Bodrum Gündem

“GERİ DÖNÜŞÜM ATÖLYESİ”NE MUHTEŞEM KATILIM…

bahçeşehir koleji geri dönüşüm etkinliği (4)Bodrum Bahçeşehir Koleji’nin Midtown’da her ay farklı bir başlıkla düzenlediği etkinliklerinin 4’üncüsü 11 Mart Cumartesi günü “Geri Dönüşüm Atölyesi” ile devam etti. Başta çocuklar olmak üzere tüm bireylere çevre bilincinin kazandırılmasını amaçlayan etkinlik yaklaşık 200 çocuğun katılımıyla şenlik havasında tamamlandı.

Bodrum Gündem Haber

81 kampüsü ile kaliteli eğitimi Türkiye’nin her noktasına ulaştıran, yeni nesil eğitime öncülük eden Bahçeşehir Koleji, Bodrum Kampüsü’nde gerçekleştirdiği yaratıcı etkinliklerinde ana tema bu kez “Geri Dönüşüm” oldu. Her ay farklı bir konsept ile Midtown’da tüm öğrencilere ücretsiz olarak gerçekleştirilen etkinliklerinin 4’üncüsü “Robotik”,  “Sanart” ve “Bilim ve Akıl Oyunları” atölyelerinin ardından “Geri Dönüşüm Atölyesi “ başlığıyla 11 Mart Cumartesi günü düzenlendi.

“Dönüştür Kullan Hayata Bağlan” sloganıyla geri dönüşümün önemine dikkat çekilen etkinlikte 9 farklı geri dönüşüm projesi gerçekleşti. Atölyeye katılan yaklaşık 200 çocuk, doğal kaynakları tüketmeden değerlendirilebilen atıklarla kendilerine yeni eşyalar ve oyuncaklar tasarlayarak hem hayal güçlerini kullandılar hem de çevre bilincini öğrendiler.

Bahçeşehir Koleji öğretmen ve öğrencileri tarafından toplanan plastik atıklar, karton kutu, kağıt, şişe, metal parçalar, ip, cam gibi malzemelerin çevremize ağır zarar verdiğinden yola çıkarak gelecek kuşaklara daha güzel bir dünya bırakmanın önemini vurgulayan etkinlik süresince; kapı süsü, robot, taşıtlar, evler, müzik aletleri gibi evde süs eşyası olarak kullanılabilen birbirinden yaratıcı eşyalar yapıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.