Bodrum Gündem

BODRUM’UN BİLİNMEYEN YÜZÜNÜ YÜRÜYEREK KEŞFEDİN… foto galeri

bodrum leleg yolu doğu etabı 1 nisan 2017 (1)Bodrum Ticaret Odası (BODTO), Bodrum Leleg Yolu doğu etabının açılışı, Gedikligöl Mevkiinde gerçekleştirdi. Açılış konuşmaları ve plaket töreninin ardından Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve yaklaşık 300 doğasever, Bodrum Leleg Yolu’nun doğu etabı kapsamındaki 7km’lik parkuru yaklaşık 4 saat boyunca yürüyerek tamamladı.

Bodrum Gündem Haber/FB 

26 Mart 2016’da Pedasa Antik Kentinden başlayıp, Çukursarnıç-Konacık tarihi yolu takip edilerek yapılan yürüyüşten sonra, tüm doğaseverler, 1 Nisan günü açılması duyurulan Bodrum Leleg Yolu doğu etabının açılışını heyecanla beklemekteydi. Pedasa’dan sonra, bir diğer Leleg yerleşimi olan Theangela’da gerçekleşen açılış töreninde Muğla Valisi Amir Çiçek, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, MSKÜ Rektörü Mansur Harmandar, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Muğla Gençlik Spor İl Müdürü Serkan Öcalman, Muğla Orman Bölge Müdürlüğünü temsilen Ümit Portakal, BODTO Meclis Üyeleri, çeşitli STK temsilcileri, akademisyenler, basın mensupları, BODTO Üyeleri, doğa yürüyüş kulüpleri, AKUT Derneği, Muğla 911 Arama Kurtarma Derneği, sanatçılar ve doğaseverler yer aldı.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı açılış töreninde, Bodrum Ticaret Odası tarafından, projeye verdikleri katkılardan dolayı Muğla Valisi Amir Çiçek ve Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz’a plaket takdim edilirken, Muğla 911 Arama Kurtarma Derneği de BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’a gerçekleştirdikleri çalışmalardan dolayı hediyelerini sundu.

bodrum leleg yolu doğu etabı 1 nisan 2017 (47)DURAN DEĞİL YÜRÜYEN DİNAMİK TURİZM GEREKLİ…

Spor kıyafeti ve yürüyüş ayakkabıları ile açılış törenine gelen Muğla Valisi Amir Çiçek, yürüyüş öncesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, “Duran değil, yürüyen turizm modeliyle hareket etmek gerekiyor…” dedi.

Bodrum Yarımadası’nın sadece kıyılarının değil, ormanlarının da çok güzel olduğun kaydeden Vali Çiçek, “Ormanları, kıyıları, körfezleri, insanları çok güzel. En güzeli de tarihi. Hepimiz bir merak içindeyiz, acaba bu coğrafyada yıllar önce kimler yaşadı? Neden buralara geldi? Hepimiz bu soruları kendimize soruyoruz. Yaşayan bir medeniyeti tanıtmak ve tarih yönünden bu bölgeyi tanımak için bu projeyi düzenledik…” diye konuştu.

Projeyi ilk duyduğunda çok mutlu olduğunu ifade eden Çiçek, “Projemiz tamamlandı ve bizde GEKA olarak destek verdik. Desteğimizin karşılığında da proje hayata geçiyor. Yürümek, spor yapmak güzel şeydir. Ama güzel yerlerde, tarihi zengin olan yerlerde, denizi güzel olan, ormanı iyi olan yerlerde yürümek ve koşmak daha da güzeldir. İşte bu güzellikler bizleri bir araya getiriyor…” dedi.

