Bodrum Gündem

BODRUM’DAN TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK BİR PROJE…

azade 4

Sosyal Paylaşım Platformu Facebook’ta kurulan “Bodrum Bodrum” adlı grup üyeleri Bodrum ve köylerinde çektikleri fotoğrafları bir sergi haline getirdi. Sergiden elde edilen gelirin tamamı Kızılağaç Saliha Veysel Oktay İlkokulu’na bağışlanacak… 
Bodrum Gündem Haber/FB
Facebook’ta kurdukları “Bodrum Bodrum” isimli grup üyeleri Türkiye’ye örnek olacak bir sosyal projeye imza attılar. Çeşitli zamanlarda bir araya gelerek yada kendi sosyal yaşamlarında çektikleri farklı temalardaki yaklaşık 150 fotoğraftan oluşan bir sergi açtılar. Herodot Kültür Merkezi’nde açılan sergide satılan fotoğraflardan elde edilen gelirin tamamı Bodrum Kızılağaç Mahallesi’ndeki Saliha- Veysel Oktay İlkokulu’na bağışlanacak.
“Bodrum Bodrum” grubu kurucularından eğitimci Azade Uslu, “Okullarda gönüllü olarak eğitim veriyorum, yardıma ihtiyacı olanlara da yardım ediyorum. Daha önce Diyarbakır’da bir köy ilkokulu için bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdim. O bölgedeki okulların ve çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşıladığımız gibi bölgeye giderek çocuklarımıza kısa süreli de olsa eğitimine katkıda bulunmaya çalıştım. İlgilendiğim ve sahip çıkmaya çalıştığım birçok engelli çocuğum var…” dedi.

azade 1150 FOTOĞRAFIN DA SATILMASI BEKLENİYOR…

Türkiye’ye de örnek olabilecek bir etkinliğe imza atan “Bodrum Bodrum” adlı grubun kurucularından birisi olan ve bu projenin gerçekleşmesinde büyük çaba harcayan Azade Uslu “Bizim bu grubumuz 2014 yılında kuruldu. Şu an itibarı ile 6 bin 700 üyemiz var. Grup üyeleri birlikte çok sayıda etkinlik yaptık. Fakat bundan sonra eğitime katkısı olacak etkinlikler yapacağız. Bu bizim ilk sergimiz. Çok amatör bir sergi. Her birimiz Bodrum Yarımadası’nı dolaşarak çeşitli temalarda fotoğraflar çektik. Çok da eğlenceliydi doğrusu. Tamamen doğaçlama. Sonrasında da böyle bir sergi yapmayı düşündük, elde edilen geliri de Saliha Veysel İlköğretim okuluna bağışlayacağız. Diğer bir açıdan bakılırsa; Bodrum tanıtımına da katkı sağlıyoruz. 6 bin 700 üye ile milyonlarca insana ulaşıyoruz. Herkesin ilgisi yoğun ve satışlarımız da çok iyi gidiyor…” dedi.

150 fotoğrafın olduğu bilgisini veren Uslu, fotoğrafların tamamının da satılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

azade 3DÜNYAYI GÜZELLİK KURTARACAK…

Saliha-Veysel Oktay İlköğretim okulu müdürü Faruk Çağlar; “İnanıyorum ki; dünyayı iyilik kurtaracak. Bu gün bunu tam olarak burada görüyoruz. İnsanlar sosyal medyada örgütlenerek, güzellikler ve iyilikler peşinde koşuyorlar. Bu proje ile sadece okulumuz değil, ülkemiz ve tüm dünya kazanıyor. Güzel insanlar güzel bir projeye imza atmışlar. Onları kutluyorum. Bizlerde onların bu güzel etkinliğine ortak olmaya geldik…” dedi.

Gelirinin Saliha-Veysel Oktay İlköğretim okuluna bağışlanacak olan fotoğraf sergisi Heredot kültür Merkezi Sergi Salonunda 20 Mart tarihine kadar açık kalacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.