Bodrum Gündem

SEYMEN “HAYIR’LI OYLAR İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ”…

chp-basın-açıklaması-manşetCHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda, Bodrumlulara referandumda çıkan %80 Hayır oyu için teşekkür etti.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, ilçe merkezinde gerçekleştirdiği basın toplantısında, referandumda Muğla’nın en yüksek, Türkiye’nin de yine en yüksek Hayır oyu çıkaran ilçesi olmaktan dolayı mutlu olduğunu ve bu sonucun çıkarılmasında çalışan ekip arkadaşları ile Bodrumlulara teşekkür etti. Seymen “ 16 Nisan Anayasa değişikliği halk oylamasında yüksek katılım sağlanan Bodrum’da  %80 “HAYIR” oyu vererek, Cumhuriyetimize ve Demokrasiye inanan Bodrum halkına teşekkür ederiz.” Dedi.

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen yazılı olarak okuduğu basın metninde şu ifadelere yer verdi;

Partililerimiz ve Gönüllülerimiz, verdiğiniz tüm emekleriniz ile Bodrum’da %80 “HAYIR” ile Muğla’da en yüksek oyu, Türkiye’de ise ilçeler içinde ilk sıralarda yer aldı.

Bodrum, Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan 1920 de kurarak, kurtuluş savaşını kazanan ve bugünkü Cumhuriyetimizi kuran Gazi Meclise ve parlamenter Demokrasiye verdiği oylar ile sahip çıkmıştır. Tek Adam( Başkanlık) sistemine hayır demiştir.

Sevgili Bodrumlular, yapılan referandum öncesiyle de sonrasıyla da yasaların yok sayıldığı, yasaların çiğnendiği bir halk oylaması olarak Cumhuriyet tarihimize bir kara leke olarak düşmüştür. O nedenle YSK bu ağır yükü taşımaması için bu referandumun tümden iptal etmeli ve görevlerini derhal bırakmalıdırlar.

chp referandum basın açıklaması (20)YSK oylamanın devam ettiği sırada mühürsüz zarf ve oyların da geçerli olabileceği yönünde yaptığı basın açıklaması ile son derece manidardır. Bu tutum halkımızın YSK’ya olan güvenini derinden sarsmıştır. Yine bu yapılan halk oylamasında yurt dışı oylarda mühürsüz oyların sayılmayacağına karar vererek tam tersi bir karar uygulanması da çok manidardır. Açıkçası Türk halkı referandum sonuçlarına da, YSK’ya da inanmamaktadır. YSK kendilerini oraya getiren iktidar partisinin ve onun temsilcilerinin istekleri doğrultusunda uygulama yaparak bu referandumu şaibeli bir duruma düşürmüştür.

Maalesef, Yüksek Seçim Kurulu’nun, mühürsüz oy zarflarının iptaline yönelik Seçim Kanunu’na 2010 yılında getirilen bir hükmü ve aynı yöndeki genelgesini iktidar partisinin istemi üzerine uygulamaması 2,5 milyon oy üzerinde şaibe yaratmıştır. Tartışmalı sonucun daha şimdiden istikrarsızlık, adaletsizlik ve hukuk dışı keyfi uygulamalara yol açtığı açıklıkla görülebilmektedir. Ülkemizde Halkın Hayır’larının çıkan sonucu aşan boyutları olduğu tarihsel bir gerçekliktir.

chp referandum basın açıklaması (33)Bütün olumsuzluklara karşın bu referandum süreci, ülkemizde demokratik duyarlılıkların geliştiğini, toplumun en az yarısının mevcut gidişe hayır dediğini, özgür, yasaksız, baskısız, adil ve demokratik koşullarda bir seçim yapılabilse Hayır’ın kazanacağını göstermiştir.

Ulusal birlik ve beraberliğimizi, Cumhuriyetimizi ve Demokrasimizi büyük tehditler beklediği önümüzdeki süreçte Ülkemizi aydınlık yarınlara kavuşturmak için daha yüksek bir azim ve inançla hep birlikte mücadeleye devam edeceğiz.

Anayasa değişikliği halk oylaması sürecinde seferber olan Birlik ve beraberlik içinde bu çalışmaları yapan Bodrum ilçe örgütümüz, Partililerimiz ile  bu süreçte katkı koyan diğer Siyasi Partilere, Sivil toplum örgütleri ve Gönüllülere  teşekkür ederiz.

Recai Seymen

CHP Bodrum ilçe Başkanı

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.