Muğla Valisi Çiçek’in yürüyüşe başlamadan önce oldukça enerjik ve neşeli olduğu da gözlerden kaçmadı.

bodrum leleg yolu doğu etabı 1 nisan 2017 (55)ULUSLARARASI ETKİNLİKLERLE LELEG YOLUNUN TANITIMI DEVAM EDECEK…

BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan ise, Bodrum’un tarihi güzelliklerine dikkat çekerek “185 km’lik bu yolu turizme açarak bölgemizin doğal yapısının, tarihsel dokusunun korunmasını hedefliyoruz. Gelecek dönemde uluslararası etkinliklere de ev sahipliği yaparak projenin sonuçlarını göreceğiz.” diyerek görüşlerini dile getirdi.

bodrum leleg yolu doğu etabı 1 nisan 2017 (41)DÜNYADA 20 MİLYON KİŞİ YÜRÜYÜŞ TURİZMİ YAPIYOR…

Bu projenin 2015 yılında başladığını kaydeden BODTO Başkanı Mahmut Kocadon 26 Mart 2016 tarihinde birinci etap açılışını yapmıştık. Bu gün de Bodrum Leleg Yolu’nun Doğu etabının açılışında yine beraberiz.  Uzun yıllardır Bodrum’a kış sezonunda da turist gelsin diye çaba gösteriyoruz. Artık yavaş yavaş bunun meyvelerini almaya başladık. Bodrum açık Yelken Deniz Yelken Kulübü uzun süredir organize ettiği Yelken yarışlarını kış sezonunda 7 defa gerçekleştiriyor. Her seferinde 500-600 yarışmacı katılıyor ve yarışmacıların çoğu Bodrum dışından geliyor. Extrem Motor yarışlarına 200-250 yarışçı katıldı. 5 bin kişi izledi. Bu kış sezonunda Bodrum ekonomisine sağladığı katkıyı siz düşünün. Bodrum Ticaret odamızın Bodrum Leleg Yürüyüş Yolu Projesinin Türkiye’deki Yürüyüş kulüpleri ve Yurtdışındaki yürüyüş severler arasında kısa sürede popüler olacağından eminim. Dünyada yaklaşık 20 milyon kişi yürüyüş turizmi yapmaktadır. Biz bu pazarda yüzde 5 pay almayı hedefliyoruz.  Son yıllarda kötü giden turizm sezonunu, alternatif turizmle bir nebze de olsa iyileştirmek için çalışmaktayız.  4 Ağustos 2015’de bu projemizi sayın Valimize anlatmıştık. Sizin de ilginizi çekmişti. Daha sonra Güney Ege Kalkınma ajansının da projeyi onaylaması ve Bodrum Kaymakamlığı’nın iştiraki, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nün destekleriyle projemizi hayata geçiriyoruz. Bodrum’u yürüyerek keşfedin…” dedi.

bodrum leleg yolu doğu etabı 1 nisan 2017 (36)SPOR TURİZMİ BODRUM EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAKTIR…

Bodrum Kaymakamı da 7 km.lik Bodrum Leleg Yolu’nu yürümek üzere spor kıyafetleri ile gelenler arasındaydı. Bodrum kaymakamı Yılmaz; “Bodrum’da spor turizmi için yapmak için gerçekten çok iyi imkanlar var. Bu gün açılışını yapacağımız bu yer, yürüyüş sporu için çok güzel bir yer. Valiliğimizin, GEKA’nın Ticaret Odamızın ve belediyemizin müşterek olarak geliştirdiği bu projenin ilçemize ve Bodrum turizmi ile ekonomisine katkı sağlamasını ve hayırlı olmasını diliyorum…” dedi.

bodrum leleg yolu doğu etabı 1 nisan 2017 (43)KRİZİ EN AZ ZARARLA ATLATMAK İÇİN ALTERNATİF TURİZM ŞART…

