Bodrum Gündem

TURİZM BAKANI  NABİ AVCI BODRUM’DA…

bakan-nabi-avcı-bodrumdaTurizmcilerle bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, son olarak Bodrumlu turizmcilerle bir araya geldi.

Bodrum Gündem Haber

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın turizm sektörü temsilcileri ile bir araya geldiği toplantıya, AK Parti Muğla Milletvekilleri Nihat Öztürk ve Hasan Özyer, Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, İl Turizm Müdürü Veli Çelik, Muğla İşkur Müdürü, Ak Parti MKYK üyesi Yelda Erol Gökçan,il başkanı Kadem Mete, ilçe Başkanı Macit Gündoğdu, BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, TURSAB Bodrum Şube Başkanı Sevinç Gökbel, Bodrum kent Konseyi Başkanı Mustafa Demiröz, Bodrum Şoförler Odası Başkanı Hasan Kablı, Bodrum Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Başeğmez, Bodrum Muhtarlar Derneği  Başkanı Ahmet Cemil Gündüz ve yirmiye yakın muhtar ile turizm sektörü temsilcileri katıldı.

“Bakan Avcı, Kurvaziyer Turizminde Yolcu Başına 30 Dolar Teşvik”…

Bakan Avcı, bakanlar kuruluna sunulacak, kurvaziyer turizmi için yeni teşvik kararları hazırladıklarını belirterek, “Türkiye deniz kum güneş diyerek turizmde dünyada 6. Sıraya yükseldi. Herkes deniz kum güneş meraklısı değil. Sahip olduğumuz diğer özellikleri tanıtımlara dahil ettiğimizde, ilk 3’e girmememiz için hiç bir neden yok.  2016 sıkıntılı bir yıl oldu. Hükümet olarak, bu sıkıntının sektörü çok fazla olumsuz etkilememesi için önlemler aldık. Özellikle Muğla’nın bu manada yapacağı çok şey ver. Kurvaziyer Turizminde turist getiren işletmelere de yolcu başına 30 dolar teşvik vermek üzere bakanlar kurulu kararımızı hazırladık. Kurvaziyer içinde önemli teşvik olacağına inanıyoruz” dedi.

“Türkiye,  15 Yılda Turizmde Önemli Başarı Hikayesine İmza Attı”…

Bakan Avcı, “Ülkemiz son 15 yılda turizmde gerçekten önemli bir başarı hikayesinin altına imza attı. Devletimizin 2023 hedefleri düşünüldüğünde dünyada ilk 10 ülke arasına girme iddiamızı turizmde çoktan ilk 6’ya girerek, gerçekleşmiş oldu. Şu anda tüm yaşananlara rağmen, 2016’daki darboğaza rağmen, Türkiye dünyada 6. büyük, Avrupa’da 4. Büyük turizm destinasyonu. 2002 yılında 13 milyon olan turist sayısı, 2015’te 40 milyona ulaştı. Turizm gelirimiz aynı dönemde 12,5 milyar dolardan 31,5 milyar dolar seviyelerine gelmiştir. Turizm gelirlerinin cari açığı karşılama oranı yüzde 80, dış ticaret açığını karşılama oranı yüzde 42, toplam ihracattaki payı yüzde 22 seviyelerini yakalamıştır. Turizm sektörü 1,5 milyon insanımızın istihdam edildiği ülkemizin stratejik önemdeki bir sektörüdür. Bunu da sizlerle elbirliği ile başardık” dedi.

Dünya turizmi küresel terörün etkilerinden derinden etkilendiğini belirterek, 2016’da turizmde ciddi darboğaz yaşandığını belirten Bakan Acı, darboğazın aşılması için hükümetin yürürlüğe koyduğu Turizm Acil Eylem Planı destek Paketi ve yurtdışında yaşayan vatandaşları özel günlerini Türkiye’de kutlamaya çağırdıklarını hatırlattı.

“Bakan Avcı 112 Turizm Fuarına Katılacağız”…

Avcı, yurtdışında tanıtım çalışmalarının dünya genelindeki, 112 turizm fuarına katılacaklarını belirterek, değişik ülkelerle de turizm alanında işbirliği anlaşmaları imzaladıklarını söyledi.

Bakan Avcı’nın açıklamasının ardından ise toplantı basın mensuplarına kapalı olarak devam etti.

Bodrum Kent Konseyi Başkanı ve denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, toplantının basın mensuplarına kapalı olmasına tepki gösterdi. Demiröz, “Biz toplantıda gizli bir şey konuşmuyoruz. Bu sorunların yada çözümlerinin kamuoyuna da iletilmesi gerekirdi. Herkesin öğrenmesi gerekirdi” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı Marmaris’teki toplantının ardından kara yolu ile Bodrum’a geldi. Avcı Bodrum’daki toplantıya 1 saat gecikmeli olarak katıldı ve toplantının ardından Bodrum’dan ayrıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.