Bodrum Gündem

“BODRUMLU TURİZMCİLER DİREKT UÇUŞ İSTİYOR”…

“BODRUMLU TURİZMCİLER DİREKT UÇUŞ İSTİYOR”…

halil-özyurt-boderSon birkaç yıldır geleneksel pazarı İngiltere’de kan kaybeden Bodrumlu turizmciler, bu ülkenin değişik noktalarından Bodrum’a direkt uçuş başlatılmasını istiyor.

Bodrum Gündem Haber

Son yıllarda geleneksel pazarı İngiltere’den aldığı turist oranı yüzde 75’ten yüzde 40’lara gerileyen Bodrum, bu ülkenin değişik kentlerinden Bodrum’a direkt uçuşlar başlatılmasını istiyor.

”Avrupa’nın 8-10 Kentinden Direkt Uçuş Konmalı”…

Dünya gazetesinden Ahmet Usman’a konuşan Bodrum Turistik Otelciler Birliği Başkanı Halil Özyurt, yurt dışında pek çok noktadan uçuşların kesildiğini, aktarmalı uçuşların ise hem yüksek maliyetli olması hem de uçuş süresini uzatması nedeniyle turisti Bodrum’a gelmekten caydırdığını ifade ediyor. Avrupa’daki 8-10 kentten Bodrum’a direkt uçuş olanağı sunulması halinde, pazarda çok ciddi hareket olacağını dile getiren Özyurt “Bodrum önemli bir marka ve iç pazardan da çok talep görüyor” diye konuştu.


13321623_1819802584916052_1646069927697416666_n


”Bodrum 2016’yı Yüzde 33-35 Kayıpla Kapattı”…

Bodrum’da turizm sektörünün 2016’yı 2015’e göre yüzde 33-35 düşüşle kapattığını hatırlatan Özyurt, “Bu sezonun daha iyi geçmesi için yerel dinamikler olarak yurt içi ve yurt dışında fuarlara katılıyoruz. Bu sene yurt dışında 30 dolayında fuara katıldık. Avrupa’daki hemen her fuarın yanında, artık Hindistan, Çin, Kazakistan, Türkmenistan, Azerbaycan ve Arap ülkelerindeki fuarlara da önem veriyoruz. Bu sene haziran ayında İran’daki fuarda Bodrum’u tanıtacağız. Yurt içinde İstanbul ve İzmir’de sektörün 2 büyük fuarında yerimizi aldık. Bu yıl ayrıca Bodrum’un bir TIR projesi var. Geçtiğimiz günlerde yola çıkan Bodrum TIR’ı 65 günde Türkiye’nin her bölgesinde toplam 30 şehir gezecek” dedi.

halil özyurt“3-4 Sene Öncesine Kadar Bodrum’a Gelenlerin Yüzde 75’i İngiliz’di”…

Yaptıkları tanıtım çalışmalarının amacına ulaşabilmesi için Bodrum’a yurt dışından direkt uçuşların konmasının şart olduğunu vurgulayan Özyurt, “6-7 sene öncesine kadar Bodrum’a gelen turistlerin yüzde 75’ini İngiltere, İskoçya, Galler, İrlanda gibi Bileşik Krallık ülkelerinin vatandaşları oluşturuyordu. Şimdi bu oran yüzde 40’lara geriledi. Bu bölgeden 550 bin kişi gelirken, geçen sene ancak 165 bin misafir ağırladık. Rakam bu yıl daha da düşecek. Çünkü Avrupa ile gerilen ilişkiler ve komşularımızdaki terör olayları nedeniyle tur operatörleri direkt uçuşlarını azalttılar. THY’ye hangara çektiği uçaklardan bazılarıyla bu destinasyonlara direkt hatlar kurması için açık mektuplar yazdık, görüşmelerde bulunduk. Bizi umutlandıran geri dönüşler aldık ama resmi bir yazı gelmedi” diye konuştu.

halil-özyurt-boder”THY’nin Bodrum’dan Hiç Yurt Dışı Seferi Olmadı”

3-4 yıl önce bazı özel hava yolu şirketleri ile belli başlı hedef pazarlara yönelik paket tur organizasyonları yaptıklarını aktaran Özyurt, “Benzer bir çalışmayı THY ile yapmak istiyoruz. THY’nin Bodrum’dan yurt dışına hiç direkt seferi olmadı ama özel hava yolu şirketlerinin seferleri ve charter uçuşları oluyordu. Edinburgh, Glasgow, Dublin, Londra, Manchester, Amsterdam, Brüksel, Paris, Stokholm koltukları doldurabileceğimiz yerler. Bodrum turizmi yaşayan bir kasaba. Burada turistler otele kapanmıyorlar. Bodrum’u bilen mutlaka buraya gelir. Tek gereken bunun için olanak sağlanması. Bugün örneğin Dublin’den Bodrum’a gelebilmek için Londra ve İstanbul aktarmalı 3 uçak değiştirmeniz lazım. Bu da 100 sterline 3.5 saatte geleceğiniz yere, 500 sterline 36 saatte gelmeniz demek. Türkiye’yi, Bodrum’u çok seven biri için bile bu yol ve masraf caydırıcı oluyor” açıklamasını yaptı.

”THY De Yurt Dışına Direkt Uçuş Koysun”…

Özyurt, THY’nin de Bodrum’a yurt içinde çeşitli kentlerden direkt uçuşlar koymasını beklediklerini ifade ederek, “Şu an sadece İstanbul’dan direkt sefer var. Bodrum iç pazar için de en önemli turizm markalarından. Geçen sene darbe girişimi olmasaydı iç pazar bizi çok rahatlatacaktı. Türkiye’nin cari açığının önemli bir bölümünü kapatan, 40’a yakın sektörü etkileyen turizm için en önemli destek turistin getirilmesi olacaktır. Biz hizmet sektörüyüz. Olmayan insana hizmet sunamayız” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.