Bodrum Gündem

GENÇ ŞAİRLERDEN SEVGİ VE BİRLİKTELİK ÇIĞLIĞI YÜKSELDİ…

ŞİİRİNİ-KAP-DA-GEL-MANŞETBodrum Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi Şiir Çalışma Grubu tarafından düzenlenen Gençlik Şiir Şöleni ‘Şiirini Kap da Gel’ programı Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Bodrum Gündem Haber 
21 Mart Dünya Şiir Günü nedeniyle Bodrum’da genç şairlerin buluştuğu geniş katılımlı bir etkinlik düzenlendi. Bodrum Yarımadasındaki 9 okuldan 25 öğrencinin katıldığı programda genç şairler kendi şiirlerini seslendirdi. Gençlerin şiirleri katılımcılardan yoğun alkış alırken zaman zaman duygu dolu anlar da yaşandı. Şair Özkan Mert’in de konuk olduğu programda Kültür Sanat Meclisi Şiir Çalışma Grubu üyeleri de şiirler okudu.
Programın sunumunu yapan Şiir Çalışma Grubu üyelerinden Firdevs Şengül, 21 Mart tarihini 1999 yılında UNESCO’nun Dünya Şiir Günü olarak ilan ettiğinin altını çizerek etkinlik hakkında şu bilgileri verdi: “O günden beri ülkemiz ve Dünyanın birçok yerinde bu gün şiirlerle kutlanmakta. Biz de Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi Şiir Çalışma Grubu olarak bu yıl etkinliğin üçüncüsünü düzenledik. Gençlik şiir şöleni, şiirini kap da gel başlığı altında toplandık. 9 okuldan 25 öğrenci birbirinden güzel şiirlerle bugün bize iştirak etti. Onların okuduğu şiirlerden çok etkilendik. Çocuklarımızın şiirleri sevgi ve birliktelik çığlığı üzerine desek yeridir. Ben çok beğendim, çok duygulandım. Hepimizin Dünya Şiir Günü kutlu olsun. ”
Şiir okuyan gençlere Bodrum Denizciler Derneği’nin katkılarıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri “Nutuk” hediye edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.