Bodrum Gündem

ÖĞRETMENLERİN KONSERİNDE OTURACAK YER KALMADI…

ÖĞRETMENLERİN KONSERİNDE OTURACAK YER KALMADI…

 

öğretmenler-korosu-manşetBodrum Öğretmenler Korosu’nun 8 Mart Konserinde yaşanan yoğunluk nedeni ile oturacak yer bulamayan vatandaşlar merdivenlere ve girişte bulunan yerlere oturarak konseri izlediler.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Öğretmenler Korosu tarafından Heredot Kültür Merkezinde Kadınlar Günü nedeni ile bir konser düzenledi.  Konsere Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve eşi Cihan Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Geçin ve eşi Fatma Geçin ile katılırken yarımadada bulunan okulların müdür, öğretmen, veli ve öğrencilerinin yer aldığı çok sayıda vatandaş katıldı.
bodrum öğretmenler korosu 8 mart konseri (29)Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleri ile geçtiğimiz yıl kurulan Öğretmenler Korosu dün akşam unutulmaz bir geceye imza attılar. Bodrum’daki okullarda görevli öğretmenlerinin oluşturduğu yaklaşık 40 kişilik koroya Bodrum Folklör Araştırma ve Turizm Derneği Kulübü (BOFAD)’nün üyeleri e Bodrum yöresi halkoyunları gösterisi ile renk kattı.

bodrum öğretmenler korosu 8 mart konseri (107)Sunuculuğunu Şehit Serkan Göker ilkokulu müdür yardımcısı Arzu Gül’ün yaptığı gecede,  koroyu Mahinur &Cemal Uslu Ortaokulu müzik öğretmeni Serap Erkefeli yönetti.

İzmir’in Kavakları türküsü ile başlayan konserde koro sırasıyla Malatya Yöresi’nden “Mevlam Bir Çok Dert Vermiş”, Orta Anadolu Yöresi’nden “Arpa Buğday Daneler”, Kırşehir Yöresi’nden “Bahçe Duvarından Aştım” ve Bolu Yöresi’nden “Beyaz Giyme Toz Olur” Türkülerini seslendirdiler

Daha sonra bireysel performansların yer aldığı bölümde Şehit Serkan Göker İlkokulu öğretmeni Esin Çebi Öztük Karadeniz yöresine ait “Salına Salına Suya Gidersin”, Gölköy Ahmet Naci Coşkunoğlu Ortaokulu müzik öğretmeni Ferah Utku Pekdemir Diyarbakır yöresine ait “Bahçada Yeşil Pınar” isimli türküleri seslendirdiler. Program koronun birlikte seslendirdiği Rumeli türküsü ”Ayletme beni”, Kırklareli yöresine ait “Uzan kavak ne gidersin engine” ve yine bir Rumeli türküsü olan “Zilli de maşa darbuka” ile devam etti. Şair Fatma Naz’a ait “Dağ gibi olmalı insan” şiirini Şehir Mahmut Coşkunsu Ortaokulu görsel sanatlar öğretmeni Kimya Yanık seslendirdi.

bodrum öğretmenler korosu 8 mart konseri (30)Programın ikinci bölümünde Bodrum Öğretmenler korosu klasik pop müziği tarzında eserler seslendirdiler.  Hüseyin Turgut Karabağlı Ortaokulu müzik öğretmeni Öznur Bircan “Karaağaç”, Muharrem Eskiyapan Ortaokulu müzik öğretmeni Şahin Kapar “Bahar”, Bitez Gülümser-Mehmet Danacı İlkokulu sınıf öğretmeni Gönül Koral “Mazi kalbimde bir yaradır”, şehir Mahmut Coşkunsu Ortaokulu müzik öğretmeni Burcu Coşkun ise “Pervane” isimli şarkıları seslendirdiler.

Yaklaşık iki saat süren konserde koronun söylediği tüm eserlere seyirciler de eşlik etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.