Bodrum Gündem

ŞAHİN KARDEŞLER TARİHE BİR BELGE BIRAKTI…

IMG_0588Selçuk, Haluk ve Abdullah Şahin kardeşler ilk kez aynı sahneyi paylaşarak yaşamlarına dair anılarını Heredot 3. Yaş Akademisi’nin “Günbatımı Söyleşilerinde” konuklarla paylaştılar.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

“Günbatımı Söyleşilerinde” çocukluk döneminden itibaren belleklerinde yer eden anılarını konuklarla paylaşan Selçuk-Haluk ve Abdullah Şahin kardeşler, dönemin Türkiye’sinde öne çıkan olaylara da değinmeden geçemediler.

Geçtiğimiz günlerde “Kirpinin dansı” kitabı ile Vedat Günyol deneme yarışmasında jüri özel ödülüne layık görülen Şair, yazar Hamdi Topçuoğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşi yaklaşık iki buçuk saat sürdü. Heredot 3. Yaş Akademisi’nin “Günbatımı Söyleşileri”  kadın şairden şiirle başlarken,  şef Mustafa Köker de kadın bestekarların eserlerinden örnekler sundu.

Söyleşi öncesi sorularımızı yanıtlayan Prof.Dr. Haluk Şahin, her yıl Bodrum’a genellikle Heredot 3. Yaş Akdemisi’nin konuğu olarak geldiğini belirtti. Şahin “Heredot 3. Yaş Akademisi’nin projelerini, faaliyetlerini büyük bir dikkatle izliyorum. Yaptıklarını Türkiye’ye örnek olabilecek nitelikte olduğunu düşünüyorum. Gayet birikimli pek çok insan belirli bir yaşa geldikten sonra o birikimlerini etrafa yansıtma şanslarını bulamıyorlar. Çok üretken bir grup burası.”  Dedi.

IMG_0590“Bence Geriye Tarihsel Bir Belge Bırakmak Sorumluluğunu Da Taşıyoruz”…

Prof. Haluk Şahin, üç kardeşin bir arada bulunmasının özel bir anlam taşıdığını belirtirken ” O kadar da sık bir araya gelemiyoruz. Tek tek görüyoruz ama üçümüzün bir arada olması özel bir anlam taşıyor.  Ayrıca hayatımızın ileri aşamalarında bunu yapabiliyor olmamız çok güzel. Bunu bir anlamda ağacın meyvelerini toplanmasına benzetiyorum.  Bütün hayatımız boyunca meyve vermeye gayret etmişiz, sonunda arkadaşlarımızın “gelin sizi bir arada görelim, anlatın neler yaptınız” gibi sorular sorması çok kıvanç verici bir şey.  Ne iz bıraktık? Yaptıklarımıza ilgi duyan insanlar var.  Bence geriye tarihsel bir belge bırakmak sorumluluğunu da taşıyoruz. “dedi.

IMG_0593Prof.Dr.Haluk Şahin, 28 Kitaptan Sonra İlk Kez Roman Yazdı…

Prof. Dr. Haluk Şahin, Nisan ayında yeni kitabının piyasaya çıkacağını ve ilk kez bir roman yazdığını söyledi. Daha önce 28 kitap yazan Şahin son kitabında bir ilke imza atarak roman türünde bir eser yazdı. Yeni kitabını adı “Babıali’de Cinayet: Gazeteciyi Kim Öldürdü?” Prof. Şahin Nisan ayının ilk haftasında raflardaki yerini alacak olan kitabı ile ilgili olarak “Kırmızı Kedi yayın evinden çıkacak. Her ne kadar belgesel bir arka fona sahip olsa da edebi iddiası olan bir kitap. Uzun çabalardan sonra edebiyatçı olarak başlayan çalışmalarımız bir romanla sonuçlanması beni çok mutlu ediyor edebiyatçı olarak.  Böyle bir çalışmaya yönelmemin temel nedenlerinden bir tanesi abim Selçuk’tur.  Selçuk, Bursa Erkek Lisesinde daha sonra sizi çok etkileyecek olan çok iyi bir edebiyat öğretmeninin öğrencisi olduktan sonra bizim hayata bakışımızı değişti. Ben ilk defa Sait Faik’i Selçuk’un getirdiği kitaplardan okudum. Abdullah’ın tiyatrocu olması da Selçuk’la başlar ve benimle devam eder.  Abdullah, bu yıl 50.  sanat yıl dönümünü kutlayacak.  Türkiye gibi kültüre ve güzelliğe talebin çok düşük olduğu bir toplumda 50 yıl süreyle bu işin mücadelesini vermek, 50 yıl sonra hala ayakta kalmak ve hala takdir ediliyor olmak bence çok önemli bir şey.” Dedi.

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.