Bodrum Gündem

GİZEM’İN CENAZESİNDE KADINA ŞİDDET PROTESTO EDİLDİ…

gizem-olgun-cenaze-töreniYalıkavak’ta 2 ay önce boşandığı eşi Mert Toprak tarafından çalıştığı mobilya mağazasında öldürülen Gizem Olgun (25) gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Acılı baba Cevat Olgun kızının tabutunun başından ayrılmadı.

Bodrum Gündem Haber
Bodrum’un Yalıkavak Mahallesi’nde, 9 yıllık evliliğin ardından 2 ay önce boşandığı eski eşi Mert Toprak tarafından boğazı kesilerek ve kalbinden bıçaklanarak öldürülen 25 yaşındaki Gizem Olgun son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze namazına acılı baba Cevat Olgun, lise öğrencisi kardeşi Umut Olgun, yakınları ve akrabaları katıldı. Cenaze de gözyaşları sel oldu.

İmam Cuma Hutbesinde Kadına Şiddete Değindi.

Cenaze namazı öncesinde Cuma namazı nedeniyle, verilen vaazda da  “Kadına Şiddet” konusu işlendi. İmam vaazda “ Kadınların dövülmediği, kadınların alınıp satılmadığı, kadınların meta olarak kullanılmadığı dünya arzu ediyoruz. İşte böyle kötülüklerin önünü alabiliriz. Dün anasına söveceksin, yetmedi ağzını burnunu kıracaksın, yetmedi öldüreceksin sonra 8 Mart’ta çiçek takdim edeceksin. Hadi be oradan” ifadelerine yer verdi.

Baba, Kızını Okşar Gibi Tabutunu Okşadı.

Gizem Olgun’un babası Cevat Olgun bir an olsun kızının tabutunun başından ayrılmadı. Elini de bir an olsun tabuttan çekmeyen Olgun, kızını okşar gibi tabutunu okşadı. Tabunun başına konulan sümbül okşayan acılı baba gözyaşı döktü.

Kadınlar, Slogan Atıp, Kadına Şiddeti Protesto Etti.

Cuma namazının kılınmasının ardında, cenaze namazı kılındı. Namaza katılanlar tabuttu omuzlayarak, 100 metre ilerideki Yalıkavak Mezarlığına elden ele taşıdı. Bu sırada tabutun arkasından yürüyen kadınlar, kadına şiddeti protesto ederek, slogan attı. Mezarlıkta, “Kadına şiddete hayır”, “ Kadına uzanan eller kırılsın”, “Olmaz de, dur de kadına şiddete son ver” sesleri yükseldi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Muğla İl Müdürlüğü tarafından, 8 yaşındaki çocukları Olgun Toprak’ın (O.T.) olaydan haberdar edilmesi için psikolog ve pedagog görevlendirdi. Pedagog tavsiyesi ve yönlendirmesi üzerine, annesinin öldüğünü O.T.’ye birinci derece yakını olan dedesi Cevat Olgun’un anlattığı öğrenildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.