Bodrum Gündem

“HEMŞERİMİZ HEREDOT 2500 YAŞINDA”… PANEL, CUMA GÜNÜ…

HERDOT-MANŞETBodrum Heredot 3. Yaşa Akademisi tarafından 15 Mart Çarşamba  günü ”Hemşerimiz Herodot 2500 yaşında” adı altında bir panel düzenlenecek.

Bodrum Gündem Haber 

2500 yıl önce Bodrumda doğan  ve “Tarihin Babası”  olarak adlandırılan Herodot’u ve eşsiz eseri “Herodot Tarihi”ni Mehmet Çuhadar, Reyhan Destan, Aykut Özet ve Yaşar Yılmaz konuk olduğu  ”Hemşerimiz Herodot 2500 yaşında” panel 17 Mart cuma günü, Karia Prenses  Otelinde saat:14:00 de gerçekleşecek.

Yaşamı hakkında çok az şey bilinen Herodot, MÖ 5. Yüzyılda Anadolu’yu, Balkan Ülkelerini, Güney Rusya’yı, Mezopotamya’yı, Arabistan’ı, Mısır’ı, İran’ı ve Yunanistan’ı dolaşmış ve bu ülkelerde gördüğü, duyduğu ve araştırdığı şeyleri yazmıştır. Yaşamını Bodrum (antik Halikarnas), Sisam( Samos), Atina’da ve İtalya’da geçiren Herodot’un yaşamının İtalya’daki Yunan kolonisi Thurie kentinde sona erdiği düşünülüyor. Gezdiği ülkelerin tarihi, coğrafyası, etnografyası ve halkları hakkında çok degerli bilgiler veren Herodot’un, kitabının ana konusu olan Pers-Yunan Şavaşları hakkında verdiği bilgiler günümüze kadar en önemli kaynak olarak kabul edilmiştir. Bu 2450 yıl önce yazılmış ve bütün olarak günümüze kadar ulaşabilmiş olan Herodot Tarihi, gerek antik çağlarda, gerekse günümüzde övgülerin yanı sıra büyük tenkitlere de maruz kalmıştır. Ama son 75 yılda yapılan araştırmalar hemşehrimiz Herodot’u birçok konuda haklı çıkarmıştır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.