Bodrum Gündem

MUSKİ, ORTAKENT AHALİSİNİ DİNLEDİ…

ortakent muski buluşması (14)

Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİGenel Müdürü Baki Ülgen ve Ortakent ahalisi TURSAB Konferans salonunda bir araya gelerek bölgenin altyapı sorunlarını ve çözümlerini masaya yatırdılar. Ülgen yıkım kararı alınan Ortakent Arıtma Tesisinin yenisi yapılana kadar çalıştırılmasının hem kamu, hem de Ortakent’in yararına olacağını ifade ederek; “Kötü kokan arıtma tesisi yoktur, kötü çalıştırılan arıtma tesisi vardır…” dedi.

Bodrum Gündem Haber/FB

Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürü Baki Ülgen OYDER’in daveti ile Ortakentliler ile bir araya geldi. MUSKİ Genel Müdürü Ülgen kısa bir şekilde yaptıkları hizmetleri Ortakentlilere anlattıktan sonra tek tek yurttaşlara söz verdi. Sorunlarını dile getiren yurttaşlara tek tek yanıt veren Ülgen, bazı sorunları çözülmesi için notlarını alırken, bazı sorunların ise bürokratik nedenler ile kısa zamanda çözülmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

TURSAB Konferans salonunda MUSKİ yetkilileri ile bir araya gelen yaklaşık 200 Ortakent yaşayanı ile birlikte, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Bodrum belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Bodrum belediye meclis Üyeleri Önder Batmaz, Ali Öztürk, Mehmet Melengeç, Mustafa Saruhan, Refik Ülgen de katıldı.

Ortakentli yurttaşlar özellikle dereler ve kanalisazyon şebekesi ile ilgili şikayetlerini dile getirdi. Sezonun yaklaşması nedeni ile hazırlıklara başlayan turizmciler de hem içme suyu, hem de kanalizasyon ile ilgili sorunların bir an önce çözüme kavuşturulmasını istediler. Ortakent ve Yahşi mahallelerinde yaşayan yurttaşlar ise özellikle yağmurdan sonra dere taşkınlarından ve derelerin koku yapmasından dolayı mağdur olduklarını MUSKİ yetkililerine aktardırlar. En azından iki ayda bir dere yataklarının  temizlenmesi ile su taşkınlarının önlenebileceğini dile getiren yurttaşlar, kanalisazyon şebekelerinde de büyük sorunlar yaşadıklarını söylediler. Ortakent’in son belde Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz’da söz alarak Ortakent’in altyapısı ve yıkım kararı alınan arıtma tesisi ile ilgili olarak bilgilerini MUSKİ yetkilileri ve yurttaşlar ile paylaştı.

Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürü Baki Ülgen Ortakentlilerin şikayetlerini tek tek yanıtlayarak, hemen çözülebilecek sorunlar için talimat verirken, dile getirilen bazı şikayetleri de not alarak en kısa sürede çözmeye gayret edeceklerini söyledi. Bazı sorunların ise bürokratik olarak kolaylıkla çözülemeyeceğini, çünkü dereler ile ilgili yetkinin Devlet Su İşlerinde olduğunun bilgisini verdi.

ortakent muski buluşması (27)YENİ BİR ARITMA TESİSİNİN YAPILMASI BEŞ YIL SÜRER…

30 Mart öncesinde Ortakent Belde Belediyesiyken yapımı tamamlanan Ortakent Arıtma Tesisi ile ilgili olarak davanın devam ettiğini ve büyük bir olasılıkla yıkım kararının çıkacağını kaydeden Ülgen “Yeniden bir Atıksu Arıtma Tesisi yapımı için en az beş yıl süreye ihtiyaç var. Bodrum’un altyapısı çalışmalarında karşılaştığımız en büyük sorun, mülkiyet sorunudur. Bu nedenle bir iki yılda yapılacak bir altyapı yatırımının hayata geçmesi, yıllarca sürebiliyor…” dedi.

MUSKİ ORTAKENT’İN SORUNLARINI ÇÖZECEK…

Ortakenlileri MUSKİ yetkilileri ile bir araya getiren OYDER Başkanı Ahmet Aras böyle bir toplantıyı organize ederek önemli bir adım attıklarını söyleyerek “Özellikle Ortakent, Yahşi sakinleri problemlerini burada rahatça ifade edebildiler. Genel Müdürümüz de teveccüh etti dinledi ve her bir soruya da sabırla cevap verdi. Bu münferit problemlerin dışında bir de genel olarak Yahşi sahilinde olası bir deniz kirliliğine dikkat çektik. Bu sorunumuza da acilen sorun bulunmasını talep ettik. Genel Müdürümüz ilk olarak kaçak bağlantıların kapatılması, sonra da çalışmayan şebeke hatlarının rehabilite edilerek sorun yaratmasının engelleneceğini ve o hatlarda bulunan pis suların da vidanjörler ile çekilerek kanalların temizleneceği taahhütünü bize verdi…” dedi.

ortakent muski buluşması (3)MUHTEMELEN ORTAKENT’E YENİ BİR ARITMA TESİSİ YAPILACAK…

OYDER Başkanı Aras, yıkım kararı verilen Ortakent Arıtma Tesisi ile ilgili olarak ise şu bilgileri verdi; “O arıtma tesisi çalışmayacak. Çünkü dosya hala Danıştay’da. Danıştay’dan dönmüş bir karar yok. Danıştay’dan karar dönerse ki, şu an olumsuz, yani yıkım kararı alınmış durumda. Hatta MUSKİ’nin yürütmeyi durdurma talebi de Danıştay tarafından reddedilmiş. Muhtemelen bu arıtma tesisi buradan kaldırılacak. Genel Müdürümüz bu tesis kaldırılmasa daha iyi olur diye ifade ediyor. Birincisi buranın doğru ve kokusuz bir şekilde çalıştırılması için bütün önlemleri alırız. Hatta çıkan suyun da narenciye bahçelerinin sulanmasında kullanılacak hale getirileceğini de kaydetti. İkincisi de yeni bir yer bulunarak yeni bir tesisin yapılmasıdır. Böyle bir tesisin ise en az beş yılda tamamlanabileceğini de hatırlattı. Benimde tahminim yeni bir arıtma tesisin yapılması yönünde. Turizm işletmecileri ise bu tesisin yeni bir tesis yapılana kadar işletmeye alınması taraftarı. Çünkü bu çok önemli ve ciddi bir sorun. Biliyorsunuz Deniz ve Çevre kirliliği bölgemizin en önemli sorunudur. Biz OYDER olarak davacıların avukatları ile görüştük. Ne yazıkki bu yargı sürecinde olması nedeniyle tesisin çalıştırılması mümkün değil. Genel Müdürümüz de bunu ifade etti. Muhtemelen yeni bir yer bulunacak ve Arıtma Tesisi yapılacak, sonra da bölgemizin sorunu çözülmüş olacak. Bu sürede en az beş yıl. Biz Ortakent sakinleri ve işletmecileri tesis yapılana kadar sorunlarımızı eskisi gibi geçici paket arıtma sistemleri ve çukurlar ile çözmeye devam edeceğiz…” dedi.

Yaklaşık iki saat süren toplantı sonucu Ortakent, Yahşi ahalisi oldukça memnun ayrılırken, Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürü Baki Ülgen, sezon öncesinde bölgenin acil altyapı sorunlarını çözmek için, yoğun bir çalışma başlatacakları sözünü verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.