Bodrum Gündem

SENDİKALI MEMURLAR NEDEN HEDEF ALINDI?

eğitimsen açıklama 25 mart 2017 bodrum (23)

KESK Muğla Şubeler Platformu Bodrum Belediye meydanında bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının gerekçesi ise “Yıllardır kamu hizmetlerinin özelleştirilmesine direnen; emek, barış ve demokrasi mücadelesi yürüten emekçiler için; laik, bilimsel eğitimi savunan; ülkemizde akan kanın, gözyaşının durması için barış bildirisine imza attıkları gerekçesi ile cezalandırılan, açığa alınan akademisyenlerimiz için; sorgusuz sualsiz, hukuksuz ihraç edilen üyelerimiz için buradayız…” ifadeleri ile açıkladılar…

Bodrum Gündem Haber/FB

Bodrum Belediye meydanında bir araya gelen KESK Muğla Şubeler Platformu üyeleri 16 Nisan’da oylanacak olan 18 maddelik Anayasa değişikliğine neden hayır oyu kullanacaklarını da maddeler halinde sıraladılar. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı basın açıklaması sırasında ellerinde “O Halde, Bu Halde, Şu Halde Hayır”, “Hukuksuz İhraçlara Hayır”, “Öğretmenime Dokunma”, “Gerici, Dinci Eğitime Hayır”, “Faşizme Hayır” yazılı dövizler ile birlikte, gökkuşağı renkleri ile bezenmiş, hayır yazılı büyük bir pankart vardı.

Ahmet Paksoy tarafından okunan basın açıklamasının başında, neden burada toplanmalarının gerekçesi açıklandıktan sonra, açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı; “Ülkenin işçileri, emekçileri, yoksullaştırılmış halkı olarak çok zor bir süreçten geçiyoruz. Siyasal iktidarın iç ve dış politikada attığı adımlar toplumu daha fazla kutuplaştırıyor,  barış ve huzur içinde bir arada yaşamayı zorlaştırıyor. Bugün sekizinci ayı tamamlanan OHAL düzeni ile yarına, geleceğe ilişkin umutlarımızı karartan gelişmelere her gün bir yenisi ekleniyor. 29 Ekim KHK sı ile gerçekleştirilen haksız hukuksuz gerekçesiz ihraçların üzerinden 133 gün geçti. İhraç gerekçeleri açıklansın. OHAL in arkasına sığınılmasın…”

eğitimsen açıklama 25 mart 2017 bodrum (9)SENDİKALI MEMURLAR KEYFİ OLARAK AÇIĞA ALINDI…

Tüm toplumsal kesimler gibi, kamu emekçilerinin de OHAL düzeninden etkilendiklerini kaydedilen basın açıklamasında “Bir kamu emekçisinin görevden uzaklaştırılabilmesi, memuriyetten çıkarılabilmesi için bir adli soruşturma geçirmesi, savunma hakkını kullanması şarttır. Buna rağmen OHAL’e dayanılarak çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle on binlerce kamu emekçisi sorgusuz sualsiz, tamamen keyfi olarak memuriyetten çıkarılmış on binlercesi açığa alınmıştır. Tüm kamuoyunun yakından bildiği üzere, OHAL’i FETÖ/PDY ile mücadele için ilan ettiklerini söyleyenler çok kısa süre içinde konfederasyonumuz KESK’i hedef tahtasına koymuştur. Konfederasyonumuzun, sendikalarımızın kararları doğrultusunda yapılan eylem ve etkinliklere katıldıkları için bağlı sendikalarımızın yönetici ve üyesi 2.056 kamu emekçisi tamamen keyfi olarak memuriyetten çıkarılmış, binlercesi açığa alınmıştır…” ifadeleri yer aldı.

eğitimsen açıklama 25 mart 2017 bodrum (1)NEDEN HEDEF ALINDIKLARINI TEK TEK AÇIKLADILAR…

Basın açıklamasında, OHAL’de KESK’in neden hedef alındığı da maddeler halinde şu şekilde sırlandı;   

  1. Çünkü biz KESK olarak kurulduğumuz günden bugüne milyonlarca yurttaşın yararlandığı kamu hizmetlerinin her geçen gün piyasaya daha çok açılarak tasfiye edilmesine,
  2. Kamu emekçilerinin kısmi iş güvencesinin ortadan kaldırılarak siyasal iktidarların kapı kulu haline getirilmesine,
  3. Siyasal iktidarların emekçileri bölmek, parçalamak için emek alanına soktuğu Truva atı, sarı sendikalara karşı en başından beri mücadele etmeye,
  4. Bir ülkede emeğin haklarını korumanın, kazanımlarını kalıcı hale getirmenin biricik yolunun o ülkede demokrasinin, barışın, adaletin, hukukun üstünlüğünün tesis edilmesinden geçtiği bilinci ile emek ve demokrasi mücadelesi arasında köprüler kurduk, kurmaya devam ediyoruz.
  5. Yönetici ve üyelerimizi haksız, hukuksuz tamamen keyfi olarak açığa alanların, ihraç edenlerin tek bir kriteri vardır.  O da başta kamu emekçileri olmak üzere tüm emekçi kesimlerin hak ve özgürlüklerini sınırlayan düzenlemelere seyirci kalmamamızdır.
  6. Anayasa ile yasalarla, başta Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) sözleşmeleri olmak üzere ülkemizin altında imzası bulunan uluslararası sözleşme ve anlaşmalarla güvence altına alınmış bulunan sendikal hak ve özgürlükleri kullanmamızdır.

İhraç edilen, açığa alınan tüm üyelerin tekrar görevlerine dönene kadar kesintisiz bir mücadele yürütmeye kararlı olduklarının kaydedildiği basın açıklamasında katılımcılar hep bir ağızdan “İş güvencemizin ortadan kaldırılmasına hayır, haksız hukuksuz ihraç ve açığa almalara hayır, kazanılmış haklarımızın gasp edilmesine hayır, sendikal haklarımızın ortadan kaldırılmasına hayır, insanca yaşam talebimizin engellenmesine hayır…” dediler.

eğitimsen açıklama 25 mart 2017 bodrum (26)KESK Muğla Şubeler Platformu adına yapılan basın açıklamasının sonunda ise şu ifadeler yer aldı; “Biz Kazancağız! Çünkü bir sendikanın, konfederasyonun;  anayasa ile yasalarla, ülkemizin altında imzası bulunan uluslararası sözleşme ve anlaşmalarla güvence altına alınmış bulunan sendikal hak ve özgürlükleri kullanması “suç” değildir. Sendikal hak ve özgürlükler mücadelesi yürüttüğü için açığa alınan, ihraç edilen yönetici ve üyelerimiz de “suçlu” değil, kamu emekçileri mücadelesinin onurudur. Sözlerimizi tamamlarken buradan ülkemizin dört bir yanında yürütülenEmek ,özgürlük barış ve Hayır mücadelesine selamlıyoruz. Emekçiyiz haklıyız kazanacağız…”

Açıklamanın sonunda üzerlerinde hayır yazılı onlarca uçan balon, alkışlar ve sloganlar eşliğinde gökyüzüne bırakıldı. Emniyet kuvvetlerinin geniş bir şekilde güvenlik önlemi aldığı basın açıklaması hiçbir gerginlik yaşanmadan, sessiz ve olaysız bir şekilde sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.