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, eşi Hülya Kocadon ile birlikte yürüyüşe katılanlar arasında yerini aldı. Başkan Kocadon “Bodrum Leleg Yolu projesi etap etap tamamlanıyor. Bu durum bizim çok hoşumuza gidiyor. Bu aynı zamanda Bodrum’u yürüyerek keşfetme projesidir. Bu projenin en büyük katkısı Bodrum turizmine olacaktır. Sadece yürüyüş yapmak için seyahate çıkan turistler var. Şu anda sadece bu yolun açılışına katılmak için gelen misafirlerimizi de burada görebiliyorsunuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum…” dedi. Başkan Kocadon turizm sektörünün zor günler yaşadığı bu günlerde, tanıtım tırı ile Anadolu’nun 30 kentine giderek farklı Bodrum’un tanıtım çalışmalarını yapmak ve Bodrum Leleg Yolu Projesi gibi alternatif turizm anlayışları yaratarak, Bodrumlu turizmcilerin bu krizi en az zararla atlatmaları için yoğun bir çaba harcadıklarını da sözlerine ekledi.

bodrum leleg yolu doğu etabı 1 nisan 2017 (16)TATİLCİLER YÖNÜNÜ DENİZDEN, DAĞLARA DOĞRU ÇEVİRDİ…

Bodrum Leleg Yolu Projesinin mimarlarından birisi olan ve projeye büyük emek harcayan Hıdır Çam, katılımcıların yoğunluğuna bakıldığında bu projenin başarıya ulaştığına dikkat çekerek “Bodrum’un bu bilinmeyen, tanınmayan yerlerini ortaya çıkartabilmek çok önemli. 35 yıldır bu dağlardayım Hem mesleğim gereği, hem de dağları sevdiğim için. Tarihin ve doğa güzelliklerinin iç içe geçtiği bu tür yerler değil Türkiye’de, dünyada bile çok ender rastlanır yerlerdir. İnsanlar tatil denildiğinde yönünü denize dönmüştü. Ancak artık yönünü dağlara doğru dönmeye başladı. Bana geçmişte neden deli gibi dağlarda geziyorsun derlerdi. Gördüğünüz gibi bu projeye ilgi gösteren ve yürüyüşe katılanların sayısına bakarsanız, deliler epey çoğalmış. Birileri bu projeyi ciddiye aldılar. Böylelikle onlar hem Bodrum turizmi, hem de Bodrum ekonomisi için çok değerli bir yol açmış oldular. GEKA ve BODTO tarafından hayata geçirilen bu proje sayesinde çok büyük bir eksik tamamlanmış oldu…” dedi.

Hıdır Çam Anadolu’nun birçok yerinde olduğu gibi Bodrum’un da yüksek tepelerinde yatırlar ve türbeler bulunduğuna da dikkat çekerek, Bodrum Leleg Yolu üzerinde de bu tür noktaların bulunduğunun bilgisini verdi.  Hıdır Çam bu bölgede Pedesa gibi çok önemli kalıntıların olduğunu ifade ederek, kaçak kazı yapanlar için önlemlerin de mutlaka alınması gerektiğini de sözlerine ekledi.

bodrum leleg yolu doğu etabı 1 nisan 2017 (79)MUĞLA VALİSİ ve BODRUM PROTOKOLÜ 7 KM.LİK ETABI ÜÇ SAATTE YÜRÜDÜ…

Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon başta olmak üzere protokol üyeleri ve yürüyüş severlerin katılımı ile 7 km’lik güzergah boyunca Çiftlik-Etrim karayolunun en yüksek noktasında Gedikgöl mevkiinde başlayan yürüyüşte Kaplan dağına varıldıktan sonra Leleg kalıntıları görülerek Kaklık patikasına varıldı. Ardından Kocaçal tepesine çıkılarak Bodrum Leleg Yolu ana güzergahından çıkılıp, Küçüksarnıç deresine inildi. Çat köprüsünde yürüyüş son buldu. Katılımcılar etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek Bodrum’un saklı kalmış hikayelerini yerinde görme fırsatı yakaladı.

Bundan sonraki süreçte alt yapı çalışmaları GEKA finansmanı ile tamamlanan Bodrum Leleg Yolu Projesi tanıtım faaliyetlerinin geliştirilmesi ve uygulanması yerel, ulusal ve uluslararası tanıtımlara başlanması planlanıyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.