Bodrum Gündem

TM PLAKALI MİNİBÜSLERDEN “GÜZERGAH KULLANIM BEDELİ” ALINMAYACAK…

TM PLAKALI MİNİBÜSLERDEN “GÜZERGAH KULLANIM BEDELİ” ALINMAYACAK…

 

minibüsBodrum Şoförler Odası tarafından, Muğla Büyükşehir Belediyesi aleyhine açılan davada Bodrumlu minibüsçüler lehine karar çıktı.

Bodrum Gündem Haber

Muğla Büyükşehir Belediye meclisince TM plakalı tahditli minibüslerden, 2017 yılı için “güzergah kullanım bedeli” adı altında minibüs başına 5.000 TL den 20.000 TL ye kadar yıllık bedel alınması kararı, mahkemeden döndü.

Bodrum Şoförler Odası tarafından, konu ile ilgili Muğla Büyükşehir aleyhine açılan davada yürütmeyi durdurma kararı alındı.

Bodrum Şoförler Odası tarafından alınan kararla ilgili yazılı basın açıklaması yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi. “

Muğla Büyükşehir Belediyesine mahkemeden bir hukuk dersi daha.

Muğla Büyükşehir Belediye meclisince TM plakalı tahditli minibüslerden, 2017 yılı için güzergah kullanım bedeli adı altında minibüs başına 5.000 TL den 20.000 TL ye kadar yıllık bedel alınması kararı, Odamızca açılan ve Odamız Avukatı Av. Barış Eğilmez tarafından yürütülen davada, Muğla Vergi Mahkemesi 09.03.2017 tarih ve 2017/20 sayılı yürütmenin durdurulması kararı vermiştir.
Mahkemece alınan kararda Kanuni olmayan bu bedelin alınması, hukuka aykırı olduğu belirtilmiş ve yürütmesi durdurulmuştur. Odamız, üyelerinin hak ve menfaatini her platformda korumak ve kollamak adına tüm gücünü kullanmaya devam etmektedir. Bu mücadelemizin en temel dayanağı hak, hukuk ve hakkaniyettir. Bu konuda da mahkemelerimiz son dönemde odamız tarafından açılan davalarda hukukun gereği olarak verdikleri kararlarla, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve yetkililerine hukuktan uzaklaşmamaları ve hukuka uygun iş ve işlem yapmalarını her defasında göstermektedir. Umudumuz ve temennimiz Muğla Büyükşehir Belediyesinin bu kararlar sonrasında “artık hukuktan ve vicdandan ayrılmadan, mahkemelere kendilerini de, bizi de başvurmak zorunda bırakmayacak kararlar almasıdır”.
Bu kararın Üyelerimize hayırlı olması dileğimizle, kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.