Bodrum Gündem

“AVUKATSIZ ADALET OLMAZ”…

“AVUKATSIZ ADALET OLMAZ”…

5-NİSAN-AVUKATLAR-GÜNÜMuğla Barosu Bodrum İlçe Temsilcisi Av. Cavidan Karaöz Özyiğit,  5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Bodrum Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaptı.  

Bodrum Gündem Haber

Muğla Barosuna kayıtlı bir gurup avukatla birlikte Bodrum Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Muğla Barosu Bodrum İlçe Temsilcisi Av. Cavidan Karaöz Özyiğit, meslektaşlarını sadece avukatlık mesleğini yerine getirirken gösterdikleri mücadele için değil aynı zamanda Hukuk Devleti ve Yargı Bağımsızlığı için verdikleri  mücadele için de ayrı ayrı teşekkür etti.

Muğla Barosu Bodrum İlçe Temsilcisi Av. Cavidan Karaöz Özyiğit, 16 Nisan referandumuna dikkat çektiği konuşmasında konu ile ilgili şu açıklamada bulunduDünyanın en onurlu ve fakat en zor mesleklerinden birisini icra ediyoruz. Avukatlar, hukuk devleti olmada sorunları olan bir ülkenin Hukukçuları olarak, bu durumun acılarını sancılarını ve sorumluluklarını, yıllardır omuzlarında taşımaktadırlar. Bu sorumluluk bilinci ile; içinde bulunduğumuz şu günlerde, ülkemiz için çok ciddi değişiklikler içeren Anayasadaki değişikliklerini ve tehlikelerin anlatılması, Türkiye Barolar Birliği ile Baroların görüş ve düşüncelerini açıklaması, yurttaşlarımızı bilgilendirmesi avukatlık kanunu gereğince yasal ve zorunlu bir görevdir.” Dedi.

5 Nisan Avukatlar Günü (2)Muğla Barosu Bodrum İlçe Temsilcisi Av. Cavidan Karaöz Özyiğit’in yaptığı basın açıklamasının detayları şu şekilde;

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Avukatlar Günü vesilesiyle birlikteyiz, sözlerime başlamadan önce, her bir meslektaşıma sadece, Avukatlık mesleğini yerine getirirken gösterdikleri mücadele için değil, Hukuk Devleti ve Yargı Bağımsızlığı için verdikleri  mücadele için de ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu vesile ile her zaman bir üyesi olmaktan gurur duyduğum, Muğla Baromuzun kurulmasında emeği geçen tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca aramızdan ayrılan ve bugünlere erişemeden yitirdiğimiz tüm değerli meslektaşlarımızı, değerli Baro Başkanlarımızı ve Baromuzun her kademesinde görev almış olan büyüklerimizi de rahmet ve şükranla anıyorum.

Yargının ve hukukun vazgeçilmez bir parçası olan avukatlar, hukuku bildiğini iddia eden değil hukuku bilen, savunan, yaşatan ve geliştirilmesine katkı sunan bağımsız kurumların başında gelmektedir. Elbette ki toplumu aydınlatmak, toplumun sorunlarını ele almak, toplumu  bilinçlendirmek her  avukatın, en önemli görevidir.

Devletlerin yaşaması için devlet savunması ne kadar önemli ise adaletin yaşamasında da savunma ve dolayısı ile Avukat  bir o kadar önemlidir.

Dünyanın en onurlu ve fakat en zor mesleklerinden birisini icra ediyoruz. Avukatlar, hukuk devleti olmada sorunları olan bir ülkenin Hukukçuları olarak, bu durumun acılarını sancılarını ve sorumluluklarını, yıllardır omuzlarında taşımaktadırlar. Bu sorumluluk bilinci ile; içinde bulunduğumuz şu günlerde, ülkemiz için çok ciddi değişiklikler içeren Anayasadaki değişikliklerini ve tehlikelerin anlatılması, Türkiye Barolar Birliği ile Baroların görüş ve düşüncelerini açıklaması, yurttaşlarımızı bilgilendirmesi avukatlık kanunu gereğince yasal ve zorunlu bir görevdir.

Barolar Birliği başkanımızın dile getirdiği gibi, bizler elbette tarafız. Siyasi partilerden yana taraf değiliz. Bizler, Yargı bağımsızlığından, hukukun üstünlüğünden, bağımsız ve etkin savunmadan yana tarafız. Bizim mücadelemiz kendimiz için değil, Türkiye içindir. Gelecek nesillerin Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet te yaşaması içindir. Halk oylamasında tercihi ne olursa olsun her vatandaşımız Türk Milleti’nin asli unsurudur.

Birey hak ve özgürlüklerinin savunulmasında , hakların korunmasında, hukukun üstünlüğünün var olmasında yılmadan çaba gösteren; demokratik, laik, sosyal ve hukuk devletinin devamının güvencesi olan tüm avukatların gününü kutluyor, saygılarımı sunuyorum.

Muğla Barosu

Bodrum İlçe Temsilcisi

Av. Cavidan Karaöz ÖZYİĞİT

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.