Bodrum Gündem

ÜSTÜNDAĞ; EVET ÇIKARSA HALK KAYBEDECEK…

akın üstündağ referandum çalışmaları (5)

CHP Muğla Milletvekili Av.Akın Üstündağ refrandum çalışmaları kapsamında Muğla’da ilçe ilçe dolaşıyor. Üstündağ; “Kimse merak etmesin sandıklar sahipsiz değil,  her vatandaşımız gönül rahatlığıyla oy kulansın. Oy hırsızlarına fırsat vermeyeceğiz…” dedi…

Bodrum Gündem Haber

Referandum’a sayılı günler kala CHP Muğla Milletvekili Av.Akın Üstündağ, ilçe ilçe dolaşıyor, vatandaşlara Anayasa değişikliğinin getirdiği tehlikeleri tek tek anlatıyor. Üstündağ, en son Milas, Dalaman, Ortaca ve Menteşe’de seçim çalışmalarına devam etti. ve bu seçimin bir parti seçiminin olmadığını, bu seçimin geriye dönüşü olmayan bir yol ayrımı olduğunu, eğer “Evet” çıkarsa Cumhuriyetten ve Demokrasiden uzaklaşılacağını, bu yetkileri eline alan tek adamların saltanatlarının yüzyıllar süren hegemonyasının olacağını söyleyerek yurttaşları uyarıyor.  Üstündağ köylerde de çalışmalarına devam ediyor ve vatandaşlara, şöyle sesleniyor. “16 Nisan ‘da halktan açık senet isteniyor. Kimin eline geçeceği belli olmayan bir senet. Miktarı belli değil, vadesi belli değil. Bu kadar yetkiyi başa geçen herkes sonuna kadar kullanır. Bu senedi de hiç merak etmeyin,  alacağı maksimum  miktarı yazar, bir an önce işleme koymak ister. Cevaplamamız gereken soru şu. Bu açık senedi verelim mi? Vermeyelim mi? Biz  vermeyelim diyoruz. Onlar güvenin açık senedi verin diyorlar. Seçim sizin.”

akın üstündağ referandum çalışmaları (7)ZARRAF TUTUKLANMASA BU DEĞİŞİKLİK GELMEZDİ…  

CHP Muğla Milletvekili Üstündağ Mustafa Kemal Atatürk’ün de Başkanlık sistemini reddettiğini anımsatarak “Çünkü kendisi tek adamın ülkeyi nasıl yabancılara teslim ettiğini iyi biliyordu. Kendisi ve arkadaşları düşmana karşı savaşırken, yabancıların esiri olmuş Padişahın uygulamaları ile de savaşıyordu.  Atatürk, bir tek kişinin ele geçirilmesiyle ülkenin nasıl işgal edildiğini ve ne acılar yaşandığını en iyi bilen insandır. Onun için tek bir adamın zaaflarından, korkularından yararlanmak dış güçler için daha kolaydır. Mesele Rıza Zarraf Amerika’da tutuklu olmasaydı, bu Anayasa teklifi önümüze gelmezdi.  Zarraf üzerinden Türkiye’ye rejim enjekte edilmeye çalışılıyor. Bu oyunu bozabilecek fikri ve karakter yapısına sahip olduğumuzu, Türk halkının Demokrasiye ve Egemenliğine sahip çıkacağına inanıyorum. Referandumdan “Evet”  çıkarsa halk kaybedecek, bir daha böyle bir şansı da bulamaz. Bu topraklarda diktatörlük, saltanat bunca yıldan sonra geri gelemez…”

akın üstündağ referandum çalışmaları (3)SANDIKLAR NAMUSUMUZDUR…

CHP Muğla Milletvekili Av.Akın Üstündağ, şu ana kadar 13 İlçenin 10’nuna gittiğini, sadece Marmaris ve Datça’nın kaldığını, 16 Nisan’a kadar tüm Muğla’yı dolaşmış olacağını söyleyerek, Halkın “HAYIR”dan emin olduğunu, ama sandık hilelerinden korktuklarını, mutlaka hile ile seçimin yönlendirileceğinden çekindiğini ifade ettiklerini söyledi.

Üstündağ; “Kimse merak etmesin sandıklar sahipsiz değil,  her vatandaşımız gönül rahatlığıyla oy kulansın. Oy hırsızlarına fırsat vermeyeceğiz. Buna kim tevessül ederse karşısında bizi bulur. Önemli olan sandığa gitme oranının yüksek olması. Şimdiye kadar sandığa gitmeyen vatandaşlarımız, bu sefer gitsinler. Bir oyla Cumhuriyetine, Demokrasiye, egemenliğine, iradene sahip çıksınlar. Bu sefer de gitmeyeceklerse ne zaman gidecekler. Bir Çılgın çıkmış senin iradene zincir vurmak istiyor. İstiklal Marşımızda bu nedenle bir mısra var. Ne diyor. “Hangi çılgın bana zincir vuracakmış, şaşarım” diyor. Milli irademize sahip çıkma zamanı 16 Nisan’dır.  Bu seçimde kazanan Millet olsun, Türkiye olsun.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.