Bodrum Gündem

HEDEFİMİZ 10 MİLYON TURİSTİ AĞIRLAMAK…

HEDEFİMİZ 10 MİLYON TURİSTİ AĞIRLAMAK…

Vali Çiçek, “Hedefimiz 10 Milyon Turisti İlimizde Ağırlamak” (4)

Muğla Valisi Amir Çiçek, Köyceğiz ilçesi Döğüşbelen Mahallesinde, BKM film stüdyolarında, Muğla’nın tanıtım ve film organizasyon konularının görüşüldüğü toplantıya katıldı. Muğla Valisi Çiçek net konuştu; “Hedefimiz 10 milyon turisti ilimizde ağırlamak…” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletme Birliği (DOKTOB) ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) işbirliğinde düzenlenen toplantıya Vali Amir Çiçek’in yanı sıra Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz Kaymakamları, MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, DOKTOB Başkanı Yücel Okutur, Sanatçı Yılmaz Erdoğan ve Hindistan’ın önde gelen düğün ve film organizasyon firması Island Group başkanı Aman Bhatia ve ekibi katıldı.

Vali Çiçek, “Hedefimiz 10 Milyon Turisti İlimizde Ağırlamak” (3)DÜĞÜN TURİZMİ HEDEFLENİYOR…

Muğla ile Hindistan arasında pazar oluşturmayı düşündüklerini belirten Vali Çiçek, “Muğla zenginliklerle dolu bir şehir. Başka yerlerde olmayan destinasyonlara sahibiz. Hedefimiz bu zenginlikleri en iyi şekilde değerlendirmek. Hindistan’daki insanların düğünlerini burada yapmalarını, dinlenmek için buraya gelmelerini, tarihimizi ve doğamızı görmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Belki de en önemlisi bölgede film çekimini sağlayabilmek. Bollywood sanatçılarını da buraya getirebilmek.” dedi.

MUĞLA TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİNİ HEDEFLEMELİ…

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ile bir proje uygulayacaklarını aktaran Vali Çiçek, projenin amacının gelen guruplara bölgeyi tanıtmak olduğunu söyleyerek şu değerlendirmelerde bulundu: “Amacımız Muğla’daki turizm destinasyon çeşitliliklerini, deniz, kum ve güneşin dışına da yayarak 12 ay turizm etkinliği sağlamak. Muğla’yı Hindistan pazarına açtığımız takdirde turizmde üçüncü sırada olan ilimizi birinci sıraya kadar yükseltebiliriz. Hedefimiz 2023’te 10 milyon turisti ilimizde ağırlamak. Turizmdeki gelir payımızı arttırmak için yürüttüğümüz çalışmalar iyi sonuçlar vermeye başladı.”

Vali Çiçek, “Hedefimiz 10 Milyon Turisti İlimizde Ağırlamak” (1)HİNDİSTAN DOĞRU HEDEF…

DOKTOB olarak yaptıkları araştırmalar neticesinde Hindistan’ın önemli bir pazar kaynağı olduğunu tespit ettiklerini belirten Yücel Okutur, “Bu konuda Sayın Valimiz Amir Çiçek ve Ticaret ve Sanayi Odası başkanımız Bülent Karakuş’tan çok önemli destek gördük. Bunun akabinde Şubat’ta Mumbai’de ve Yeni Delhi’de fuarlara katıldık. Fuarlara katıldıktan sonra yaptığımız tespitlerin son derece doğru olduğunu gördük.” dedi.

MUTSO Başkanı Bülent Karakuş ise, DOKTOB ile birlikte, hem Hindistan hem de vizelerin kalkmasıyla Ukrayna pazarının kendileri için alternatif pazarlar olabileceği düşüncesiyle çalışmalara başladıklarını belirtti.

Dünyada 17 ülkede şubesi olan Island Group başkanı Aman Bhatia da, Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz ilçesindeki tarihi, doğal yerler ve termal tesisleri gezme fırsatı bulduğunu ve bölgenin şimdiye kadar gördüğü en güzel yerlerden birisi olduğunu söyledi.

Vali Çiçek, “Hedefimiz 10 Milyon Turisti İlimizde Ağırlamak” (2)

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.