Bodrum Gündem

TURSAB TURİZME İHANET EDİYOR…

TURSAB-TURİZME-İHANET-EDİYORBooking.com’un durdurulmasına tepki veren Bodrumlu turizmciler, dün BODTO (Bodrum Ticaret Odası) ’da yapılan toplantıda bir araya geldiler.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleşen organizasyona Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeğmez, BODER (Bodrum Otelciler Derneği) başkanı Halil Özyurt, TURSAB Bodrum Bölgesel yürütme Kurulu 2’inci Başkanı Şenel Tuncer, BOYD (Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği) başkanı Serdar Karcılıoğlu ve çok sayıda otel sahibi katıldı.

Toplantıda oldukça gergin anlar yaşandı. TURSAB Bodrum Bölgesel yürütme Kurulu 2’inci Başkanı Şenel Tuncer, konuşmasında bütün TURSAB üyelerinin mağdur olduğunu ve bu yüzden booking.com’un faaliyetlerinin durdurulması yönünde dava açıldığını söyledi. Şenel Tuncer, TURSAB’ın açmış olduğu davada haklı olduğunu savunması üzerine de salondaki turizmciler tepki gösterirken bir süre tartışma yaşandı. Tuncer daha sonra salonu terk etti.

TURSAB TURİZME İHANET EDİYOR (2)“TURSAB Turizme İhanet Ediyor”…

Dıs turizmin bittiğini belirten BOYD (Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği) başkanı Serdar Karcılıoğlu, TURSAB’ın Türk turizmine ihanet ettiğini söyledi. Karcılıoğlu “dış turizm en azından 5 yılda toparlar kendini. Bunun için küçük otellerimiz bu şekilde internet ortamından rezervasyonlarla hayatta ve ayakta kalma mücadelesi veriyor. Siz bunların elinden bunu alarak boğazlarını sıkmış oldunuz. Bunu yapanlar ise kanun ile kurulmuş olan ismi turizmci olarak adlandırılan seyahat acenteleri. TURSAB’ın bu yaptığı olayı kesinlikle ihanet olarak değerlendiriyorum bu turizme yapılmış bir ihanettir. Bunlar hem kendi ayaklarına sıktılar hem de ülke turizminin ayaklarına sıkmış oldular” dedi.

Turizmciler ilk aşamada mahkemenin booking.com un Türkiye hizmetini durdurma kararına karşı yürütmeyi durdurma kararı almak için Bodrum ticaret mahkemesine başvuruda bulunacaklarını açıkladılar. Turizmciler ikinci olarak ise 14 Haziran da İstanbul da görülecek olan booking.com duruşmasına katılarak davaya müdahil olmayı talep edeceklerini, ayrıca TURSAB’a noterden ihtar çekilerek yaşanacak kayıplardan sorumlu tutulacağının ihtar edileceğini söylediler.
TURSAB TURİZME İHANET EDİYOR (5) “Turizmciler Hayatta ve Ayakta Kalma Mücadelesi Veriyor”…

Booking.com’un Türkiye ve Dünyada 1.290.190 tesis için online rezervasyon hizmeti verdiği ve geçtiğimiz ocak ayı verilerine göre Türkiye’de sadece aylık bazda 1 milyon 800 bin kişi tarafından kullanıldığını söyleyen Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği başkanı Serdar Karcılıoğlu, internet üzerinden rezervasyon yapılmasının durdurulmasının Türk turizmine çok büyük darbe vuracağını söyledi. Karcılıoğlu, İnternet üzerinden satışların durdurulmasının Turizm ve konaklama sektörünün yanı sıra, turizmden pay alan 39 sektörü olumsuz etkileyeceğini söyleyerek “Şu anda turizmciler büyük çıkmaz içerisinde hayatta ve ayakta kalma mücadelesi veriyoruz. Yoğun bakıma alınmış olan biz otelcilerin birileri fişini çekmek istedi. Mahkeme bir ara kararla booking.com’un Türkiye’deki faaliyetlerini durdurma kararı aldı” dedi.
TURSAB’ın şu durumda geri çekilmesi gerektiğini ifade eden Karlıcıoğlu “Mahkeme böyle bir karar aldıysa bu acenteler birliğinin başındaki Başkanı başta olmak üzere tüm yönetimi, ‘böyle bir dava açmıştık ama 10 binin üzerinde bulunan tüm otelcileri perişan eder ve biz bunu konuşur anlaşırız’ demelerini beklerken bunlar bir adım daha ileri gittiler. Buna benzer internet siteleri için de mahkemeye başvuracaklarını açıkladılar” şeklinde konuştu.

Karcılıoğlu’unu konuşmasının ardından, Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Halil Özyurt ise hukuksal mücadelelerini vereceğini açıkladı.

Bodrum Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Başeğmez ise bu durumdan tüm esnafın zarar göreceğini anlattı.

Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon’da Otelcilerin verdiği bu  mücadelede yanlarında olduğunu belirtti.

TURSAB TURİZME İHANET EDİYOR (4)“İnsanlar birilerine komisyon vermek zorunda değildir”…

Toplantıya katılan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise Bodrum Belediye Başkanı olarak sonuna kadar otelcilerin yanlarında olduğunu söyleyerek “yasaklarla bir yere varmak mümkün değildir. Ben sizin yanınızda olacağım. Turizm de sosyal medya üzerinden olabiliyor. Tur operatörleri kendini yenilemesi lazım. Hiç kimsenin seyahat özgürlüğünü yasaklayamazsınız. İnsanlar birilerine komisyon vermek zorunda değildir. Kimsenin ekmeği ile oynanmaz. Herkes ekmeğinin peşinde. Bugün 20 odalı tesiste 200 odalı tesiste benim tesisimdir. Ben Bodrum Belediye Başkanı olarak sizinle beraber mücadele etmekten keyif alırım” dedi.

Toplantıya katılan pek çok işletmeci de konu hakkında görüşlerini paylaştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.