Bodrum Gündem

BODRUM TURİZMİNİN İYİ GÜN PROJESİ “BHOTELS“

BHOTELS-MANŞETBodrum Otelciler Derneği, (BODER) yeni geliştirdiği “Independently Together – Bağımsız Birlikte” Sloganıyla Bodrum turizminin iyi gün projesi “BHOTELS” i hayata geçiriyor.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Geçtiğimiz günlerde Heredot Kültür Merkezinde gerçekleşen toplantıda, gün geçtikçe kötüye giden turizmin canlanması ve İngiliz turistin tekrar Bodrum’a gelmesine yönelik yapılan çalışmalarla ilgili BODER üyeleri bilgilendirildi.

BODER Komisyon üyesi Yiğit Girgin, yaptığı sunumda “BHOTELS” projesinin bir iyi gün projesi olduğunu, İngiltere’de yer alan bağımsız seyahat acentelerine ulaşarak Bodrum’a yönelik rezervasyon satışlarında teşvik edici satış yöntemleri yaratmak için etkin bir program uygulanacağını ifade etti.

“İngiltere’deki Bağımsız Acentelere Ulaşacağız”…

Bodrum’a en çok turist gönderen birinci ülke konumunda bulunan İngiltere pazarının büyük önem taşıdığını belirten Girgin, “2010 yılından itibaren İngiltere pazarında yaşanan ciddi gerilemenin telafisi amacıyla 2016 yılın Aralık ayından itibaren çeşitli acente, hava yolları ve belli otellerle görüşmelerde bulunduk. Gerçekleştirilmiş olduğumuz görüşmelerde ortaya çıkan sonuca göre İngiltere’de yer alan bağımsız seyahat acentelerine  ulaşarak, Bodrum’a yönelik rezervasyon satışlarında teşvik edici satış yöntemleri yaratmak konusunda etkin çalışmalar yapılmasına karar verdik.  BODER, bu konuda bir komisyon belirledi ve çalışmalar başlatmış bulunduk.  Komisyonun yaptığı çalışma esnasında Türkiye ile ilgili algı şu aşamada olumsuz bir seviyede bulunsa da İngiltere’de anlaşacağımız bağımsız acenteler  tarafından doğrudan İngiliz tüketicilerine ulaşıp güvenlik ile ilgili kaygıların giderilmesi ve güveni tekrar kazandırması konusundan çaba harcayarak rezervasyon akışının yeniden sağlanabileceği yönünde görüş hâkim durumda.”

“Bugün burada derneğimize bağlı üye otellerine çağrıda bulunarak satışı arttırılması konusunda alacağımız yol ile ilgili brifing verdik. Katılımı yüksek olması bize ve projemize güç verdi. Independently together yani “Bağımsız olarak birlikte” sloganını öne çıkartarak “BHOTELS” projesi kapsamında Bodrum destinasyonu tanıtılması ve Bodrum Otellerini pazarlaması için birlik ve beraberlik içerisinde olunması konusunda çağrıda bulunduk. Bu yapılan proje kötü günün değil, iyi günün projesidir. Diğer deyişle süreklilik arz etmesi gereken ve sürekli akılda kalıcı olması gereken bir proje olması gerekiyor. Projenin hayata geçmesi yaklaşık 15 gün gibi bir sürede alabilir. “ dedi.

Sunum sonrasında soru-cevap şeklinde BODER üyelerine söz verildi. Diğer Komisyon üyeleri Ömer Faruk Dengiz ve Kerem Özyurt otelcilerin sorularına cevap verdiler. Katılımcılar,  “BHOTELS” projesini olumlu ve iyi niyet projesi olduğunu belirtirken projeye kesinlikle katılacaklarını söylediler. Toplantı sonrasında Bodrum’da bulunan otellerin “BHOTELS” projesine katılmak için BODER Dernek ofisini arayarak gerekli evrakları temin edebilecekleri kaydedildi..

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.