Bodrum Gündem

KİTABININ GELİRİNİ, İHTİYACI OLAN KIZ ÇOCUKLARINA VERECEK…

21.04.2017
0
A+
A-

nuran yüksel basın toplantısı (10)Sosyal ve siyasi yaşamda Bodrum’un tanınmış simalarından biri olan Nuran Yüksel yaşamını kitap haline getirdi. Nuran Yüksel kitabının sadece kendi yaşam hikayesi olmadığını ifade ederek “Bu kitapta bir kadının sadece aile bağlarını, çocukluğunu, anneliğini, kariyerini değil; yaşadığı topluma, her şeye rağmen siyasete, ülkesine olan inancını ve umudunu yitirmeden adanmış bir hayatı okuyacak; okurken kendi yaşamınızdan izlerin ne kadar çok olduğunu bulacaksınız…” ifadelerini kullandı…

Bodrum Gündem Haber/FB

Bodrum’un köklü Yakup Hocalar sülalesinin Öneş ailesi mensubu Nuran Yüksel yaşam öyküsünü “Yürüyüşümden İzler” adını verdiği kitapta topladı. “Yürüyüşümden İzler” adlı kitap aslında sadece bir otobiyografi değil, Bodrum’un yakın tarihine ışık tutacak bilgileri ve anıları da içeriyor. Yaşamı boyunca kısa kısa aldığı küçük notları oldukça uzun bir süre içinde toparladıktan sonra, üç yıl içinde bir kitap haline dönüştüren Nuran Yüksel bir yazar olarak çok iddialı olmadığını belirtmesine karşın, Bodrum’un yakın tarihini anılar eşliğinde, adeta bir belgesel haline getirmiş.

Nuran Yüksel’in “Yürüyüşümden İzler” adlı kitabı için 27 Nisan Perşembe günü Bodrum Belediyesi Trafo Kafede 16:00 ile 18:00 saatleri arasında bir imza günü düzenleniyor. Oldukça heyecanlı olduğu görülen Yüksel herkesin yaşamını, geleceğe aktarmak adına mutlaka yazılı hale getirmesi gerektiğini söylüyor.

nuran yüksel basın toplantısı (65)BU KİTAP İLE BODRUM’UN YÜZ YILLIK TARİHİNE TANIKLIK EDECEKSİNİZ…

Dedesi Yakup Efendi ile başlayan 306 sayfalık kitabın son 30 sayfası fotoğraflara ayrılmış. Nuran Yüksel “Yürüyüşümden İzler” adlı kitabın başında “Annem Meliha Öneş’in anısına, çocukların Irmak ve Onur’a, sevgili torunum Ceylin’e henüz doğmamış torunlarıma ve dünyadaki tüm kız çocuklarına armağandır…” cümleleri yer alırken, kitabın arka sayfasında ise “Bu kitapta bir kadının sadece aile bağlarını, çocukluğunu, anneliğini, kariyerini değil; yaşadığı topluma, herşeye rağmen siyasete, ülkesine olan inancını ve umudunu yitirmeden adanmış bir hayatı okuyacak; okurken kendi yaşamınızdan izlerin ne kadar çok olduğunu bulacaksınız…” ifadeleri dikkat çekiyor.

