Bodrum Gündem

CUMHURİYET ORTAOKULUNDAN 18 MART ETKİNLİĞİ…

cumhuriyet-ortaokulu-18-mart-kutlamaBodrum Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 102. Yıl dönümünü okul bahçelerinde hazırladıkları etkinlikle kutladılar.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Cumhuriyet Ortaokulu altıncı sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan etkinlikte, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 102. Yıl dönümünü şiirler ve şarkılar eşliğinde kutlandı.

Ortaokulun 18 Mart etkinliğinde bir konuşma yapan okul müdürü Cemil Göğercin, şanlı tarihimizin kahramanlık destanlarından birisinin de Çanakkale Destanı olduğunu dilen getirdiği konuşmasına şöyle devam etti “Çanakkale’de kınalı kuzuların gül bahçesine girer gibi şahadete uğurlandığı yerdir. Çanakkale bebeğine isim vermeden yuvasından ayrılan tüfeğine ya, mezarına bahar diyenlerin tarihe kahramanlık kelimesini altın harflerle yazdığı yerdir. Çanakkale Seddülbahir’de direniş, Conkbayırı’nda taarruz, Gelibolu’nun en izbe derelerinde korku, en zirvelerinde asalettir. Çanakkale, inançtır, esarettir, Türk’ün imkansızı dünyaya haykırdığı yerdir”. Dedi.

Okulun Türkçe öğretmenleri Gönül Ay ve Zeycan Hünker’in sorumluluğunda hazırlanan 18 Mart etkinliği; şehitler için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunması ile başladı. Etkinlikte daha sonra sırasıyla; Altıncı sınıf öğrencisi Hüseyin Barış Kahraman, 18 Mart ile ilgili kendi yazdığı şiiri okudu.” Atalarımıza Mektup” ve “İstiklal Marşı’nı güzel ve anlamlı okuma” konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere öğretmenleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Törende daha sonra İrem Aleyna Kır, Çanakkale şehitlerinden Koca Seyit’in  hikayesini arkadaşlarıyla paylaşırken,  Cumhuriyet Ortaokulu altıncı sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan  18 Mart Kutlaması “Bir Destandır Çanakkale” adlı oratoryo ile son buldu.  Kutlama etkinliğinde yer alan resim ve görsel tasarımlar okulun resim öğretmeni Sevim Konak tarafından hazırlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.