Bodrum Gündem

BU HEYECANLI ANLAR, BODRUM EKONOMİSİNE ve TURİZMİNE KATKI İÇİN…

Bodrum TR-Extrem Offroad Festivali (1)

Bodrum TR-Extrem Offroad Festivali, Türkiye’nin en iyi parkurlarından birisi olarak kabul edilen Bodrum-Kızılağaç Parkuru’nda gerçekleştirildi. Beklentinin üzerinde yarışçının katılımı ile gerçekleşen Bodrum TR-Extrem Offroad Festivalinde heyecanlı ve renkli sahneler yaşandı.

Bodrum Gündem Haber
Halikarnas Motor Sporları tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Bodrum TR-Extrem Offroad Festivalinde 25 kulüpten 100’ün üzerinde sporcu; yıldızlar, gençler, ustalar, veteranlar, kadınlar, ATV-UTV, ATV-UTV Hobi ve prestij kategorilerinde, yarıştı. Çağdaş Holding ve Kule Rock City’nin ana sponsorluğunda gerçekleşen yarışlara Bodrumlular ve Bodrum dışından gelen misafirler yoğun ilgi gösterdi. Festival havasında geçen yarışları, 2 bine yakın yarış sever izledi.
Türkiye’nin en iyi parkurlarından birisi olarak kabul edilen zorlu parkurda, yarışçılar kimi zaman su dolu çukurlar ve keskin virajlar ile kimi zaman kayalar üzerinden ve dik yamaçlardan oluşan extreme parkurda dereceye girebilmek için mücadele ettiler.

Bodrum TR-Extrem Offroad Festivali (21)BU FESTİVAL BODRUM KIŞ TURİZMİNE KATKI SAĞLAYACAK…

Bodrum’un tanınmış iş insanlarından ve Bodrum TR-Extrem Offroad Festivalinin ana sporlarından Baabahçe, Mandalin ve Kule’nin sahibi Atilla Serttaş Bodrum’un kış turizmine katkı sağlayacak bir etkinlik olduğunu ifade ederek; “Bodrum’un kış turizmine katkıda bulunmayı ve bu yarışı trofe haline getirmeyi hedefliyoruz. Böylece Bodrum’u motor tutkunlarının buluşma noktası haline getirmek için önemli bir adım atmış olacağız. Yarışlar için hazırlanan parkur Türkiye’nin ilk ve en iyi ATV-UTV parkuru oldu. Bunun için de Bodrum halkının desteğini istiyoruz…” dedi.

Ana sponsor Çağdaş Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar ise; “Amacımız, kış turizmini Bodrum’da mümkün olduğunca hareketlendirmek ve kısa yaz dönemini mümkün olduğunca uzatabilmek…” dedi.  

Bodrum TR-Extrem Offroad Festivali (48)EN KÜÇÜK YRIŞÇI 9, EN BÜYÜK YARIŞÇI İSE 68 YAŞINDA…
Halikarnas Motor Sporları Kulübü Başkanı Faysal Şefkatlioğlu ise gazetecilere yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “TR Extereme Off-Road Festivali Bodrum’da yapılıyor. Bu sene ilkini yapıyoruz. İnşallah her yıl bu festivali devam ettireceğiz. Bunun da gurur içerisindeyiz. En küçük yarışçımız 9 yaşında, en büyük yarışçımız 68 yaşında. Tabi Türkiye’nin birçok yerinden geldi, 126 araç katılıyor bu yarışa, otomobildeki, UTV’deki co-pilotlarla beraber 200’ü geçiyor yarışçı sayısı. Güzel bir etkinlik, biz de gururluyuz güzel bir şey kazandırdığımız için ülkemize. Türkiye’nin tek ATV-UTV özellikli parkuru bu. Hem burada otomobillerde yarışabiliyor hem ATV’ler de yarışabiliyor. Motosikletlerde yarışabiliyor, bisikletlerde yarışabiliyor. Çok güzel bir parkur yaptık Bodrum’a.”
Bodrum TR-Extrem Offroad Festivali (49)DÜŞTÜ AMA YİNEDE MÜCADELEYİ BIRAKMADI…
Yarışta ilk şanssızlığı Halikarnas Motor Sporları Kulübü’nden Can Önder ve Harun Kaya yaşadı. Dengesini kaybederek düşen Önder çenesinden, Kaya da sol baldırından yaralandı. Sağlık görevlilerinin alana girebilmesi için yarış durdurulurken, ilk tedavileri pistte yapılan iki sporcu daha sonra ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi. İki sporcunun hastaneye kaldırılmasından sonra bu kez yine Halikarnas Motor Sporları Kulübü’nden Mert Kökçü, direksiyon hakimiyetini kaybederek düştü. Burnu bile kanamadan ayağa kalkarak yarışa devam eden Kökçü, kalan üç turda kaybettiği süreyi telafi edip yeniden liderliğe yükselirken, kazanma azmiyle seyircilerden büyük alkış aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.