

aryalı-kadınlar-günü-konseri-manşetBodrum Kent Konseyi Cumhuriyet Atölyesi ile Muğla Büyükşehir Belediyesi  işbirliği ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Özel Konseri büyük beğeni topladı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediyesi Heredot Kültür Merkezinde gerçekleşen konsere katılım oldukça yoğun olurken, konuklar solist soprano Çiğdem Aladağ’ın performansını dakikalarca ayakta alkışladılar.

Şef Münif Akalın yönetimindeki konser iki bölümde gerçekleşti. Şef Münif Akalın,  konser öncesi yaptığı konuşmada kadınların sadece bir gün için hatırlamayı doğru bulmadığını dile getirdiği sözlerine şöyle devam etti “Malum ülkemizde kadınlara yönelik bir şiddet var. Bu akşamki konseri kurgularken kadınların yaşadığı şiddeti, trajediyi müziğimize yansıtmak istedik.  Fakat sadece trajedi ile kurarsak umut olmamış olacaktı.  O yüzden programın ilk başında trajediyi düşünerek ünlü besteci Franz Schubert’in 4 no’lu trajik senfonisini seslendirmeye karar verdik.  Konserin ikinci bölümünde Mersin operasının güzide solistlerinden Çiğdem Aladağ bizlerle birlikte olacak. Ünlü opera aryalarından seçmeler sunacak.  Bu şekilde sahneyi de kadınlara umutla bırakarak programı sonlandıralım istedik. Böylece kadınlarımıza da umudu bırakmış olacağız.” Dedi.

Konserin solisti soprano Çiğdem Aladağ, Yarasa Operetinde Adele’nin, La Bohem Operasından  Şarkıcı Musetta’nın, Romeo Juliet operasından Juliet’in, El Barbero De Sevilla Elenor’un ve son olarak Hoffmann Masalları operasından Olimpia aryalarını seslendirdi. Aladağ , gelecekte hem ülkemizde, hem de dünyadaki kadınlara karşı şiddetin son bulmasını umut ettiğini belirtti.

Konser sonunda Bodrum Kent Konseyi Cumhuriyet Atölyesi adına Şef Münif Akalın  ve solist soprano Çiğdem Aladağ’a teşekkür çiçeğini ÇYDD Başkanı Meral Saraçbaşı ile birlikte veren Şerefnur Laçin Oymak gece ile ilgili şunları söyledi “Biz kadınlar anaların ağlamadığı, çocuk gelinlerin olmadığı, kadın cinayetlerini sonlandırıldığı, kız çocuklarının eğitimlerini engellenmediği ve kadının sosyal çalışma hayatında kısıtlamaya gidilmediği bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.