nuran yüksel basın toplantısı (4)YEREL BASINA ÖZEL TANITIM…

Nuran Yüksel kitabı “Yürüyüşümden İzler” adlı kitabının tanıtımı için Bodrum’da görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldi. Gazeteci Zeki Özkeskin’in işletmeciliğini yaptığı, Bodrum’un bilinen mekanlarından Köşem Kafe’de gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Nuran Yüksel “Raflarda yerini yerini alan kitapla ilgili karşılıklı sohbet etmek istedim Ayrıca ayın 27’si yapılacak olan ve benim yaşamımdaki en güzel günüme, hepinizi davet etmek istedim. 27 Nisan Perşembe günü Trafo Kafede16:00 ile18:00 saatleri arasında gerçekleştireceğim imza gününde sizleri de görmek istiyorum. Uzun yıllardı hep basının önünde, yerel siyasetin ve sosyal yaşamın içinde olan bir kişi olarak birçok proje içinde yer aldım. Fakat şahsıma özel ilk kez bir çalışma ile kamuoyunun ve sizlerin karşısında olmanın heyecanını yaşıyorum.  Bu çok başka bir şey. Bu kitap geçen zamanın, yılların birikimleri ortaya çıktı. O nedenle ismini “Yürüyüşünden İzler” olarak belirledim ve “Yaşamda ve Siyasette Umudun Yolu” olarak ifade ettim Yazar olmak çok farklı ayrıcalıklı ve iddialı bir sıfat. Asla bir yazar iddiasında bulunmuyorum, ancak emekli bir öğretmen sosyal ve siyasi yaşamın içerisinde yıllarını vermiş bir kişi olarak yazmayı denemenin, çok önemli olduğunu düşünmeye başladığım andan itibaren, çok uzun yıllardan beri günlükler şeklinde notlar tutmaya çalıştım. Sözlü tarih çalışmaları ile tanıştıktan sonra, Notları bir araya getirmenin çok özel bir çaba olduğunu düşündüm açıkçası. Bunun olmazsa olmaz, mutlaka yapılması gereken bir çalışma olduğunu düşündüm…” dedi.

Nuran Yüksel Yürüyüşümden İzler adlı kitabını Bodrum’da görev yapan gazetecilerin her birinin adına imzalayarak armağan etti.

nuran yüksel basın toplantısı (10)YAŞAYAN BELLEĞİ KAYIT ALTINA ALMAK ÇOK ÖNEMLİ…

Yerel basının demokrasinin temel araçlarından birisi olduğuna da dikkat çeken Nuran Yüksel özellikler yerel basın mensupları ile bir araya gelmenin kendisi için çok önemli olduğunu söyledi. Yüksel kitabı ile ilgili konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Sözlü tarih çok önemli. Yaşayan belleği kayıt altına almak çok önemli. Ben bu kitabı bir yazar edasıyla veya iddiasıyla yasmadım. Geleceğe bilgi, belge bırakmak istedim. İlk ağızdan ve kendi yaşadıklarımız, gelecekte tarih yazacaklara, bir belge ve bilgi bırakmak istedim…”

YAŞANMIŞLIKLAR UNUTULMASIN DİYE YAZMAK LAZIM…

Bu çalışmasının hem bir Bodrumlu, hem de bir öğretmen olarak örnek olmasını dilediğini ifade eden Nuran Yüksel; “Otobiyografi ve Anı kitapları raflarda o kadar çok ki, ancak ben inanıyorum bu kitapta sadece Nuran Yüksel’in otobiyografisini görmeyeceksiniz. Çocuklarımızın gelecekteki aydınlık günlerini, geçmişteki temel ve vazgeçilemez  bazı değerlerimizi de bulacaksınız. O nedenle temel değerlerin güzel yaşanmışlıkların unutulmamasını diliyorum. Herkesin yaşanmışlıkları kendine göre çok çok değerlidir. 20 yıldır Bodrum’un yerel sosyal siyasal yaşam içerisinde biri olarak, kendime göre duyguların düşüncelerim ve çalışmalarım oldu. Bu yaşanmışlıklar farklı bakış açıları ile değerlendirildi. Fakat kitapta benim düşüncelerim, benim sosyal yaşama bakışım, beklentilerim ve yaşanmışlıklarım yer alıyor…” dedi.

nuran yüksel basın toplantısı (74)BU KİTAP KIZ ÇOCUKLARINA ARMAĞAN OLSUN… 

Kitabını torunu Ceylin ithaf ettiğini kaydeden Nuran Yüksel konuşmasını şu sözler ile tamamladı; “İstedim ki babaannesinin yaşanmışlıklarına ve yaşadığı süreçteki yol arkadaşlarının, onlardan ondan çaldığımız zamanları, yine onlar için çaldığımızı bilsinler. Sözümden alsınlar öğrensinler istedim. Hep şöyle değerlendirdim; Aydınlık yolda hala yürümeye çalışan, ama hala tünelin sonundaki ışığı yakalayamamış, mücadele asla vazgeçmeyen, gelecek kuşaklara, bu yolda yürümeye karar vermiş gençlere, özellikle genç kız çocuklarına bir armağan olarak gitsin istedim…”

CERES yayınlarından çıkan kitap, Bodrum D&R, İstiklal ve İmge Kitapevlerinde Bodrum’da son dönemdeki en iyi satan kitaplar arasında yer alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.