Bodrum Gündem

BU İDDİALAR BİRİLERİNİN BAŞINI AĞRITACAK…

BU İDDİALAR BİRİLERİNİN BAŞINI AĞRITACAK…

mhp bodrum ilçe kongresi (23)

MHP MYK Üyesi ve Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan Milliyetçi Hareket Partisi Bodrum İlçe Teşkilatı 9. Olağan Bodrum İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada çok tartışılacak ve çok dikkat çeken iddialarda bulundu. MHP Muğla Milletvekili Erdoğan birilerin hala Fettulahçı Terör Örgütü ile görüşme trafiğinin sürdüğünü iddia etti…

Bodrum Gündem Haber/FB

MHP MYK Üyesi ve Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, 15 Temmuz Araştırma Komisyonunun görevini yapmadığını, rapor hazırlamadığını ve kendilerinin de bu nedenle muhalefet şerhi koyamadıklarını kaydetti. Erdoğan’ın en çok tartışılacak iddiası ise FETÖ ile kapalı kapılar ardında görüşmeler yapıldığı yönündeki iddiası oldu. Erdoğan FETÖ’den yargılanan bir şüpheli ile yüksek yargının mensupları aynı karelerde buluşabilmektedir. Bu da kafamızda soru işaretleri oluşturmaktadır…” dedi.

MHP MYK Üyesi ve Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, MHP Bodrum İlçe Teşkilatı 9. Olağan Bodrum İlçe Kongresinde konuşmasına şöyle başladı; “Malumunuz 15 Temmuz’dan bu yana yaşadığımız o hain işgal girişimi vardır. Bununla ilgili olarak TBMM’nde dört partinin ortaklaşa kurduğu 15 Temmuz FETÖ Darbesini Araştırma ve bütün yöleri ile ortaya koyma ve yaşananları tespit ederek, arkasından da benzer bir olayın yaşanmaması için de bir komisyon kuruldu. Bu komisyonda MHP’yi ben temsil ettim. Bu komisyonun çalışmaları, 3 aylık bir çalışmanın ardından süre uzatımı olmaksızın aniden bitirildi, henüz komisyon raporunu ortaya koyamadı. Dolayısıyla biz de komisyon raporuyla ilgili muhalefet şerhimizi yazamadık…”

mhp bodrum ilçe kongresi (16)SİYASİ AYAĞI YOKSA, DEVLET İÇİNDE NASIL KADROLAŞTILAR…

MHP MYK Üyesi ve Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan konuşmasında 15 Temmuz Araştırma Komisyonu Başkanına yönelik ciddi iddialarda bulunarak, başkanın FETÖ’nün siyasi ayağı olmadığı yönündeki açıklamalarının çok manidar olduğunu kaydetti Erdoğan; “Ancak komisyon başkanı geçtiğimiz günlerde Kayseri’de katıldığı bir toplantıda, komisyonla ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. ‘FETÖ’nün siyasi ayağı yoktur, Yurtta Sulh Konseyine ulaşamadık gibi açıklamalar yaptı. Bugün 100 binden fazla kamu görevlisi ihraç edilmiştir, 15 Temmuz’da yaşanan olayların sonucu olarak. Adalet Bakanlığı’nın resmi rakamlarına göre 40 binden fazla tutuklu vardır. Bir o kadar da açığa alınmış kişi vardır. Eğer bunun siyasi ayağı yoksa, bu kadar kamu görevlisinin devletin içine girişi nasıl olmuştur? Bunlar nasıl tayin ver terfi edilmiştir? Bunların arkasında siyasi güç vardır ve bu siyasi güç eninde sonunda ortaya çıkartılacaktır. MHP Genel Başkanımız Liderimiz sayın Devlet Bahçeli geçtiğimiz günlerde bir gazeteye verdiği röportajda da bunu açıkça beyan etmiştir. Demiştir ki; partimizin içinde ne olup ne bittiğini, bizim partimize sızmaya çalışanların hepsini, ben tek tek biliyorum. Dolayısı ile her parti kendi içindeki safraları temizlemek zorundadır. Yine komisyon çalışmaları sırasında, Yurtta Sulh Konseyini ortaya çıkartacak şahitleri ve kişileri dinlememiz sayın komisyon başkanı tarafından engellenmiştir. Dolayısı ile Yurtta Sulh Konseyi adına o gün bildiriye imza atan Mehmet Partigöç ve diğer bilinen kişiler dinlenebilseydi, biz Yurtta Sulh Konseyi ve bunların siyasi uzantıları ile ilgili bir çok bilgiye komisyon üyeleri olarak ulaşabilecektik…”

mhp bodrum ilçe kongresi (14)FETÖ’YE KAYNAK SAĞLAYAN BELEDİYELER, NEDEN MERCEK ALTINA ALINMADI…

MHP MYK Üyesi ve Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan belediyelerin FETÖ’ye ciddi bir kaynak aktarımının olduğunu iddia ederek “Komisyonda neden belediyeler ve yine özel bütçeleri olan üniversiteler araştırılması engellendi? diye sordu.

