Bodrum Gündem

BAŞKAN KOCADON’DAN ÇOCUKLARA BÜYÜK SÜRPRİZ… foto galeri

bodrum cumhuriyet halk evleri dayanışma kahvaltısı (63)

Bodrum Cumhuriyet Halk Evleri tarafından düzenlenen Pazar kahvaltısında bir araya gelen çocuklar ve aileleri şarkılar, türküler ve oyunlar eşliğinde güzel bir gün geçirdiler. Kahvaltıya katılan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, daha önce Bodrum Cumhuriyet Halk Evlerine tahsis edeceğine dair söz verdiği binanın anahtarını da çocuklara teslim etti.

Bodrum Gündem Haber/FB

Köy Enstitüleri dönemini anımsatan eğitim çalışmaları ve etkinlikleri ile dikkatleri üzerinde toplayan Bodrum Cumhuriyet Halk Evleri tarafından düzenlenen Pazar kahvaltısında, Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un Konacık’ta kendilerine tahsis edileceği sözünü verdiği binanın anahtarı çocuklar tarafından teslim alındı. Her kesimden yurttaşın katıldığı Bodrum Cumhuriyet Halk Evlerinin Pazar kahvaltısında kendilerine “Topuklu Efeler” adını takan kadınların yerel oyunları beğeni ile izlenirken, grubun başarılı performansı göz doldurdu.

Bodrum Cumhuriyet Halk Evleri tarafından Ortakent’te bulunan “Bodrum Tadında” adlı mekanda gerçekleştirilen Pazar kahvaltısına CHP Bodrum ilçe Başkanı Recai Seymen, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediyesi Meclis üyeleri, CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, BESİAD Başkanı Emre Köroğlu, ÇYDD Bodrum Şubesi Onursal Başkanı Hatice Yücel, Köy Enstitüsü mezunlarından Ali İhsan Yücel  ile birlikte Bodrum Cumhuriyet Halk Evlerinde eğitim gören çocuklar, gönüllü öğretmenler ve aileleri katıldılar.

Birçoğumuzun kulaklarında yer eden ve unutulmayan “Bana Bir Masal Anlat Baba”, “Çav Bella”, “Gesi Bağları” gibi şarkı ve türküleri başarı ile seslendiren CHE çocukları, müzik öğretmenleri eşliğinde yaklaşık bir saat boyunca kahvaltıya katılanlara unutulmaz anlar yaşattılar.

bodrum cumhuriyet halk evleri dayanışma kahvaltısı (59)BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ…

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Bodrum Cumhuriyet Halk Evlerinin kurucu başkanı Mehmet Ömer Girgin 2005’den bu yana zorlu ama başarılı bir süreç geçirdiklerini kaydederek şöyle konuştu; “2005’den bu yana güzel ve yaşanılası bir dünyayı nasıl yaratabiliriz diye çok çaba harcadık. Başta başkanımız olmak üzere bir çok gönüllü insan bizlerin yanında oldu. Geniş bir aile yaratmaktı başlangıçtaki amacımız, çok büyük bir aile olduk. Biz artık çok büyük bir aileyiz. Bizler yaşlandığımızda sokakta yürürken, karşı caddeye geçerken kolumuza giren, elimizden tuta, bizlere destek olan çocuklar olsun istedik, yanındaki arkadaşının kalemi yoksa, kendi kalemini kırıp diğer yarısını arkadaşı ile paylaşacak çocuklar olsun istedik. Onlara 1938 yılında imzalanan Evrensel Çocuk Hakları Bildirgesini anlattık. Biz yine onlara Evrensel Çocuk Hakları Bildirgesi imzalanmada çok önce 1923’de Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocukların haklarının yürürlüğe girdiğini de anlattık. Çocuklara bayram hediye eden ilk ülkenin Türkiye ve ilk devlet adamının da Mustafa Kemal Atatürk olduğunu anlattık…”

bodrum cumhuriyet halk evleri dayanışma kahvaltısı (53)BAŞKAN KOCADON SÖZ VERDİĞİ MODERN BİNAYI ÇOCUKLARA TESLİM ETTİ…

Daha sonra söz alan Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise karşılaştığı bu manzaradan oldukça mutlu olduğunu belirterek şöyle konuştu; “Bu manzarayı görünce ne kadar güzel ve doğru bir iş yaptığımızı daha da iyi anlıyorum. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Önce inanmak lazım. İnananlar asla kaybetmiyor. Bana ilk geldiklerinde olur yardım edelim demiştim. Sonra baktık ki olay çok daha farklı boyutlara ulaşmış. Daha sonra bu işi daha da büyütelim dedik. Mahallelere gidelim dedik. Gönüllüler sayesinde daha da genişledik. İşte şimdi rahatlıkla söylüyoruz;  “Biz büyük bir aileyiz…” Bu büyük aile artık yerlerine sığamaz oldu. Ben kendilerine bir söz vermiştim. Bu sözümü de burada yerine getirmiş olayım. Bu aileye daha büyük, daha çağdaş bir bina veriyoruz. Hayırlı olsun…”

Başkan’ın bu sürprizini katılımcılar ayakta alkışlarken, Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon binanın anahtarını Bodrum Cumhuriyet halk Evleri çocuklarına teslim etti.

Bodrum Cumhuriyet halk Evleri Pazar Kahvaltısı çocuk korosunun söylediği şarkı ve türküler, Folklor gösterisi, İngilizce Şarkılar ile Ulusal Egemenlik ve Barış konulu oratorya ile akşam saatlerine kadar devam etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.