Erdoğan; “Yine bu işin Türkiye’de ki önemli ayaklarından birisi belediyelerdir. FETÖ’ye en büyük kaynak belediyeler tarafından aktarılmıştır. Maalesef komisyon çalışmaları sırasında belediyeler ile ilgili hiçbir konuya girilememiştir. Buna komisyon başkanı müsaade etmedi. Gene Üniversiteler bu işin merkezi konumundaki alanlardı. Üniversiteler özerk kuruluşlardır ve özel bütçeleri vardır. Atama yetkileri de vardır. Hangi üniversite ne kadar kadro kullandırmıştır? Hangi Üniversite ne kadar mali kaynak aktarmıştır? FETÖCÜ Akademisyenlere ne kadar unvan dağıtılmış ve emsallerinin önüne geçmesine izin verilmiştir? Bu konuda da gerekli çalışmaları yapamadık, yaptırmadılar. Yine bunun ötesinde her terör örgütü gibi, Fettullahçı terör örgütü de çok ciddi mali kaynaklar kullanmıştır. Mali kaynakların nereden sağlandığı konusunda da komisyonda yeterli çalışma yapılamamıştır. İstenseydi bir ay daha fazla çalışma yapması sağlanabilirdi. Böylelikle FETÖ’nün üzerine gidilebilirdi. Dün gerekli çalışmaları yapmayanların, bu gün FETÖ’nün siyasi ayağının olmadığını iddia etmesi son derece manidardır…”

mhp bodrum ilçe kongresi (2)SAPLA SAMAN KARIŞMIŞTIR…

MHP MYK Üyesi ve Muğla Milletvekili Erdoğan çok sayıda mağdurun olduğuna vurgu yaparak, MHP’ye 15 binden fazla müracaatın olduğunu söyledi. Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü; “Birde bunun ötesinde bu işin mağdurları vardır. Elbette sapla saman karıştırılmıştır. MHP olarak kurduğumuz komisyona da 15 bin mağdur kişi müracaat etmiştir. Bu 15 kişinin uğradığı haksızlığın bertaraf edilmesi içinde partimiz çalışmalarını sürdürmektedir. Bu gün yaşadığımız daha enterasan olaylar var. Dün bunun siyasi ayağı vardı, yoktu tartışması yapanlar, bu işin takip edilmesi noktasında gerekli hassasiyeti göstermiyorlar. Bunun da üzerinde durulması lazım.

mhp bodrum ilçe kongresi (18)ÇOK CİDDİ BİRİLERİNİ RAHATSIZ EDECEK İDDİALAR…

MHP MYK Üyesi ve Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan konuşmasında birilerini çok rahatsız edecek, hatta kriz yaratabilecek iddialarda bulundu.

Erdoğan; Mesela son günlerde aldığımız haberlere göre; birileri arasında görüşme trafikleri devam etmekte. FETÖ’den yargılanan bir şüpheli ile yüksek yargının mensupları aynı karelerde buluşabilmektedir. Bu da kafamızda soru işaretleri oluşturmaktadır. Bu bakımdan, Fettullahçı Terör Örgütünün kamudan ayıklanarak bertaraf edilmesi konusunda, gerekli titizliğin bütün kurumlar tarafından gösterilmesini MHP olarak bekliyoruz. Bu mağdurlar ile ilgili konu da çok önemlidir. Sayın Başbakan 15 bin tane PKK’lı öğretmen var. Bunların hepsini ihraç edeceğiz dedi. Önce açığa aldı, sonra arkasından yapılan tahkikatlar ile peyderpey bunların kamudaki görevlerine geri iade ettiler. Diğer taraftan mağdur olanların incelemeleri ise her nedense, bir türlü bitmiyor.  Bu çok manidar bir durumdur. Bunun da bilinmesini isterim…”

mhp bodrum ilçe kongresi (8)YENİ BİR PARALEL YARATILMASIN…

MHP MYK Üyesi ve Muğla Milletvekili Erdoğan 15 Temmuz’da yaşananlardan ders alınması gerektiğine dikkat çekerek sözlerini şöyle tamamladı; “Söyleyeceğimiz son söz şudur; Türkiye 15 Temmuz’da bu darbeyi püskürtmüştür. Bu darbenin püskürtülmesi sürecinde devletimiz ciddi hasarlar almıştır. İstihbaratımız, yargımız, ordumuz, emniyetimiz ve devletin diğer kurumları büyük yaralar almıştır. Bunun süratle tamir edilmesi lazım. Bu tamirat sırasında da 15 Temmuz’da yaşananlardan ders alarak çok dikkatli olmamız gerekmektedir. Bir paralel ile mücadele ederken çok zorluklar çeken Türk devletinin, yeni paralellere alan açmaması gerekir. Bu son derece önemli ve dikkate değer bir durumdur. Türkiye inşallah 18 maddelik Anayasa değişikliği ile daha güçlü ve daha hızlı bir karar alma mekanizmasına sahip olmasını ve bu süreçte de doğru kararlar alınmasını temenni ediyorum. Türkiye’nin birlik ve bekaa noktasında bu tür sıkıntılar ile karşılaşmaması için MHP olarak üzerimize düşenleri dün nasıl yaptıysak, bu günde yapmaya hazır olduğumuzu ve yaptığımızı bütün kamuoyuna sizlerin huzurunda ifade ediyorum… ” 

MHP MYK Üyesi ve Muğla Milletvekili Erdoğan’ın MHP Bodrum İlçe Teşkilatı 9. Olağan Bodrum İlçe Kongresinde yaptığı bu konuşmada dile getirdiği iddiaların önümüzdeki süreçte çok konulması ve tartışılması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.